Hestesport

Oppsummert

 • 17.50: VM-finale, dressurridning.
 • Kommentatorer: Rita Morvik og Siril Helljesen
 • Tromøy-rytter til EM

  Victoria Celine Dalen fra Arendal og hesten Kadans van Orchids vant helgens grand prix-stevne i sprangridning i Drammen. I tillegg til seieren har hun nå fått beskjed om at hun er tatt ut på det norske landslaget til EM i Polen i august, ifølge Agderposten.

 • Tragisk ulykke på Grand National

  Willie Mullins hest, Up Fot Review pådro seg en alvorlig skade da han styrtet i bakken etter et hopp og ble avlivet ute i banen. Det er det første dødsfallet for en hest siden 2012. Tiger Roll vant galoppklassikeren på Aintree-banen i England.

  Tiger Roll
  Foto: Mike Egerton / AP
 • Påvist herpesvirus hos hester

  Det er påvist herpesvirus hos to hester fra samme rideklubb. Den ene hesten deltok på Norwegian Horse Festival på Lillestrøm i februar, og ble tatt inn til behandling. Mattilsynet fraråder reiseaktivitet for alle hester som deltok på festivalen.

 • Løpene gjenopptas i Storbritannia

  Det har vært full stopp i galoppsporten i Storbritannia siden torsdag grunnet et utbrudd av hesteinfluensa, men fra onsdag starter løpene opp igjen.Det har vært påvist seks tilfeller av den svært smittsomme sykdommen ved to ulike staller.

  Britain Racing Canceled
  Foto: Joe Giddens / AP
 • Lionel med knepent tap i USA

  Den norske travstjernen Lionel cashet inn vel 2 millioner kroner da han så vidt tapte det uoffisielle VM-løpet i New York lørdag. Det så ut som Lionel skulle holde unna, men svenske Cruzado Dela Noche fikk kastet mulen foran like før målstreken.

  Norske Lionel deltar i VM for travhester i New York
  Foto: Eirik Stenhaug / Equus media / NTB scanpix

Siste nytt

 • Finaletap for Barcelona

  Barcelona hadde sjansen til å sikre «the double» da de møtte Valencia i cupfinalen lørdag. Kevin Gameiro scoret for de hvite etter 21 minutter, før Rodrigo Moreno doblet før pause. Lionel Messi scoret etter hvilen, men Valencia vant til slutt 2-1.

  AFP_1GX4IX
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal