Her stormer Falla ned i garasjen etter å ha blitt «taklet» av lagvenninne

PLANICA/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla var skuffet, irritert og sint på én og samme gang kort tid etter at hun og Ane Appelkvist Stenseth ødela for hverandre på lørdagens sprint. Hun ba om å få være for seg selv, før hun kommenterte hendelsen.

Maiken caspersen Falla

RETT FORBI: Maiken Caspersen Falla trengte tid for å roe seg ned etter å ha røket ut.

Foto: Mikal EmiL Aaserud / NRK

– Ja, det er klart man blir sint. Det var en utrolig irriterende situasjon. Jeg har gått og ventet på dette skirennet, og så ender jeg på rumpa. Man blir veldig glad når det går bra og så blir man sint når man har uflaks, sier Falla til NRK, en drøy halvtime etter at hun har gått i mål i Planica.

Ba om å få «to minutter» for seg selv

Uhellet oppstod allerede i semifinalen. Ifølge Falla ble hun «felt» av lagvenninnen underveis i heatet, en forklaring som Stenseth mener at stemmer.

De to ble liggende i den søkkvåte snøen i Planica-løypene og måtte raskt konstatere at en finale-billett var langt unna. NRK-kommentator Jann Post kalte hele situasjonen for trist.

KOLLISJON: De norske løperne feller hverandre.

Duoen gikk i hvert fall i mål som henholdsvis nummer fem og seks. Sprintdagen var dermed over for de to norske sprint-essene.

Falla var bare ekstremt skuffet da hun gikk gjennom pressesonen. 29-åringen ba pent om «å få to minutter for seg selv». Slik NRKs bilder viser, tok Falla veien rett ned i garasjen der løperne hadde oppholdt seg hele dagen på grunn av det forferdelige været.

Falla

MÅTTE HA TID FOR SEG SELV: Maiken Caspersen Falla, her etter å ha røket ut i semifinalen i Planica.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Stenseth tok på sin side på seg den lange og varme regnjakken og spaserte rett bort til pressen. Hun kommenterer hendelsen slik:

– Det var f... så surt... Ååååhhh. Jeg følte meg pigg, så driter jeg meg ut. Det var j ... dritt at jeg ødelegger for Maiken, sier hun til NRK.

– Det var litt dritt. Jeg tror begge to hadde muligheter til finale. Det gikk fort i heatet også. Jeg må bare beklage. Det var skikkelig klønete. Jeg kløner det til for oss begge to, sier Stenseth.

Stenseth

SKUFFET: Ane Appelkvist Stenseth, her sammen med trener Ole Morten Iversen, rett etter målgang.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Lyn og torden stoppet langrennssprinten: – Jeg ble redd

Ringte mamma og kjæresten

Etter å ha hatt litt tid for seg selv, var Falla klar for å snakke med NRK. Hun forteller at hun brukte «pausen i garasjen» til å ringe moren og kjæresten og bestille flybillett hjem fra den slovenske verdenscupdestinasjonen.

Hun innrømmer at hun tok den tidlige sprint-exiten hardt. Falla gikk nemlig inn i verdenscuphelgen som leder av sprintcupen sammenlagt. Nå er hun passert av både Jonna Sundling og Stina Nilsson, som begge sørget for dobbelt svensk på sprinten lørdag.

– Det er innmari kjedelig å ryke. Jeg kunne ikke ha gjort noe annerledes, det er en kjip følelse. Jeg får ikke vist hva jeg er god for. Jeg er heldig som har vært i få uhell tidligere. Jeg må bare fortsette taktikken om ikke å havne i uhell, sier hun til NRK.

– Hva skjedde?

– Jeg har ikke sett det, men Ane feller meg med sine ski. Det er ikke vanskeligere enn det. Jeg pratet med henne og fikk en klem. Hun gjorde det ikke med vilje, sier Falla.

Svensk jubeldag

Med to sterke, norske kort ute under den individuelle sprinten lørdag, var det duket for svensk dominans i en sprintfinale som så mange ganger før.

Der var det Jonna Sundling som var sterkest i spurten. Hun vant foran lagvenninne Stina Nilsson, mens amerikanske Julia Kern tok den siste pallplassen.

Sophie Caldwell ble nummer fire, Anamarija Lampic fem, mens svenske Linn Svahn tok sjetteplassen.

PS 1: Falla og Stenseth får i hvert fall en alle tiders mulighet til å slå tilbake – sammen. De to danner det norske førstelaget på lagsprinten i Planica søndag. For Norges andrelag går Tiril Udnes Weng og Mari Eide. Svenskenes førstelag består av Sundling og Nilsson.

PS 2: Tiril Udnes Weng røk ut allerede i prologen. Lotta Udnes Weng, Kristine Stavås Skistad og Mari Eide sa takk for seg i kvartfinalen.

APTOPIX Slovenia Cross Country Ski World Cup

SEIRET: Jonna Sundling slo alt og alle på fristilssprinten i Slovenia.

Foto: Darko Bandic / AP
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Poengdeling i «Ælv Clasico»

  Lokaloppgjøret mellom Mjøndalen og Strømsgodset ble så jevnt som mange hadde forutsett. Begge lagene var på nedre halvdel før oppgjøret og trengte poeng.

  Strømsgodset startet kampen best, men Mjøndalen skapte et par gode sjanser mot slutten av første omgang. Like før pause ville Mjøndalen ha rødt kort på Godset-forsvarer Niklas Gunnarsson da han felte Ole Amund Sveen alene med keeper. Dommeren dro imidlertid bare opp det gule kortet.

  Etter pause ble tempoet skrudd opp ute på banen, og Martin Ovenstad Rønning sendte de brune fra Mjøndalen i ledelsen etter en times spilt. Men fansen på Consto Arena fikk ikke være lenge i himmelen, for bare noen få minutter etterpå var Halldor god da han satte inn utligningen for Godset.

  Flere scoringer ble det ikke, og dermed delte de to rivalene poengene.

  Eliteserien fotball 2021, Mjøndalen - Strømsgodset
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Foss ble NM-konge etter monsterrykk

  Tobias Foss var sterkest og vant søndagens NM-fellesstart i sykling i Kristiansand. Dermed tok han sitt andre gull på fire dager.

  Jumbo-Visma-proffen Foss vant også temporittet i NM tidligere denne uken.

  I det ufyselige regnværet i Kristiansand dannet Andreas Leknessund, Tobias Foss, Kristian Aasvold og Anders Skaarseth en tetkvartett da rittet gikk inn i den avgjørende fasen.

  Med litt under sju kilometer igjen stakk Foss fra de tre andre og fikk en liten luke. Den klarte ingen i trioen bak å tette. Dermed kunne Vingrom-gutten feire NM-gull i ensom majestet.

  Det var hans første NM-medalje på fellesstart.

  – For å være helt ærlig var jeg ganske utladet etter tempoen. Jeg la lista lavt, men hadde gode bein i dag også. Jeg følte vi gjorde et bra løp, og jeg fikk god hjelp. Jeg prøvde å ta de mulighetene jeg fikk, og det var godt å kunne ta ut det man var god for, sa Foss til TV 2 etter seieren.

  Skaarseth tok sølvet, mens Aasvold ble tredjemann. Leknessund endte dermed på den sure fjerdeplassen. (NTB)

  Sykkel-NM 2021. Tobias Foss
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Verstappen utmanøvrerte Hamilton

  Max Verstappen økte sammenlagtledelsen i VM til Lewis Hamilton da han knepent vant Frankrikes Grand Prix foran briten søndag.

  Nederlandske Verstappen startet i beste startspor etter seieren i lørdagens kvalifisering, men mistet kontrollen over bilen og forsvant av banen allerede i første sving søndag.

  Hamilton hadde muligheten til å ta karrierens 99. Grand Prix-seier søndag. Aldri før har en formel 1-sjåfør nådd hele 100 seire, men med Verstappen på banen kan det ta tid før milepælen nås.

  Mens Red Bull-førerne hadde to stopp, hadde Mercedes-førerne kun ett. Det reagerte Valtteri Bottas på.

  – Hvorfor i helvete var det ingen som hørte på meg når jeg sa det ville kreves to stopp? sa Mercedes-føreren.

  Verstappen
  Foto: Christophe Simon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal