Her stormer Falla ned i garasjen etter å ha blitt «taklet» av lagvenninne

PLANICA/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla var skuffet, irritert og sint på én og samme gang kort tid etter at hun og Ane Appelkvist Stenseth ødela for hverandre på lørdagens sprint. Hun ba om å få være for seg selv, før hun kommenterte hendelsen.

Maiken caspersen Falla

RETT FORBI: Maiken Caspersen Falla trengte tid for å roe seg ned etter å ha røket ut.

Foto: Mikal EmiL Aaserud / NRK

– Ja, det er klart man blir sint. Det var en utrolig irriterende situasjon. Jeg har gått og ventet på dette skirennet, og så ender jeg på rumpa. Man blir veldig glad når det går bra og så blir man sint når man har uflaks, sier Falla til NRK, en drøy halvtime etter at hun har gått i mål i Planica.

Ba om å få «to minutter» for seg selv

Uhellet oppstod allerede i semifinalen. Ifølge Falla ble hun «felt» av lagvenninnen underveis i heatet, en forklaring som Stenseth mener at stemmer.

De to ble liggende i den søkkvåte snøen i Planica-løypene og måtte raskt konstatere at en finale-billett var langt unna. NRK-kommentator Jann Post kalte hele situasjonen for trist.

KOLLISJON: De norske løperne feller hverandre.

Duoen gikk i hvert fall i mål som henholdsvis nummer fem og seks. Sprintdagen var dermed over for de to norske sprint-essene.

Falla var bare ekstremt skuffet da hun gikk gjennom pressesonen. 29-åringen ba pent om «å få to minutter for seg selv». Slik NRKs bilder viser, tok Falla veien rett ned i garasjen der løperne hadde oppholdt seg hele dagen på grunn av det forferdelige været.

Falla

MÅTTE HA TID FOR SEG SELV: Maiken Caspersen Falla, her etter å ha røket ut i semifinalen i Planica.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Stenseth tok på sin side på seg den lange og varme regnjakken og spaserte rett bort til pressen. Hun kommenterer hendelsen slik:

– Det var f... så surt... Ååååhhh. Jeg følte meg pigg, så driter jeg meg ut. Det var j ... dritt at jeg ødelegger for Maiken, sier hun til NRK.

– Det var litt dritt. Jeg tror begge to hadde muligheter til finale. Det gikk fort i heatet også. Jeg må bare beklage. Det var skikkelig klønete. Jeg kløner det til for oss begge to, sier Stenseth.

Stenseth

SKUFFET: Ane Appelkvist Stenseth, her sammen med trener Ole Morten Iversen, rett etter målgang.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Lyn og torden stoppet langrennssprinten: – Jeg ble redd

Ringte mamma og kjæresten

Etter å ha hatt litt tid for seg selv, var Falla klar for å snakke med NRK. Hun forteller at hun brukte «pausen i garasjen» til å ringe moren og kjæresten og bestille flybillett hjem fra den slovenske verdenscupdestinasjonen.

Hun innrømmer at hun tok den tidlige sprint-exiten hardt. Falla gikk nemlig inn i verdenscuphelgen som leder av sprintcupen sammenlagt. Nå er hun passert av både Jonna Sundling og Stina Nilsson, som begge sørget for dobbelt svensk på sprinten lørdag.

– Det er innmari kjedelig å ryke. Jeg kunne ikke ha gjort noe annerledes, det er en kjip følelse. Jeg får ikke vist hva jeg er god for. Jeg er heldig som har vært i få uhell tidligere. Jeg må bare fortsette taktikken om ikke å havne i uhell, sier hun til NRK.

– Hva skjedde?

– Jeg har ikke sett det, men Ane feller meg med sine ski. Det er ikke vanskeligere enn det. Jeg pratet med henne og fikk en klem. Hun gjorde det ikke med vilje, sier Falla.

Svensk jubeldag

Med to sterke, norske kort ute under den individuelle sprinten lørdag, var det duket for svensk dominans i en sprintfinale som så mange ganger før.

Der var det Jonna Sundling som var sterkest i spurten. Hun vant foran lagvenninne Stina Nilsson, mens amerikanske Julia Kern tok den siste pallplassen.

Sophie Caldwell ble nummer fire, Anamarija Lampic fem, mens svenske Linn Svahn tok sjetteplassen.

PS 1: Falla og Stenseth får i hvert fall en alle tiders mulighet til å slå tilbake – sammen. De to danner det norske førstelaget på lagsprinten i Planica søndag. For Norges andrelag går Tiril Udnes Weng og Mari Eide. Svenskenes førstelag består av Sundling og Nilsson.

PS 2: Tiril Udnes Weng røk ut allerede i prologen. Lotta Udnes Weng, Kristine Stavås Skistad og Mari Eide sa takk for seg i kvartfinalen.

APTOPIX Slovenia Cross Country Ski World Cup

SEIRET: Jonna Sundling slo alt og alle på fristilssprinten i Slovenia.

Foto: Darko Bandic / AP
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tysk sykkeltalent (17) omkom

  Den 17 år gamle Jan Riedmann ble i helgen påkjørt av en bil under trening i Bayern og døde senere av hodeskadene.

  En bil unnlot å stoppe for syklistene og Riedmann ble truffet.

  Jan Riedmann var regnet som et av de største tyske sykkeltalentene, og han var en del av Bora-lagets U19-satsing.(NTB)

  Laster Twitter-innhold
 • Eikeri videre i Palermo Open

  Norske Ulrikke Eikeri og hennes partner Elixane Lechemia er videre til kvartfinale i Palermo Open etter seier 6-3, 6-2 i første runde.

  Duoen slo Elena Bogdan fra Romania og Reka-Luca Jani fra Ungarn enkelt i en kamp som ikke startet før 22.15 mandag kveld.

  Palermo Open er første turnering på øverste nivå for kvinner og menn siden all turneringsvirksomhet ble stoppet i mars.

  Norske Ulrikke Eikeri har gått videre i deoublesturneringen Palermo Open.
 • Serie A starter 19. september

  Serie A-lagene får 48 dagers hvile fra serieslutten søndag til seriestarten for 2020/21-sesongen. Det melder Fotball Italia.

  Serien starter 19. september og avsluttes 23. mai.

  I løpet av august skal Atalanta og Juventus skal spille mesterligasluttspill, mens Inter skal møte Getafe i europaligaen og Roma skal opp mot Sevilla.

  Overgangsvinduet i Serie A åpner 1. september og stenge 5. oktober.

  wv2AQDjg_iU
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal