Her treffer han isklumpen: – Dette kan være farlig

Store isklumper i tilløpet hindret Stefan Hula under torsdagens verdenscuprenn. – Det holder ikke mål, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

rød ring

SE VIDEO: En stor isklump ramler ned når Stefan Hula går for å gjennomføre hopp nummer to.

Det var polske Maciej Kot som vant torsdagens verdenscuprenn i Pyeongchang, men for lagkameraten Stefan Hula gikk det ikke like bra.

Hula satte utfor som nummer 38, men etter landing var han tydelig misfornøyd. Den polske hopperen pekte opp mot tilløpet, og påpekte at det lå noe i sporet.

Det kan fort bli ordentlig stygt

Johan Remen Evensen

Reprisene fra neste års OL-arena viste at Hulas ski ble vippet opp midt i tilløpet. Da hadde han en hastighet på rundt 80 kilometer i timen.

– Det kan være farlig. Han treffer isklumpen og havner langt fremme på foten. Heldigvis kommer han seg tilbake så det ikke blir farlig i hoppet, sier NRKs ekspert Johan Remen Evensen.

Trøbbel

FJERNER IS: Funksjonærer fjerner isklumper fra tilløpet i Pyeongchang.

Foto: SKJERMDUMP / NRK

– Kanskje det er noe fuktighet, også er kjøleelementene i bakken veldig kalde. Da fryser det på helt til det blir store klumper. Det kan også være funksjonærer som kommer borti ting som ramler ned i sporet, sier Evensen.

– Fikk seg en vekker

Etter at verdenscupleder Kamil Stoch hadde hoppet ferdig fikk Hula gå på bommen for andre gang. Akkurat da han gikk på bommen raste det ned isklumper i tilløpet.

– Snakk om å ha uflaks! Hvor kommer denne snøen fra? utbrøt NRK-ekspert Evensen mens Stefan Hula satt på bommen og fortvilte.

– Den isklumpen bekymrer meg mest. Hvis den får komme ned uten at man merker det kan det skje verre ting. Det kan fort bli ordentlig stygt, så jeg tipper arrangøren fikk seg en vekker, utdyper han etter rennet.

Neste år skal det arrangeres OL i den samme bakken.

– Det holder ikke mål. Det er derfor de har en gjennomkjøring. Det er bra de oppdaget det nå, og at det ikke skjedde i OL. Da hadde det fått veldig store konsekvenser, sier Evensen.

Ramlet på tredje forsøk

Hula måtte gå av bommen, og på tredje forsøk kom han seg ned tilløpet uten problemer.

– Klarer han å nullstille seg nå da? spurte NRK-kommentator Christian Nilssen.

Nei, er svaret.

Dette var ikke Hulas dag. Sekunder etter landingen var polske Stefan Hula i knestående på sletta. Straks etter å ha landet på 95 meter kantet han skien, tok en liten piruett og falt.

Stefan Hula fikk hoppe to ganger i 1. omgang ettersom det ble funnet is i tilløpet under hans første hopp. Hopp nummer to ble heller ingen suksess...

SE VIDEO: Stefan Hula ramler.

– Det skal ikke være mulig. Når han til slutt får hoppe så klarer han å gå over ende. Og dette er bare hans skyld; han kanter skia, og da er han sjanseløs med en gang, sa Johan Remen Evensen etter å ha sett reprisen.

Heldigvis gikk det bra for Stefan Hula, som forlot bakken med et smil om munnen.

– Det er nesten prikken over i-en. Vi måtte le litt til slutt over hele situasjonen, oppsummerer Evensen.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

TAYjBA1taNw

Jakobs stikk etter Gjerts kommentar: – Virker som han ikke kan så mye om  løping

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg til OL-finalen på 1500 meter, og i stedet var det – som vanlig – da han og faren kom til intervjusonen det virkelig tok fyr.

Siste nytt

 • Johaug raskest

  Therese Johaug var helt suveren og vant 7,5-kilometeren i skøyting i Lysebotn opp på rekordtid. Gaute Kvåle var raskest i herreklassen.

  Det var Johaugs sjette seier i rulleskirennet i Rogaland. Hun vant også i 2012, 2016, 2018, 2019 og 2020.

  Vinnertiden 30.45,4 var den beste noensinne. Nærmest Johaug var Heidi Weng, som ble frakjørt med 1.33,4 minutt. Treer Delphine Claudel fra Frankrike kom i mål 2.47,4 bak Johaug.

  Gaute Kvåle ble en noe overraskende seiersmann i herrenes skøyterenn. Han vant foran Jens Burman fra Sverige og Jon Rolf Skamo Hope.

  Johaug på trening.
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Møter Russland

  Anders Mol og Christian Sørum møter den russiske duoen i OL-finalen i helgen. Det ble klart etter at russerne slo Qatar i semifinalen, som ble spilt etter Mol og Sørums semifinale mot Latvia.

  Finalen spilles lørdag morgen klokken 4.30 norsk tid. Da er det meldt ordentlig ruskevær i OL-byen med mye nedbør. En viss sjanse for torden er det også.

  pPguUoII4yM8BIM
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Danmark til OL-finale

  Tittelforsvarer Danmark og Frankrike møtes i OL-finalen i herrehåndball i en reprise av Rio de Janeiro-lekene. Danskene slo torsdag Spania 27-23 i semifinalen.

  Tidligere på kvelden vant Frankrike (toppet Norges gruppe) med samme sifre over Egypt. Mikkel Hansen scoret hele 12 mål mot Spania.

  1Vtoj7FLORM
  Foto: Pavel Golovkin / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal