Hopp til innhold

Herrems tale gjorde inntrykk på lagvenninne: – Det bringer frem følelser

KUMAMOTO (NRK): Hun var kanskje mest sint og skuffet av alle etter semifinaletapet. Men så holdt Camilla Herrem (33) en viktig tale som imponerte både lagvenninnene og sjefen.

Camilla Herrem

DRØMMEN KNUST: Camilla Herrem ønsker å bidra til å løfte Norge opp før møtet med Russland.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

De hadde tårer i øynene etter å ha spilt sin dårligste kamp i VM da det gjaldt som aller mest.

Og selv om det kanskje er Camilla Herrem som liker dårligst å tape av alle i laget, var det hun som tok ordet da spillerne var samlet på hotellet til et sent kveldsmøte.

– Camilla er fin. Hun er virkelig en lagspiller, og bare vet hva hun skal si i sånne situasjoner, forteller Emilie Hegh Arntzen.

Slik var talen

For alt handler om å snu den dårligere følelsen laget fikk mot Spania før bronsefinalen mot Russland søndag. Og er det noen som kan klare det, så er det Herrem. 33-åringen er med i sitt 14. mesterskap og var med da Norge tapte semifinalen både i VM for 10 år siden, og under OL i 2016 - men sikret bronse.

– Camilla er jo en tennplugg, både på og utenfor banen. Hun har vært med lenge, og hun har vært med på å snu slik stemning før, sier Thorir Hergeirsson.

Norge - Spania

TUNGT: Emilie Hegh Arntzen, Camilla Herrem og Moa Høgdahl tusler av banen mens det spanske laget feirer finaleplassen.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

– Så hva sa du, Camilla?

– Jeg sa egentlig bare at det står respekt av det vi har gjort her nede. Jeg synes fokuset har vært veldig stort på dem som ikke har vært her. Alle de som har vært her nede har gjort sin jobb, og alle har bidratt. Om man har spilt ett minutt eller 60 minutter, så har vi virkelig stått sammen som et lag, gjenforteller Herrem.

Jeg er utrolig stolt av å være en del av dette laget. Vi vet at det er mange som sitter hjemme som gjerne ville vært en del av dette laget, ikke bare alle som er skadet. Så vi skal føle oss privilegerte over at vi får representere dette laget, også gikk det skeis i går, men nå skal vi løfte oss opp.

– Bringer frem følelser

Og «peptalken» funket - skal man tro lagvenninnene.

Camilla Herrem

ERFARING: Camilla Herrem klemmer Stine Bredal Oftedal. Begge er en del av Norges kapteinsteam.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

– Det samler oss som lag enda mer. Hun tar ansvar og det er betryggende å ha en sånn spiller i gruppa. Hun tenker på laget, vi vet hun er oppriktig, når hun sier hun er stolt av å spille på dette laget her, så bringer det frem følelser hos andre også, forteller Arntzen.

Også landslagssjefen var imponert.

– Alle prøvde hardt mot Spania, men fikk det ikke til. Derfor er de skuffa og lei seg, og Camilla setter litt ord på det. Samtidig drar hun frem noen av verdiene dette laget lever etter: At vi gir oss ikke. Vi har en arbeidsinnsats og innsatsvilje.

Og akkurat det lover Herrem å gjøre.

– Man skal få se et lag som skal gi alt av sjel, hjerte og følelser. Vi skal gå ut der og gi alt i 60 minutter, så får vi krysse fingrene for at det holder Jeg har ikke vært her i fire uker uten å ta med meg medalje hjem, så nå må vi bare gi gass i morgen, sier venstrekanten.

 • Hør og følg bronsefinalen mot Russland på NRK Sport kl. 09.30 søndag.

Siste nytt

 • Tennisspiller knuste racketen etter sjokktap i Asialekene – legger seg flat i brev

  Den sørkoreanske tennisspilleren Kwon Soon-woo la seg tirsdag flat i brevs form etter å på spektakulært vis ha mistet hodet etter et sjokktap i Asialekene

  Langt lavere rangerte Kasidit Samrej fra Thailand slo Kwon 6-3, 5-7, 6-4 i andre runde av tennisturneringen i Hangzhou. Det førte til et raseriutbrudd fra den 25 år gamle sørkoreaneren.

  Bilder av Kwon som slår racketen sin i bakken ni ganger mot slutten av kampen har gått viralt, og Kwon nektet også å ta motstanderen i hånden.

  Sørkoreaneren, som er rangert som nummer 112 i verden, var blant de klare medaljekandidatene under Asialekene. Oppførselen hans skapte store overskrifter og fordømmelse i hjemlandet.

  I etterkant av kampen oppsøkte Kwon leiren til det thailandske laget og beklaget episoden, melder nyhetsbyrået Yonhap. Unnskyldningen skal angivelig ha blitt akseptert.

  Det koreanske idrettsforbundet har også utstedt et håndskrevet unnskyldningsbrev fra Kwon. Sørkoreaneren har tatt to ATP-titler i karrieren. I brevet skriver Kwon at han angrer på det som omtales som «en uforsiktig handling».

  «Jeg beklager oppriktig til det koreanske folk som støtter landslaget og til fansen på arenaen. Jeg beklager,» skriver han.

  «Jeg ber nok en gang om unnskyldning til Samrej, som ble fornærmet av min uhøflige oppførsel. Jeg angrer oppriktig på det, og reflekterer over mine handlinger etter kampen.», fortsetter han. (NTB)

 • Disse skal dømme håndball-EM for menn

  De norske dommerparet Lars Jørum og Håvard Kleven er av Det europeiske håndballforbundet tatt ut å dømme EM for menn i Tyskland i januar.

  Totalt er 18 dommerpar tatt ut av EHF til å dømme det kommende EM-sluttspillet i Tyskland fra 10. til 28. januar.

  Jørum og Kleven er rangert som Norges beste dommerpar. Dommerparet har erfaring fra flere mesterskap, og har blant annet dømt tre verdensmesterskap på rad.

  Etter å ha dømt de to siste europamesterskapene på herresiden i 2020 og 2022, får de nå fornyet tillit i EM i 2024.

  De norske håndballgutta med i EM og spiller i gruppe D i Berlin hvor de møter Polen (11/1), Færøyene (13/1) og Slovenia (15/1). (NTB)

  Eliteserien håndball 2022: Drammen - ØIF Arendal (32-26)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Liverpool-stjerne tilbake i trening – aktuell for cupkamp

  Liverpool kan ha Trent Alexander-Arnold tilbake på banen i løpet av kort tid. Han er i trening foran ligacupmøtet med Leicester onsdag.

  Tirsdag uttalte assistenttrener Pep Lijnders seg om høyrebacken som har vært ute med en lårskade.

  – Han er tilbake på lagtrening. Jeg vet ikke om han blir klar. Vi får se (på trening) i dag, sa nederlenderen.

  Foruten Thiago Alcântara er Alexander-Arnold eneste navn på Liverpools skadeliste per nå. Backen har gått glipp av lagets tre siste kamper. (NTB)

  Premier League - Leicester City v Liverpool
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste