Hopp til innhold

Her tar langrennsjentene til tårene

SOTSJI/OSLO (NRK.no): De norske langrennsjentene brast i gråt i utøverteltet etter Marit Bjørgens gulløp: – Vi har hatt det utrolig tøft, sier Therese Johaug om bortgangen til Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror.

OL gråt Johaug, Bjørgen, Weng, Steira

Tårene trillet da Marit Bjørgen, Heidi Weng, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira samlet seg i utøverteltet etter førstnevntes gulløp. (Foto med tillatelse av TV2)

Foto: TV2

– Jeg synes Astrid er utrolig tøft som takler denne situasjonen så bra. Ho er ei utrolig tøff jente. Hun og broren var bestevenner, så det er klart det var utrolig tøft, fortsetter Therese Johaug etter å ha gått inn til en fjerdeplass på lørdagens 15 kilometer med skibytte.

Både hun og de andre norske jentene var tydelig preget etter rennet.

Minutter etter målgang viste bildene fra TV2s sending at de fire norske jentene sto inne i utøverteltet og holdt rundt hverandre mens tårene trillet. Følelsene måtte ut etter den tunge opptakten til OLs første langrennsøvelse.

Jacobsens bror gikk bort

Fredag kveld kom meldingen om at broren til Astrid Uhrenholdt Jacobsens har gått bort. Jacobsen var ikke på laget som skulle gå lørdagens renn, men trente i OL-løypene lørdag morgen.

Laget hadde en samling fredag kveld der de snakket om hendelsen.

– Det har selvsagt vært utrolig tøft etter at vi fikk den triste beskjeden i går. Det er mange tanker som svirrer oppe i hodet.

– Man finner ut at skirenn ikke er det viktigste. Vi pratet mye med Astrid, og vi fant ut at vi skulle gå for henne og broren hennes. Det gjorde vi også, sier Johaug.

Gråt under intervjuene

Johaug klarte ikke å skjule følelsene da hun møtte pressen, og måtte avbryte intervjuet da tårene presset på. Deretter kom landslagstrener Egil Kristiansen og tok hånd om 25-åringen.

Også gullvinner Marit Bjørgen brast i gråt da hun ble intervjuet etter løpet.

– Det er en litt spesiell og følelsesladd dag. I dag betyr idrett ingenting. Man har fått litt perspektiv på ting. Men Astrid og hennes familie ville at vi skulle gå for henne. Vi stod sammen som et lag og det klarte vi, sier Bjørgen.

– Jeg er utrolig glad for gullmedaljen, men følelsene er blandete, sier Bjørgen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marit Bjørgen

Medaljevinnerne Marit Bjørgen, Heidi Weng og Charlotte Kalla etter fellesstarten med skibytte. Bjørgen og Falla er tydelig preget.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Følelsene kom fort

Kristin Størmer Steira har latt seg imponere av hvordan Jacobsen har taklet det som har skjedd.

– Astrid har vært utrolig sterk. Det er henne og familien vi tenker på, sier Steira til NRK.no.

Selv fikk hun det vanskelig på 15 kilometeren og endte helt nede på 23.-plass.

– Vi har veldig fokus på rennet akkurat når vi går, men når det er unnagjort er det klart det blir mye følelser. Følelsene kom fort etter rennet, sier Steira.

– Jeg er her for dem

Sølvvinner Charlotte Kalla trener mye sammen med de norske jentene og kjenner dem derfor bedre enn de fleste konkurrentene. Hun forteller at det var spesielt å møte til start på 15 kilometeren.

– Jeg visste ikke om det triste som har skjedd før jeg kom til smøreboden i dag. Det ble mange følelser før start, sier Kalla.

– Hvis de norske jentene trenger noen å snakke med, er jeg her for dem, sier den svenske sølvvinneren.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal