NRK Meny
Normal

Landslagssjefen: – Tror ikke Petter vil merke noen forskjell

BEITOSTØLEN (NRK.no): Her ser du Petter Northug for første gang i landslagsklær denne sesongen. Ifølge landslagssjef Vidar Løfshus blir ikke overgangen fra privatlag til landslag så mye større enn dette.

Fra i dag må Petter Northug ta på seg de norske landslagsklærne og de må han bruke til sesongen er over.

Se video: Petter Northug trente for første gang denne sesongen i landslagsklær på Beitostølen mandag.

Fra og med mandag er Petter Northug landslagsløper.

– Jeg tror han er litt glad for å være tilbake i det gode selskap, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.no.

Representasjonsavtalen mellom skistjernen og forbundet binder Northug til landslaget frem til 7. april. En vesentlig del av avtalen er at Northug i denne perioden ikke får promotere sin private sponsor Coop.

Dessuten må Petter Northugs nye kleskolleksjon, som de siste tre ukene har vært å finne i utvalgte Coop-butikker, pakkes vekk. Årsaken er at kolleksjonen er produsert av Swix, som er i direkte konkurranse med skiforbundets nye utstyrsleverandør Bj Sport.

Det var synlig da NRK.no filmet Northug under skitesting på Beitostølen mandag morgen. Da skistjernen ankom stadion nøyaktig halv ti stilte han i landslagets klær for første gang denne sesongen - uten å ville kommentere verken det eller sin «nye» tilværelse som landslagsløper ytterligere.

Vidar Løfshus

Landslagssjef i langrenn Vidar Løfshus.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tatt ut til verdenscupen

Samtidig som Northug gikk runde på runde på Beitostølen var landslagssjef Vidar Løfshus i Oslo. Fra skiforbundets lokaler på Ullevaal stadion tok han og resten av landslagsledelsen ut blant andre Northug til helgens verdenscup i Kuusamo.

Løfshus tror ikke overgangen fra privatlag til landslag vil bli særlig stor for Northug.

– Jeg tror ikke Petter vil merke noen forskjell i det hele tatt. Det er bare det at han fra og med nå skal reise sammen med oss i stedet for teamet sitt, sier Løfshus.

Trenersamarbeid

Når det kommer til sportslige konsekvenser av representasjonsavtalen vil Northug nå i større grad enn tidligere benytte seg av landslagets støtteapparat.

I sesongoppkjøringen har han kun forholdt seg til sitt håndplukkede støtteapparat med blant andre trenerne Stig Rune Kveen og Ole Thonstad.

– Teamet som Petter har satt sammen kommer fortsatt til å være tett på, men samtidig ligger det i sakens natur at Trond (Nystad landslagstrener, journ.anm.) skal følge Petter når han er på tur, sier Løfshus.

Kveen ikke til Kuusamo

I fjor var Northugs personlige trener Eirik Myhr Nossum med landslaget rundt på mange verdenscuprunder. Northugs nye trener, derimot, forteller til NRK.no at han ikke kommer til å være like mye til stede på verdenscup som sin forgjenger.

Stig Rune Kveen bekrefter blant annet at han ikke skal være med til Kuusamo kommende helg.

– Det viktigste er den sju måneders perioden som har vært frem til nå, og ikke minst å ha fokus på det som skal skje mellom verdenscuprundene, sier Kveen til NRK.no

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning
EM Ryttersport