Hopp til innhold

Her starter Johaugs «road to Seefeld»: – Skal gjøre dere stolte

Tårene trillet da Therese Johaug tirsdag snakket om dommen som knuser OL-drømmen. Onsdag startet veien mot VM i Seefeld i 2019.

Therese Johaug starter opptreningen til VM i Seefeld 2019 dagen etter hun fikk dommen på 18 måneders utestengelse.

LITT MINDRE KNUST: Dagen etter dommen ser Therese Johaug litt lysere på tingenes tilstand. Foto: Jørn Ernst

Tidlig onsdag ettermiddag la Johaugs manager Jørn Ernst uten video som viser Johaug tilbake på trening sammen med bror Karstein i Seiser Alm.

«Da er vi i gang igjen, Therese,» sier Ernst til Johaug i videoen.

«Oh yes. Road to Seefeld,» svarer Johaug.

På tirsdagens pressekonferanse sa en gråtende Johaug at hun i utgangspunktet ville satse mot VM i Seefeld 2019, etter at dommen fra CAS satte en stopper fra deltakelse i OL i Pyeongchang i 2018.

– Jeg har en drøm om å stå på startstreken igjen. Så får vi se hva framtiden bringer, sa Johaug på pressekonferansen.

Samtidig understreket hun at hun må finne motivasjon for å klare det.

– Kan ikke holde trøkket oppe

Ifølge manageren er Johaug nå allerede fast bestemt på at hun skal tilbake.

– I dag er Thereses humør bra. Hun er klar for å gå videre. I går avsluttet vi et kapittel. Nå ser vi framover, sier Jørn Ernst til NRK på telefon fra Seiser Alm.

«​OL går uten meg i år, men drømmen om VM i Seefelt 2019 kan ingen ta ifra meg. Takk for all støtte, jeg skal gjøre dere stolte,» skriver Johaug selv på Instagram onsdag.

Onsdag følger Johaug rett og slett treningsplanen som var lagt. Den skulle lede fram mot en toppform under OL i Pyeongchang.

Den toppformen har hun ikke lenger bruk for.

– Det kommer helt sikkert til å bli endringer i treningsplanen. Hun kan ikke holde dette trøkket oppe når det er over et år til hun skal gå skirenn. Men det har vi ikke rukket å se på. Det må Therese diskutere med trener Pål Gunnar Mikkelsplass, sier Jørn Ernst.

Dom i Therese Johaug-saken.

GÅR VIDERE: Therese Johaug vil tilbake, selv om ventetida blir lang.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mål og delmål

Ifølge manageren har de allerede diskutert tiltak for å holde motivasjonen oppe.

– Det er en del ting Therese har hatt lyst til å gjøre på andre områder, som hun ikke har hatt tid til. For eksempel er hun interessert i å jobbe med kleskolleksjonen sin. Jeg er trygg på at vi skal finne ting som motiverer henne. Og så må vi sette opp mål og delmål underveis, sier Jørn Ernst til NRK.

Dommen fra CAS var altså 18 måneders utestengelse fra organisert idrett etter at hun 16. september i fjor testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av en krem mot såre lepper.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal