Hergeirsson vraket fire OL-spillere

Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Katrine Lunde er to av landslagsveteranene som må bli hjemme når Norge spiller EM i Sverige i desember.

Linn-Kristin Riegelhuth-Koren

UTELATT: Linn-Kristin Riegelhuth Koren får ikke plass i troppen til vinterens EM. FOTO: SCANPIX

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Totalt valgte islendingen å droppe fire spillere som var under sommerens OL. Linn-Kristin «Linka» Riegelhuth Koren, Ida Alstad, Mari Molid og Katrine Lunde ofres alle foran mesterskapet i Sverige.

– Det er tid for å stokke kortene. Det er nå det er mulighet for å gi noen nye muligheter. Vi kan ikke bytte ut hele laget, men vi har muligheten til å løfte inn noen flere. Vi mener de som er tatt ut løser oppgavene bra, og er enten bedre eller kan bli bedre, sier landslagssjef Hergeirsson til NRK.

– Den største overraskelsen er at «Linka» ikke er med, Hun har vært mer enn god nok i høst, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen til NRK.

Gravid Løke ute

Fremtiden til keeperveteran Kartine Lunde virker usikker etter at hun nå ble ofret for Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg. 36-åringen var med til Brasil i sommer da hun ble foretrukket foran Solberg, men mistet VM i fjor.

– Vi vurderer de som to bedre spillere. Det er tøff konkurranse. Kari er den skarpeste, det er udiskutabelt. Og Silje er en målvakt vi skal fortsette å utvikle for fremtiden, sier Hergeirsson.

Malin Aune

FERSK I TROPPEN: Malin Aune FOTO: SCANPIX

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Fredag ble det kjent at Heidi Løke er gravid og mister EM. Inn kommer Vipers-spilleren Marta Tomac. I den ferske troppen ble det også plass til ungjentene Silje Waade, Malin Aune og Kjerstin Boge Solås.

– Kjerstin er en forsvarsspiller med potensial av rang og bakspiller med et internasjonalt fysisk snitt. Hun er en spennende spillertype på sikt og en toveisspiller. Silje er mer en forsvarsspiller som er robust, dynamisk, eksplosiv og sterk. De to representerer noe det er mer behov for forsvarsmessig. Malin er en kantspesialist i rivende utvikling, og blant flere som som utfordrer de etablerte, sier landslagssjefen om ferskingene.

Glemte handlelisten

Denne gang kom hun med på bekostning av blant andre Riegelhuth Koren. 21-åringen forteller at hun var på vei til butikken mandag da telefonen kom fra Norge-assistent Mia Hermansson Högdahl.

– Da jeg kom til butikken hadde jeg glemt alt jeg skulle handle, og da var det bare å gå rett hjem igjen, sier Oppsal-spilleren til NTB.

Siste nytt

 • Carlsen nærmer seg rekord

  Magnus Carlsen nedkjempet indiske Surya Shektar Ganguly og tok en viktig seier i sjakkturneringen på Isle of Man mandag. 28-åringen innledet turneringen på Isle of Man med seier mot ukrainske Jurij Kuzubov. Deretter fulgte remiser mot Aleksej Sarana, Rustam Kasimdzjanov og Vladislav Kovalev.

  Mandagens kamp mot Ganguly var Carlsens 95. på rad i langsjakk uten tap. Dermed nærmer han seg å tangere Ding Lirens internasjonalt anerkjente rekord på 100 strake partier uten tap. Kineseren greide den milepælen mellom august 2017 og november 2018.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Skade stopper Zuccarello

  Mats Zuccarello er ikke aktuell for spill i Minnesota Wilds tre kommende bortekamper som følge av en skade.

  NHL-klubben opplyser selv på sin Twitter-konto at lagets norske profil ble igjen hjemme da spillertroppen satte kursen for Ottawa mandag. Der venter kamp mot Senators natt til tirsdag norsk tid.

  Borteturen til Canada inneholder også kamper mot Toronto Maple Leafs tirsdag og Montreal Canadiens torsdag. Heller ikke i de kampene blir Zuccarello å se, fremgår det av meldingen fra Wild-ledelsen.

  Zuccarello opplyses å ha pådratt seg en skade «i underkroppen».

  Mats Zuccarello
  Foto: Andy Clayton-king / AP
 • Neymar ute i fire uker

  Den brasilianske fotballstjernen Neymar må belage seg på et fire uker langt skadeavbrekk. Det anslår Paris Saint-Germain mandag.

  Neymar hinket av banen etter kun 12 minutters spill av Brasils privatlandskamp mot Nigeria i Singapore søndag.

  Neymar
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal