Hergeirsson om Mørk-saken: – Et ikke-tema når vi samles

Thorir Hergeirsson ønsker minst mulig fokus på Nora Mørks mobil-hacking når håndballandslaget samles, men har ikke bestemt om profilen får et spesialtilpasset opplegg.

Nora Mørk

GOD DIALOG: Landslagssjef Thorir Hergeirsson er glad Nora Mørk ønsker å spille for Norge i VM og håper fokuset da kun blir på håndball.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne uka gjorde TV 2 det kjent at Nora Mørk har fått mobilen hacket og private bilder spredd på internett. Håndballprofilen fortalte blant annet at det hadde gått så hardt inn på henne at hun hadde vært inne på å droppe VM fordi hun gruet seg til å reise til Møbelringen Cup.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson ønsker også minst mulig fokus på saken i den viktige forberedelsesfasen til Tyskland-VM i desember.

– Denne saken er et ikke-tema når vi samles. Da er det prestasjon, utvikling, samspill og å realiserer drømmer og mål som gjelder. Det har vi snakket om og det er planen, sier Hergeirsson til NRK.

Ikke planlagt spesialopplegg

Nora Mørk

VIKTIG SPILLER: Nora Mørk.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Han hadde en prat med Mørk tidligere denne uka, og Norges trener sier de da hadde dialog om hvordan samlingen i Bergen skulle bli.

Landslaget har ikke lagt opp til et spesialopplegg for Györ-spilleren i forbindelse med pressetreff eller andre sammenhenger.

– Om hun fortsatt er hos oss da, regner vi med at Nora er med for fullt. Så får vi ta pulsen på det, og se hvordan det er fremover. Vi må kunne ta ting fortløpende, sier Hergeirsson.

– Er du i tvil om hun er med landslaget?

– Jeg tar ingenting for gitt fra noen, for mange spillere har flere tøffe kamper før samlingen og noe kan skje. Men da jeg snakket med henne for to dager siden var hun klar og slik står det nå.

– Håper hun får mer overskudd

Onsdag fortalte TV 2 at Mørk har anmeldt 15 personer for spredning av bilder.

– Flere personer vil bli anmeldt. Det er nå kampen begynner. Jeg kommer ikke til å gi meg, fortalte hun til VG.

Senere på kvelden storspilte bakspilleren i den ungarske serien, da Györ slo Kisvárda 30–26. Mørk scoret 10 ganger, halvparten av dem på straffe. For fire dager siden noterte 26-åringen seg med 11 mål i mesterligaseieren mot Midtjylland.

Landslagssjefen har gitt Mørk støtte og håper hun får en enklere tid fremover.

– Hun og dem rundt henne kom frem til at dette er viktig for henne å stå frem med, og da støtter vi henne på det. Dette er en personlig sak og et valg hun må ta selv, så håper jeg hun får stadig mer overskudd til reisen videre, sier Hergeirsson til NRK.

Sportsnyheter

Bronselaget

Norsk stafettbronse i VM: – Fantastisk å kunne vinne noe sammen

Et norsk lag med utøvere fra tre forskjellige klasser tok stafettbronse under VM i snøsport for parautøvere.

Siste nytt

 • Gabrielsen ferdig i Toulouse

  Midtstopper Ruben Gabrielsen er enig med den franske fotballklubben Toulouse om å terminere kontrakten.

  Det opplyser klubben på sin nettside. I en kort melding takker klubben Gabrielsen for innsatsen.

  Gabrielsen har vært på lån i FC København i høstsesongen. Midtstopperen kom til Toulouse for to år siden. Nå kan han forhandle fritt med andre klubber om neste steg i sin fotballkarriere.

  Trening med landslaget i fotball
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Målløst for Sørloth og Real Sociedad

  Real Sociedad og Getafe spilte 0-0 i spansk toppliga søndag. Alexander Sørloth spilte en drøy time for vertene.

  Sørloth startet kampen for Sociedad, men markerte seg ikke stort. han ble byttet ut etter en times spill. Dermed gikk han målløs av banen i sin 15. ligakamp for sesongen. Han har scoret ett mål for Sociedad i ligaen så langt. Det målet kom i 2-2-kampen mot Atlético Madrid i oktober.

  Nordmannen scoret imidlertid mot Atlético for noen dager siden og bidro til at laget avanserte fra åttedelsfinalen i cupen.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Goggia skadet kneet i fall - håper å rekke OL

  Den italienske alpinstjernen Sofia Goggia pådro seg skader i kneet i det stygge fallet under søndagens super-G. Italieneren har forstuet det venstre kneet og skadet korsbåndet hun opererte i 2013, i tillegg til at hun også har pådratt seg et lite brudd i leggbeinet og en seneskade.

  I en pressemelding fra FIS står det at hun starter rehabiliteringen allerede mandag, og at hun tar sikte på å rekke utforrennet i OL i Beijing 15. februar. Goggia er en av de store gullfavorittene til lekene i Kina.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal