Her tar langrennsjentene til tårene

SOTSJI/OSLO (NRK.no): De norske langrennsjentene brast i gråt i utøverteltet etter Marit Bjørgens gulløp: – Vi har hatt det utrolig tøft, sier Therese Johaug om bortgangen til Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror.

OL gråt Johaug, Bjørgen, Weng, Steira

Tårene trillet da Marit Bjørgen, Heidi Weng, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira samlet seg i utøverteltet etter førstnevntes gulløp. (Foto med tillatelse av TV2)

Foto: TV2

– Jeg synes Astrid er utrolig tøft som takler denne situasjonen så bra. Ho er ei utrolig tøff jente. Hun og broren var bestevenner, så det er klart det var utrolig tøft, fortsetter Therese Johaug etter å ha gått inn til en fjerdeplass på lørdagens 15 kilometer med skibytte.

Både hun og de andre norske jentene var tydelig preget etter rennet.

Minutter etter målgang viste bildene fra TV2s sending at de fire norske jentene sto inne i utøverteltet og holdt rundt hverandre mens tårene trillet. Følelsene måtte ut etter den tunge opptakten til OLs første langrennsøvelse.

Jacobsens bror gikk bort

Fredag kveld kom meldingen om at broren til Astrid Uhrenholdt Jacobsens har gått bort. Jacobsen var ikke på laget som skulle gå lørdagens renn, men trente i OL-løypene lørdag morgen.

Laget hadde en samling fredag kveld der de snakket om hendelsen.

– Det har selvsagt vært utrolig tøft etter at vi fikk den triste beskjeden i går. Det er mange tanker som svirrer oppe i hodet.

– Man finner ut at skirenn ikke er det viktigste. Vi pratet mye med Astrid, og vi fant ut at vi skulle gå for henne og broren hennes. Det gjorde vi også, sier Johaug.

Gråt under intervjuene

Johaug klarte ikke å skjule følelsene da hun møtte pressen, og måtte avbryte intervjuet da tårene presset på. Deretter kom landslagstrener Egil Kristiansen og tok hånd om 25-åringen.

Også gullvinner Marit Bjørgen brast i gråt da hun ble intervjuet etter løpet.

– Det er en litt spesiell og følelsesladd dag. I dag betyr idrett ingenting. Man har fått litt perspektiv på ting. Men Astrid og hennes familie ville at vi skulle gå for henne. Vi stod sammen som et lag og det klarte vi, sier Bjørgen.

– Jeg er utrolig glad for gullmedaljen, men følelsene er blandete, sier Bjørgen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marit Bjørgen

Medaljevinnerne Marit Bjørgen, Heidi Weng og Charlotte Kalla etter fellesstarten med skibytte. Bjørgen og Falla er tydelig preget.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Følelsene kom fort

Kristin Størmer Steira har latt seg imponere av hvordan Jacobsen har taklet det som har skjedd.

– Astrid har vært utrolig sterk. Det er henne og familien vi tenker på, sier Steira til NRK.no.

Selv fikk hun det vanskelig på 15 kilometeren og endte helt nede på 23.-plass.

– Vi har veldig fokus på rennet akkurat når vi går, men når det er unnagjort er det klart det blir mye følelser. Følelsene kom fort etter rennet, sier Steira.

– Jeg er her for dem

Sølvvinner Charlotte Kalla trener mye sammen med de norske jentene og kjenner dem derfor bedre enn de fleste konkurrentene. Hun forteller at det var spesielt å møte til start på 15 kilometeren.

– Jeg visste ikke om det triste som har skjedd før jeg kom til smøreboden i dag. Det ble mange følelser før start, sier Kalla.

– Hvis de norske jentene trenger noen å snakke med, er jeg her for dem, sier den svenske sølvvinneren.

Sportsnyheter

TAYjBA1taNw

Jakobs stikk etter Gjerts kommentar: – Virker som han ikke kan så mye om  løping

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg til OL-finalen på 1500 meter, og i stedet var det – som vanlig – da han og faren kom til intervjusonen det virkelig tok fyr.

Siste nytt

 • Møter Russland

  Anders Mol og Christian Sørum møter den russiske duoen i OL-finalen i helgen. Det ble klart etter at russerne slo Qatar i semifinalen, som ble spilt etter Mol og Sørums semifinale mot Latvia.

  Finalen spilles lørdag morgen klokken 4.30 norsk tid. Da er det meldt ordentlig ruskevær i OL-byen med mye nedbør. En viss sjanse for torden er det også.

  pPguUoII4yM8BIM
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Danmark til OL-finale

  Tittelforsvarer Danmark og Frankrike møtes i OL-finalen i herrehåndball i en reprise av Rio de Janeiro-lekene. Danskene slo torsdag Spania 27-23 i semifinalen.

  Tidligere på kvelden vant Frankrike (toppet Norges gruppe) med samme sifre over Egypt. Mikkel Hansen scoret hele 12 mål mot Spania.

  1Vtoj7FLORM
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Roe på 19.-plass

  Martin Roe endte på 19.-plass blant de 21 som fullførte tikampen i OL. Canadiske Damian Warner satte olympisk rekord med 9018 poeng og tok gull.

  Warner ledet konkurransen helt fra første øvelse og endte 292 poeng foran franske Kevin Mayer, som tok sølvet. Ashley Moloney fra Australia endte på bronseplass.

  Roe var aldri med i tetstriden og måtte kjempe for å unngå sisteplassen. Det ble klart at han ville greie det da verken Karel Tilga fra Estland eller Cedric Dubler fra Australia greide åpningshøyden sin i stav søndag. De endte dermed langt bak nordmannen.

  Roe endte på sin side 17 poeng bak brasilianske Felipe dos Santos på 18.-plassen. Med 7863 var bergenseren langt bak sin norske rekord på 8228 poeng fra 2018

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal