Her tar langrennsjentene til tårene

SOTSJI/OSLO (NRK.no): De norske langrennsjentene brast i gråt i utøverteltet etter Marit Bjørgens gulløp: – Vi har hatt det utrolig tøft, sier Therese Johaug om bortgangen til Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror.

OL gråt Johaug, Bjørgen, Weng, Steira

Tårene trillet da Marit Bjørgen, Heidi Weng, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira samlet seg i utøverteltet etter førstnevntes gulløp. (Foto med tillatelse av TV2)

Foto: TV2

– Jeg synes Astrid er utrolig tøft som takler denne situasjonen så bra. Ho er ei utrolig tøff jente. Hun og broren var bestevenner, så det er klart det var utrolig tøft, fortsetter Therese Johaug etter å ha gått inn til en fjerdeplass på lørdagens 15 kilometer med skibytte.

Både hun og de andre norske jentene var tydelig preget etter rennet.

Minutter etter målgang viste bildene fra TV2s sending at de fire norske jentene sto inne i utøverteltet og holdt rundt hverandre mens tårene trillet. Følelsene måtte ut etter den tunge opptakten til OLs første langrennsøvelse.

Jacobsens bror gikk bort

Fredag kveld kom meldingen om at broren til Astrid Uhrenholdt Jacobsens har gått bort. Jacobsen var ikke på laget som skulle gå lørdagens renn, men trente i OL-løypene lørdag morgen.

Laget hadde en samling fredag kveld der de snakket om hendelsen.

– Det har selvsagt vært utrolig tøft etter at vi fikk den triste beskjeden i går. Det er mange tanker som svirrer oppe i hodet.

– Man finner ut at skirenn ikke er det viktigste. Vi pratet mye med Astrid, og vi fant ut at vi skulle gå for henne og broren hennes. Det gjorde vi også, sier Johaug.

Gråt under intervjuene

Johaug klarte ikke å skjule følelsene da hun møtte pressen, og måtte avbryte intervjuet da tårene presset på. Deretter kom landslagstrener Egil Kristiansen og tok hånd om 25-åringen.

Også gullvinner Marit Bjørgen brast i gråt da hun ble intervjuet etter løpet.

– Det er en litt spesiell og følelsesladd dag. I dag betyr idrett ingenting. Man har fått litt perspektiv på ting. Men Astrid og hennes familie ville at vi skulle gå for henne. Vi stod sammen som et lag og det klarte vi, sier Bjørgen.

– Jeg er utrolig glad for gullmedaljen, men følelsene er blandete, sier Bjørgen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marit Bjørgen

Medaljevinnerne Marit Bjørgen, Heidi Weng og Charlotte Kalla etter fellesstarten med skibytte. Bjørgen og Falla er tydelig preget.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Følelsene kom fort

Kristin Størmer Steira har latt seg imponere av hvordan Jacobsen har taklet det som har skjedd.

– Astrid har vært utrolig sterk. Det er henne og familien vi tenker på, sier Steira til NRK.no.

Selv fikk hun det vanskelig på 15 kilometeren og endte helt nede på 23.-plass.

– Vi har veldig fokus på rennet akkurat når vi går, men når det er unnagjort er det klart det blir mye følelser. Følelsene kom fort etter rennet, sier Steira.

– Jeg er her for dem

Sølvvinner Charlotte Kalla trener mye sammen med de norske jentene og kjenner dem derfor bedre enn de fleste konkurrentene. Hun forteller at det var spesielt å møte til start på 15 kilometeren.

– Jeg visste ikke om det triste som har skjedd før jeg kom til smøreboden i dag. Det ble mange følelser før start, sier Kalla.

– Hvis de norske jentene trenger noen å snakke med, er jeg her for dem, sier den svenske sølvvinneren.

Siste nytt

 • Heile Sotra-laget i koronakarantene

  2. divisjonslaget Sotra, som blir trena av Renate Blindheim (26), er sett i karantene etter at ein person i støtteapparatet har fått påvist koronasmitte. Det er dermed sannsynleg at kommande helgs seriekamp mot Levanger blir utsett.

  J2mcJNRsSbk
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Norsk sykkelprofil dropper VM

  Den norske proffrytteren Amund Grøndahl Jansen har sagt nei til kjøre sykkel-VM i Italia som begynner 24. september.

  – Jeg er sliten etter Touren, og med et hektisk rittprogram utover høsten velger jeg å ikke kjøre VM. Ettersom løypen heller ikke er av det slaget jeg liker best, ser jeg for meg at noen andre vil ha langt større glede av å sykle VM. Ønsker alle mine landsmenn/kvinner lykke til!, skriver syklisten på Twitter

  Landslagssjef Hans Falk forteller til TV 2 at det er UNO-X-rytteren Torstein Træen som får plassen til Jansen.

  Pressetreff med eliterytterne under sykkel-VM landevei i Yorkshire 2019
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Vidal klar for Inter

  Arturo Vidal har signert ein kontrakt med Inter. Det opplyser den italienske klubben sjølv på sine nettsider. 33-åringen kjem frå Barcelona og prisen skal ha vore på rundt 10 millionar kroner.

  JyA_z3pwsZM
  Foto: RAFAEL MARCHANTE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal