Landslagssjefen: – Tror ikke Petter vil merke noen forskjell

BEITOSTØLEN (NRK.no): Her ser du Petter Northug for første gang i landslagsklær denne sesongen. Ifølge landslagssjef Vidar Løfshus blir ikke overgangen fra privatlag til landslag så mye større enn dette.

Fra i dag må Petter Northug ta på seg de norske landslagsklærne og de må han bruke til sesongen er over.

Se video: Petter Northug trente for første gang denne sesongen i landslagsklær på Beitostølen mandag.

Fra og med mandag er Petter Northug landslagsløper.

– Jeg tror han er litt glad for å være tilbake i det gode selskap, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.no.

Representasjonsavtalen mellom skistjernen og forbundet binder Northug til landslaget frem til 7. april. En vesentlig del av avtalen er at Northug i denne perioden ikke får promotere sin private sponsor Coop.

Dessuten må Petter Northugs nye kleskolleksjon, som de siste tre ukene har vært å finne i utvalgte Coop-butikker, pakkes vekk. Årsaken er at kolleksjonen er produsert av Swix, som er i direkte konkurranse med skiforbundets nye utstyrsleverandør Bj Sport.

Det var synlig da NRK.no filmet Northug under skitesting på Beitostølen mandag morgen. Da skistjernen ankom stadion nøyaktig halv ti stilte han i landslagets klær for første gang denne sesongen - uten å ville kommentere verken det eller sin «nye» tilværelse som landslagsløper ytterligere.

Vidar Løfshus

Landslagssjef i langrenn Vidar Løfshus.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tatt ut til verdenscupen

Samtidig som Northug gikk runde på runde på Beitostølen var landslagssjef Vidar Løfshus i Oslo. Fra skiforbundets lokaler på Ullevaal stadion tok han og resten av landslagsledelsen ut blant andre Northug til helgens verdenscup i Kuusamo.

Løfshus tror ikke overgangen fra privatlag til landslag vil bli særlig stor for Northug.

– Jeg tror ikke Petter vil merke noen forskjell i det hele tatt. Det er bare det at han fra og med nå skal reise sammen med oss i stedet for teamet sitt, sier Løfshus.

Trenersamarbeid

Når det kommer til sportslige konsekvenser av representasjonsavtalen vil Northug nå i større grad enn tidligere benytte seg av landslagets støtteapparat.

I sesongoppkjøringen har han kun forholdt seg til sitt håndplukkede støtteapparat med blant andre trenerne Stig Rune Kveen og Ole Thonstad.

– Teamet som Petter har satt sammen kommer fortsatt til å være tett på, men samtidig ligger det i sakens natur at Trond (Nystad landslagstrener, journ.anm.) skal følge Petter når han er på tur, sier Løfshus.

Kveen ikke til Kuusamo

I fjor var Northugs personlige trener Eirik Myhr Nossum med landslaget rundt på mange verdenscuprunder. Northugs nye trener, derimot, forteller til NRK.no at han ikke kommer til å være like mye til stede på verdenscup som sin forgjenger.

Stig Rune Kveen bekrefter blant annet at han ikke skal være med til Kuusamo kommende helg.

– Det viktigste er den sju måneders perioden som har vært frem til nå, og ikke minst å ha fokus på det som skal skje mellom verdenscuprundene, sier Kveen til NRK.no

Siste nytt

 • Nakkeoperasjon for Lunde Pedersen

  Sverre Lunde Pedersen har gjennomgått en vellykket operasjon i nakken, bekrefter skøyteforbundet i en pressemelding.

  – Nærmere undersøkelse av nakken til Lunde Pedersen påviste en liten glidning mellom to nakkevirvler som kirurgene valgte å operere på søndag 16. mai for å stabilisere. Dette sikrer en stabil nakke og forkorter tiden han trenger å bruke nakkekrage vesentlig, heter det i pressemeldingen.

  Lunde Pedersen er nå utskrevet fra intensivbehandling og er overført til vanlig sengepost.

  – Med så omfattende skader vil det ta tid før Sverre er tilbake i normal gjenge, og vil trenge en lengre periode med opptrening og ro. Han blir værende på sykehuset inntil videre, skriver skøyteforbundet.

  Landslagsløperen pådro seg skadene da han veltet ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag. Han mistet kontrollen over sykkelen etter å ha kjørt i et hull i veien.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Hodgson slutter i Palace

  Crystal Palace-manager Roy Hodgson (73) forlater klubben når kontrakten hans er over denne sesongen, sier trenerveteranen.

  Han har hatt ansvaret for Palace siden september 2017. Hans siste kamp blir mot Liverpool søndag.

  Managerveteranen har hatt 22 trener- og managerjobber i karrieren. Hodgson ledet Viking i 2004-05. Han fikk også jobben som engelsk landslagssjef etter hvert, men det endte med ydmykelsen mot Island i 2016-EM.

  Han har også trent blant andre FC København, Fulham, Liverpool og Inter i en karriere som startet i svenske Halmstad i 1976.

  – Etter 45 år som trener har jeg bestemt meg for å trappe ned det tøffe livet i Premier League, sier Hodgson.

  «Etter nesten fire år i barndomsklubben sin, gir han seg etter sesongen. Takk for alt, Roy» skriver klubben på Twitter.

  Laster Twitter-innhold
 • Christiansen fikk det tøft i EM

  Henrik Christiansen fikk en tung kvalifisering på 1500 meter fri under svømme-EM langbane tirsdag. Med tiden 15.08,28 ble han bare nummer fire i sitt heat.

  Det norske håpet ledet heatet fram til 450 meter, men fikk det tungt mot slutten.

  Ukrainske Mihailo Romantsjuk var best i kvalifiseringen med 14.52,07. Christiansen hadde den sjette beste tiden.

  Han var et godt stykke unna sin egen norske og nordiske rekord på 14.45,35 som han satte under VM i Sør-Korea for snart to år siden.

  Finalen går onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Tobias Schwarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal