NRK Meny
Normal

– Han ser helt vill ut

LeBron James (29) var verdens mest fryktinngytende basketspiller allerede før han begynte med svart maske. Nå blir han sammenlignet med Batman, Hannibal Lecter og Darth Vader.

LeBron James

Lagkameratene tror LeBron James setter en ekstra støkk i motstanderne med den svarte masken.

Foto: Steve Mitchell / Reuters

LeBron James

LeBron James i full fart mot kurven er det mest fryktinngytende synene i basketball. De fleste kommer seg unna i stedet for å stille seg i veien.

Foto: Steve Mitchell / Reuters

– Hvis man vil bruke svart maske og se helt vill ut, bør man gjøre det. Det er fantastisk, han spiller som Batman for tiden, gliste lagkamerat Chris Bosh i garderoben etter torsdagens Miami Heat-seier mot New York Knicks.

Hele NBA-verdenen snakker om den svarte masken til LeBron James.

Verdens beste basketspiller de siste årene brakk nesa da han dunket over en motspiller tidligere denne uka, og karbonfiber-masken er beskyttelse for et skjørt lukteorgan.

Men der tidligere basketmasker som regel har vært gjennomsiktige, valgte James en kullsvart en.

– Bare LeBron kan få det å brekke nesa til å være kult, sier medspiller Shane Battier til ESPN.

Sammenlignes med filmkarakterer

Masken har fått internett til å flomme over av parodiske tolkninger og bilder. James blir sammenlignet med omtrent alle bemaskede helter og antihelter, fra Zorro til Hannibal Lecter.

Laster Twitter-innhold

Lagkamerat Chris Bosh lånte masken og poserte som Batman i garderoben.

Fryktinngytende maske

Flere amerikanske sportsnettsteder har omtalt masken som «fryktinngytende».

Det er allerede en akseptert sannhet i NBA-kretser at skumleste situasjonen du kan havne i på banen, er om James kommer mot deg i full fart. Den 203 centimeter høye og 113 kilo tunge spilleren er det nærmeste man kommer et løpsk godstog i NBA.

Og 29-åringen setter neppe mindre frykt i motstanderne om han i tillegg ser ut som Hannibal Lecter.

– Jeg tror den hjelper, sier Bosh om masken.

NBA steiler

LeBron James

LeBron James brukte en gjennomsiktig maske sist han skadet nesen. Nå må han kanskje gå tilbake til den 'vanlige' masken.

Foto: STREETER LECKA / AFP

Så langt har det i hvert fall gått bra. James klagde litt over at masken var varm, men overkjørte New York Knicks fullstendig på torsdag med 31 poeng på bare 19 skuddforsøk.

Miami Heat har allerede begynt å selge t-skjorter med bilder av James med masken, og stjernespilleren selv vil fortsette å bruke den.

Men etter bare én kamp har NBA fått nok. De krever at James bytter til en gjennomsiktig én. Den doble NBA-mesteren har anket avgjørelsen, ifølge ESPN.

Herjer - med eller uten maske

Uansett er det lite som tyder på at storspillet forsvinner om han må bytte. James har nemlig briljert den siste måneden. Etter en litt roligere start enn vanlig på sesongen, begynte mange å hevde at Kevin Durant (26) hadde tatt over som verdens beste basketspiller.

Men siden starten av februar har James vist hvem som er best.

Miami har vunnet ni av sine ti siste kamper, og 29-åringen fra Akron har scoret over 30 poeng i fem strake. De tre siste har han i tillegg truffet med over to tredjedeler av skuddforsøkene sine – oppsiktsvekkende uttelling for en spiller som skyter så mye.

Laster Twitter-innhold

Gjennom hele februar leverer han i gjennomsnitt 30,8 poeng og 8,1 målgivende pasninger per kamp, med treffprosent på 57,5 på skuddforsøkene sine. Det har ingen gjort i løpet av en kalendermåned siden Shaquille O’Neal i mars 2003, ifølge ESPN Stats & Info.

LeBron James, Carmelo Anthony

LeBron James treffer godt med skuddene sine for tiden. Her mot Carmelo Anthony på torsdag.

Foto: Alan Diaz / Ap


Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal