NRK Meny
Normal

Her starter Bjørgen og Johaug festen

VAL DI FIEMME (NRK.no): Marit Bjørgen og Therese Johaug dynket hverandre i sjampanje etter at medaljefangsten var komplett.

Marit Bjørgen og Therese Johaug spretter sjampanjen etter et strålende VM. Duoen tok totalt fem gull i Val di Fiemme. Reporter: Ida Nysæther Rasch

Her starter Marit Bjørgen og Therese Johaug festen i VM-byen Val di Fiemme. Duoen kan endelig slippe seg løs og feire de mange gullene skikkelig.

– Vi har tatt mange medaljer i dette mesterskapet, men ikke hatt tid til å feire. Men nå blir det fest, varslet Marit Bjørgen etter å ha vunnet lørdagens tremil under ski-VM i Val di Fiemme.

Og festen startet i NRKs VM-kveld rett ved seremoniplassen i Cavalese sentrum.

På direkten dynket gulljentene Bjørgen og Therese Johaug hverandre i sjampanje – vel å merke etter at de hadde klart å få korka ut av flaskene.

– Jeg har gjort det like bra som i Holmenkollen for to år siden. Det hadde jeg ikke trodd, erkjenner Bjørgen, som altså endte opp med fire gull og ett sølv i VM.

Johaugs beste

Johaug – som avsluttet med bronse på tremila – fikk to gull, ett sølv og en bronse.

Akkurat som i Oslo i 2011 sørget de to norske langrennsyndlingene for Norge har tittelforsvarerne, og dermed en ekstra kvoteplass, på samtlige distanser under VM i Falun i 2015.

Bjørgen Johaug

Her intervjues Marit Bjørgen og Therese Johaug på NRKs VM-kveld. Duoen kunne juble over en strålende medaljefangst i Val di Fiemme.

– Jeg gjør mitt beste mesterskap noen gang og må si meg kjempefornøyd. Det har gått over all forventning, sier Therese Johaug.

Bjørgen har nå tatt medalje i 15 mesterskapsløp på rad, hvorav 11 gullmedaljer. Totalt er hun oppe i hele 15 gull fra internasjonale mesterskap.

Motivert for OL

Likevel er ikke Bjørgen mett.

– Jeg er veldig motivert for OL i Sotsji neste år. Jeg har også veldig lyst til å gå i Falun. Så får vi se etter det, sier Bjørgen.

Til tross for planene om en heidundrende fest lørdag kveld, er langrennsdronninga på ingen måte ferdig med sesongen.

Allerede i Lahti neste helg er hun tilbake med startnummer på brystet.

– Jeg har jo nesten ikke gått skirenn i år, smiler hun.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming