Hopp til innhold

Hesjedal vant dramaet opp monsterfjellet

Oliver Zaugg så ut til å oppleve en sjelden suksess da han syklet alene mot mål i Spania Rundt, men bare meter før mål kom Ryder Hesjedal ut av intet.

Hesjedal med stigning innfelt

Ryder Hesjedal vant opp monsterfjellet på lørdagens etappe i Spania Rundt. Stigningsprofilen på det siste fjellet er innfelt (faksimile fra www.lavuelta.com).

Foto: LUK BENIES / Afp

Chris Froome på sykkelen

Chris Froome virket sterkest av sammenlagtrytterne på dagens etappe.

Foto: JOSE JORDAN / Afp

– Jeg kommer til å kjøre de siste kilometerne som en tempoetappe. I en slik stigning spiller det ingen rolle hvilket hjul du ligger på. Enten har du sterke nok bein eller så har du det ikke.

Slik beskrev den britiske sykkelstjernen Chris Froome avslutningen på dagens knallharde etappe før start.

Syklistene skulle avslutte dagens 200 kilometer lange etappe opp La Camperona. En stigning som på løypeprofilen ser ut som en vegg – 8 kilometer lang, og på det bratteste over 20 % stigning.

Sveitsiske Oliver Zuagg rykket tidlig opp det siste fjellet og alt så ut til å gå mot seier for Tinkoff-Saxo-rytteren. Men med bare 200 meter igjen av det stupbratte fjellet kom rutinerte Ryder Hesjedal stormende bakfra.

Hesjedal hadde disponert kreftene perfekt og da han først fikk kontakt var det ingen tvil – han distanserte Zaugg og syklet alene over streken.

Kampen om sammenlagtseieren

Stillingen før dagens etappe var at sammenlagtleder Alberto Contador hadde 20 sekunder ned til Alejandro Valverde og over minuttet til Rigoberto Uran, Chris Froome, Joaquin Rodriguez og Samuel Sanchez.

Da gruppen med sammenlagtfavorittene smalt inn i den bratte sistestigningen hadde Team Sky kjørt beinhardt inn for å posisjonere Chris Froome for et angrep.

Men det første trekket var det Valverde som sto for. Han økte tempoet og fikk med seg blant andre sammenlagtleder Contador, mens Chris Froome så ut til å havne bakpå.

Froomes gjenoppstandelse

Med bare en drøy kilometer igjen av etappen var det tid for Froome-show igjen. Plutselig var han tilbake sammen med Contador og Valverde.

Sammen med Rodriguez tråkket han fra Contador og Valverde og kom i mål rundt 30 sekunder foran Valverde, mens Contador klarte å minimere avstanden og tapte bare syv sekunder.

Dermed lever kampen om sammenlagtseieren i beste velgående i årets utgave av Spania Rundt.

Sammenlagtstillingen etter dagens etappe:

 1. Alberto Contador
 2. Alejandro Valverde, + 42
 3. Chris Froome, +1,13
 4. Joaquin Rodriguez, 1,29
 5. Rigoberto Uran, +2.07

Det gjenstår syv etapper av årets Spania Rundt og i morgen venter på ny målgang på toppen av et fjell.

Sportsnyheter

Under halvparten kom til mål i NM: – Flaks at jeg kom ned

Været på Trysil gjorde forholdene særdeles krevende for Norges beste alpinister i Trysil. Av 72 startende maktet kun 24 å fullføre kvinnenes NM-renn i slalåm.

Siste nytt

 • Klæbo raskest i Lahti-prologen – franske stornavn slått ut

  Johannes Høsflot Klæbo jakter sesongens tiende sprintseier i verdenscupen. I Lahti var han på hugget og noterte beste tid i prologen.

  Nordmannen er som vanlig storfavoritt på klassisksprinten i Finland. Klæbo, som allerede har sikret sammenlagtseieren i verdenscupen, vant prologen snaue sekundet foran Pål Golberg.

  Niilo Moilanen var tredje raskest på hjemmebane, mens det svenske talentet Edvin Anger ble nummer fire.

  Fra Norge er også Even Northug, Ansgar Evensen, Erik Valnes, Harald Østberg Amundsen og Sindre Bjørnestad Skar videre til utslagsrundene.

  Lars Agnar Hjelmeset ble slått ut. Det ble høyst overraskende også franskmennene Lucas Chanavat og Richard Jouve, mens italieneren Federico Pellegrino berget seg med et nødskrik (30.-plass).

  Klæbo har vunnet ni av elleve verdenscupsprinter tidligere i sesongen.

  Finland Cross Country Ski World Cup
  Foto: Heikki Saukkomaa / AP
 • Smell for Lotta Udnes Weng - feilet i å ta seg videre

  Norge og Sverige dominerte kvinnenes sprintprolog i Lahti. Jonna Sundling var raskest, mens seks norske løpere er videre til utslagsrundene.

  Ikke uventet var Sundling nummer én i mål og Kristine Stavås Skistad nummer to. De to har vært klart raskest i sprint de siste månedene.

  Skistad står med tre strake seirer i sprint i verdenscupen og vil gi Sundling kamp om triumfen også lørdag.

  Tiril Udnes Weng ble nummer seks i prologen og skaffet seg fem bonuspoeng som kan hjelpe henne å vinne verdenscupen sammenlagt. Toer i sammendraget, Jessie Diggins, ble nummer ti og fikk ett bonuspoeng.

  Anna Svendsen, Hedda Østberg Amundsen, Ane Appelkvist Stenseth og Julie Myhre gikk også videre fra prologen. Lotta Udnes Weng ble slått ut, slik hun også ble i Tallinn tidligere i uken.

  Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Stjernesund tok NM-gull

  Thea Louise Stjernesund kjempet seg til NM-gull i slalåmrennet under svært krevende forhold i Trysil. Andrine Mårstøl kjørte seg opp fem plasser og vant sølv.

  Stjernesund vant med 75 hundredels sekund foran Mårstøl. Bianca Bakke Westhoff ledet etter 1. omgang, men måtte ta til takke med bronsemedalje.

  Fjorårets vinner Mina Fürst Holtmann endte på 4.-plass i det som var en tøff dag for alpinistene.

  – Det var en kamp. Jeg er glad vi har vært på gymmet så mye som vi har vært. Det var en lang lengde på den og man måtte bare se hvor gropen var og prøve å treffe den, sier Stjernesund til NRK.

  – Det var røft, men det var helt greit å kjøre nå. Kudos til Trysil. Det er ikke enkelt når det snør og det er varmt, sier hun.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste