Her visste ikke Elyounoussi at han var klar for ny klubb: – Spesielt

ULLEVAAL (NRK): Tarik Elyounoussi (29) ble ønsket velkommen til Qarabağ av nye lagkamerater, men hovedpersonen selv visste ikke at låneavtalen var landet.

Tarik

UVANLIG ANNONSERING: Qarabağ annonserte låneavtalen med Tarik Elyounoussi uten at han selv visste at avtalen var i orden.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Vi har vært i forhandlinger en god stund, egentlig, det var bare det siste som manglet før kampen. Jeg var egentlig litt usikker på om det skulle ordne seg da jeg la fra meg telefonen før kampen, men det løste seg til slutt, sier Elyounoussi til NRK.

Aserbajdsjan hadde ni spillere fra Qarabağ i troppen i kampen mot Norge på Ullevaal.

Tarik

NY LAGKAMERAT: Rahid Amirguljev.

Foto: HEIKO JUNGE / AFP

Da kampen var noen minutter gammel, sprakk nyheten om at den mesterligaklare klubben henter Olympiakos-spilleren på lån.

Samtidig satt Elyounoussi på benken.

– Spesielt

– De (Qarabağ-spillerne) visste det tydeligvis før meg, fordi de ønsket meg velkommen allerede under oppvarmingen. Det var litt spesielt. Det virket som det var hyggelige gutter. «God bless», som han ene sa. Jeg regner med at det blir bra, smiler Elyounoussi til NRK.

Han forklarer at det var formaliteter som sto igjen da han la fra seg mobilen før kampen. Da aserbajdsjanerne ønsket ham velkommen, svarte han usikkert «takk».

Rett etter kampslutt tikket bekreftelsen inn på mobilen.

– Det blir spennende. Det blir kult å oppleve noe nytt. Nytt land og ny kultur. Jeg har vært i Baku tidligere, og det er en fin by, sier Elyounoussi, som legger til at det har vært en drøm om å spille i mesterligaen.

Lagerbäck ønsket avtale

29-åringen uttalte onsdag til NRK at det var «helt åpent» om det ble et klubbytte eller ikke. Ny trener og en kronglete forsesong flyttet angriperen bakover i Olympiakos-køen.

Landslagssjef Lars Lagerbäck mente situasjonen var uholdbar over tid med tanke på en landslagsplass.

– Vi har hatt en åpen dialog, og han håpet det ordnet seg med tanke på situasjonen i Olympiakos, sier Elyounoussi.

Han er klar på at mesterligaspill ble avgjørende for valget.

Og det er litt av noen kamper som venter 29-åringen utover høsten.

Aserbajdsjanerne har havnet i gruppe med Chelsea, Atlético Madrid og Roma.

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal