Hest måtte avlives etter OL-ritt

Den sveitsiske rytteren Robin Godels hest Jet Set måtte avlives etter terrengrittet i OL søndag. Den skadet seg da den slo i et hinder underveis.

Etter en veterinærundersøkelse var det klart at den 14-årige vallaken hadde en alvorlig skade.

– Dessverre viste røntgenbildene ubotelige skader i senene på høyre bakbein, rett over hoven, opplyste Det internasjonale ridesportforbundet (FEI) i en uttalelse.

Hesteeieren og rytteren fattet sammen beslutningen om å avlive hesten.

– Jet Set gikk bort mens han gjorde det han elsket mest, å passere hinder i full galopp, skrev 23-årige Godel på Instagram.

Terrengritt er ofte en stor påkjenning for de deltakende hestene, og årets OL-løype ble kortet noe inn av hensyn til hestene.

KsjXzzJJ_uA
Foto: Carolyn Kaster / AP

Siste nytt

 • Bunnsolid Ruud videre i Wien

  Casper Ruud leverte en bunnsolid kamp og slo sørafrikanske Lloyd Harris 7–5, 7–5 i strake sett.

  Nå er han klar for 2. runde av den viktige ATP 500-turneringen i Wien.

  – Jeg kom hit med masse energi. Jeg tror det var godt for meg å være hjemme for å spare krefter sist uke. Nå nærmer det seg Torino som bare er noen uker unna, så jeg må bare glemme at jeg er sliten, sier Ruud i et intervju vist på Eurosport Norge.

  Ruud er én av fire spillere som utkjemper en knallhard kamp om to plasser i ATP-sluttspillet i slutten av november. Turneringen i Wien, samt neste ukes Masters 1000-turnering i Paris, regnes som helt avgjørende for hvem som får plass i Torino.

  Motstanderen i 2. runde blir vinneren i oppgjøret mellom Lorenzo Sonego og Dominik Koepfer. Den spilles i morgen, mens Ruud spiller igjen på torsdag.

  Dersom Ruud vinner den, vil han potensielt møte sluttspillrivalen Jannik Sinner i kvartfinalen.

  CR
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • TV 2: Johaug dropper Tour de Ski

  Therese Johaug dropper Tour de Ski, melder TV 2. Skistjernen vil prioritere OL i Beijing. Johaug sier ikke direkte at hun dropper Touren, men det ligger i kortene at det er OL som prioriteres.

  – Planen er at jeg skal være i høyden til 26. desember før jeg reiser hjem. Det er planen som ligger der nå. Så skal jeg ha 14 dager hjemme, sier hun til TV 2.

  Tour de Ski starter i Lenzerheide 28. desember.

  – Det er ikke sikkert dere får se meg på start i Tour de Ski i år. De siste årene har jeg sett at jeg ikke trenger så mange skirenn i kroppen for å være i form. Jeg har lyst til å reise til OL og kjenne at jeg har gjort alt jeg kunne for å stille best mulig forberedt til øvelsene, sier Johaug.

  Johaug
  Foto: Mikal Aaserud / NRK
 • Ellingsen ferdig for sesongen

  Molde må klare seg uten sin skadde midtbaneprofil Martin Ellingsen resten av årets sesong, melder Discovery.

  Ellingsen ble skadd i helgens 3-0-seier over Stabæk, og han ble byttet ut etter 50 minutters spill.

  – Martin er ute resten av sesongen. Det var en tung beskjed å få, selvfølgelig, men sånn er det. Det er en skade som krever tid, sier Molde-trener Erling Moe til Discovery.

  Han forteller at det nå jobbes med å finne ut akkurat hvor alvorlig skaden er. Ellingsen var også skadd hele vårsesongen og spilte sin første seriekamp 29. august.

  Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal