Her stormer Krogh bort etter å ha blitt disket: – Han var arg

LILLEHAMMER (NRK): Finn-Hågen Krogh ble nummer to i sitt kvartfinaleheat, men ble disket. Like etterpå forlot han skistadion uten å snakke med noen.

krohg forlater stadion
Foto: Anders Skjerdingstad

Laster innhold, vennligst vent..
krogh

Finn-Hågen Krogh var skuffet etter juryens avgjørelse.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Krogh ble trolig disket fordi han skiftet spor og hindret en konkurrent.

– Du har ikke lov til å gå mellom sporene hvis det er folk nærme deg. Da hindrer du dem, og det er vel det han blir dømt for. Det er de opplysningene jeg har fått, sier sprinttrener Arild Monsen.

Finn-Hågen Krogh viste nok en gang at han er i god form da han gikk inn til andreplass i sitt kvartfinaleheat i dagens sprint på Lillehammer, kun slått av Alex Harvey. Krogh så nesten ut til å være hektet av, men slo sterkt tilbake med en sterk sluttspurt.

Men like etterpå kom det imidlertid beskjed om at Krogh hadde fått et såkalt gult kort, og at han deretter hadde blitt disket.

Krogh med fantasitisk sluttspurt i sprinten.

– Greit dømt

Nordlendingen løp da til juryens kontor like ved løypa og banket på døra. Etter et lite minutt kom han ut igjen, pakket sekken og forlot skistadion uten å snakke med noen - tydelig svært skuffet og irritert.

– Han var arg, ja, sier Monsen, og drar på smilebåndet.

Treneren forklarer at det er sånt som kan skje, men han forstår Kroghs frustrasjon.

– Han var rasende, men det er ikke mye man får gjort med det. Hvis det jeg har hørt medfører riktighet, så er det nok greit at det ble dømt slik, sier han.

Også Sondre Turvoll Fossli ble disket etter den samme kvartfinalen. Det er foreløpig ikke kjent hvorfor.

Svenske Calle Halfvarsson vant til slutt herrenes sprint, mens Emil Iversen sørget for at det ble en nordmann på pallen da han tok andreplassen.

I kvinnenes finale tok Heidi Weng sin første sprintseier da hun spurtslo Maiken Caspersen Falla.

Siste nytt

 • Leicester klatret forbi Liverpool

  James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

  Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

  Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Solberg imponerte i debuten

  Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

  19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal