Hopp til innhold

Herrem fikk beskjed om å slutte med trickskudd

NANCY (NRK): Trickskuddene har lenge vært Camilla Herrems varemerke, men under EM har hun overrasket til og med seg selv.

GODBIT: Camilla Herrem vartet opp med flere signaturmål mot Ungarn, men akkurat denne varianten har Herrem aldri prøvd før. Bilder med tillatelse fra TV 3.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, for jeg tenkte at den kom til å gå noen meter over mål.

Camilla Herrem snakker om sin siste og sjette scoring i storseieren over Ungarn. På nydelig vis lurte hun inn ballen inn bak keeper til 38–25 til Norge på en kontring.

Men til tross for et stort repertoar med avslutningsteknikker, var ikke denne planlagt.

HANDBALL-EHF-EURO2018-HUN-NOR

TREFFSIKKER: Camilla Herrem smiler til og med før hun scorer mot Ungarn.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP

– Jeg hadde aldri gjort det på den måten før, så det er noe jeg må øve mer på, slike rulleskudd. Det er den scoringen jeg er mest fornøyd med i kampen, forteller hun.

Bedt om å slutte

32-åringen ble egentlig vraket til årets EM-sluttspill, men ble så hentet inn som reserve og så inn i troppen da Thea Mørk ble skadet. Og det er i hvert fall ikke som om hennes varemerke – trickskudd – er blitt dårligere mens hun har vært i «mammaperm».

– Jeg trener fortsatt på å sette dem, og gjør det mye i kamp hjemme. Det handler om å tørre å gjøre det i disse situasjonene også. Det er jo noe jeg føler meg relativt trygg på å gjøre, men man vet aldri. Har man et litt slappere håndledd, så tricker ikke ballen like fort, forklarer Sola-spilleren.

Det var kanskje det treneren hennes i klubben Baia Mare fryktet. For da hun spilte i Romania, fikk Herrem beskjed om å slutte med spektakulære avslutninger.

Hun nektet, og mente at da kunne hun like godt sitte på benken.

– Det er vanskelig for meg ikke å gjøre det. Når jeg hopper inn fra liten vinkel, er det skuddet jeg går for. Det er en del av meg bare, forteller Herrem, som allerede som 11-åring begynte å trene spesielt på trickskudd fordi hun ville skille seg ut.

  • Hør NRKs håndballpodkast «TimeOut» med Camilla Herrem her:

Thorir Hergeirsson liker det derimot godt når venstrekanten lurer ballen i mål på finurlig vis, og roser Herrem for kampen hun spilte mot Ungarn.

Herrem rakk også å presentere seg med et trickskudd mot Romania.

– Jeg sier at bruk den mest hensiktsmessige teknikken, så lenge ballen går i mål, og det er flott for publikum, sier Hergeirsson.

Analyserer bommer

Herrem forteller at om hun ikke akkurat drømmer trickskudd, så tenker hun veldig mye på det.

Og hun analyserer alle hun bommer på.

Herrems eneste skuddbom i Ungarn-kampen kom da hun forsøkte å lobbe ballen over målvakt.

– Det er jo så dumt! Jeg hadde tenkt på at det ikke var lurt å lobbe på de keeperne, også er det det første jeg gjør. Det er godt man lærer, ler Herrem.

  • Norge møter Nederland tirsdag kveld kl 21.

FØLSOMT HÅNDLEDD: Camilla Herrem rakk å presentere seg også mot Romania etter å ha fått plass i EM-troppen i forrige uke. Bilder med tillatelse fra TV 3.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal