Hopp til innhold

Her trosser Thingnes Bø trenerens råd: – Jeg ble litt bekymret

Johannes Thingnes Bø var helt suveren på sprinten i Nove Mesto og skjøt fullt hus for første gang på sprint i 2023, men treneren fikk hjertet i halsen da eleven trosset rådet hans.

Johannes Thingnes Bø og de norske skiskyttergutta overrasket og startet tidligere enn konkurrentene på sprinten i Nove Mesto.

Men selv fra startnummer to var det ingen som kunne måle seg med Thingnes Bø.

Stryningen viste strålende form på standplass og tok en overlegen seier med to fulle hus og best fart i løypa. Det var hans 70. seier på øverste nivå.

Czech Republic Biathlon World Cup

FULLT HUS: Johannes Thingnes Bø.

Foto: Petr David Josek / AP

– Fantastisk serie fra Johannes Thingnes Bø. Den er spektakulær. Det er Thingnes Bø på sitt aller beste, kommenterte Andreas Stabrun Smith til stående skyting.

Men den liggende serien var minst like imponerende da han skjøt ned blinkene på svært kort tid.

– Jeg ble litt bekymret

Til tross for at Siegfried Mazet var veldig fornøyd med skytingen til Thingnes Bø, fikk skytetreneren hjertet litt i halsen da han så stryningen på standplass.

– Det var veldig, veldig bra. Jeg ble litt bekymret da han startet å skyte. Tidligere i uka snakka vi om at det var viktig å bruke litt mer tid på skyting etter VM, fordi vi tok masse risiko i VM. Da er det viktig å bruke litt mer tid, men han følte seg bra og det blir perfekt, sier Mazet.

Franskmannen forteller at han alltid er bekymra for utøverne sine og at hans jobb er å be utøverne om å være forsiktig.

– Etter VM hadde vi en uke uten skyting. Når vi starter igjen etter et mesterskap er det litt vanskelig å skyte så bra som før, så vi må være litt roligere på standplass. Hvis du tar litt mer risiko som Johannes gjorde i dag kan det kanskje bli to bom på slutten, forklarer Mazet.

Etter målgang bekreftet Thingnes Bø at han vraket Mazets råd.

Biathlon World Championship

TROSSET: Thingnes Bø hørte ikke på skytetrener Siegfried Mazets råd.

Foto: LISA LEUTNER / Reuters

– Nei, det var ingen av oss som hørte noe særlig på det, sier Thingnes Bø til NRK med et lurt smil.

Han forteller at de har hatt fokus på å skyte roligere i forberedelsene til rennene i Nove Mesto.

– Jeg synes vi viser på skytinga at vi har forberedt oss bra. Jeg har brukt treninga i uka til å skyte rolig og skutt en del på papp med høy presisjon, forteller stryningen.

– Når jeg nå kombinerte hastighetsskytinga i Oberhof med prestasjonen jeg har trent på her, så havna jeg midt imellom hvor det gikk både raskt og med bra presisjon, sier Thingnes Bø fornøyd.

Les også Lægreid irritert av svensk profil: – Trudde han var ein bra kar

– Egentlig perfekt fra A til Å

Storebror Tarjei Bø viste seg å være like god som Thingnes Bø på standplass og leverte to kjappe fulle hus, men med svakere langrennstid ble det andreplass.

– Det var actionfylt, bra løp, egentlig et perfekt løp. Det var et gulløp, et perfekt løp, men så har vi en som er bedre. Jeg kunne ikke gjort noe mer, egentlig perfekt fra A til Å, sier Bø til NRK.

VM i skiskyting 2023: 15 km fellesstart for menn

TYPISK: Tarjei Bø leverte et perfekt løp, men lillebror var fortsatt best.

Foto: Javad Parsa / NTB

– Hvordan er det da å bli slått av broren likevel?

– Typisk at han klarte det samme dag som jeg gjør det så bra, smiler storebror Bø.

Lillebroren mener de går tilnærmet helt like løp torsdag, men at den eneste forskjellen er at han går litt raskere enn storebroren på de to første rundene.

Men at Tarjei nærmer seg, er han klar på.

– Han får det ikke helt til nei. Han har så lyst til å få det til og jeg ser gløden i øynene hans. Det blir bare verre og verre. Han har vært på hugget den uka her, det har jeg poengtert til han også. Han pusser børsa si ekstremt bra, han tar en joggetur ekstra. Han har veldig lyst, men foreløpig er han bak ennå, sier Thingnes Bø.

Vetle Sjåstad Christiansen tok tredjeplassen foran Endre Strømsheim som mistet sin første pallplass i verdenscupen med snaue tre sekunder.

– Jeg fikk se hvor god jeg er med ti treff og det er nesten på pallen. Veldig glad for det, men litt bittert. Jeg så for meg at jeg kunne klare pallen med ti treff, men så brøt jeg staven også og da blir det vanskelig, sier Strømsheim til NRK.

– Hva skjedde med staven?

– Jeg tok ryggen til Samuelsson og skulle ta et hviletak. Da satt jeg den mellom beina. Det kan man ikke gjøre hvis man skal på pallen, fortviler Strømsheim.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal