Her sparker Lillestrøm-spilleren ned en 3.-divisjonsspiller

Lillestrøms Tobias Salquist sparket ned en motstander da eliteserieklubben slet mot Gjelleråsen på nivå tre.

Lillestrøm slet og slet, men klarte til slutt å slå Gjelleråsen i den første runden av cupen.

Det til tross for å ha spilt store deler av kampen med én mann mindre.

• Se høydepunkter fra kampen nederst i saken!

Mistet hodet fullstendig

Etter 25 minutter var Lillestrøm i gang med å bygge opp et angrep. Gjelleråsen-spiller Eirik Steine prøver å presse Lillestrøms stopper Tobias Salquist. I det sistnevnte spiller ballen videre, kommer Steine hardt opp i sin motspiller.

Det likte Salquist dårlig. Sekundet senere sparket stopperen regelrett ned Steine. Dommeren brukte ikke mange sekunder på å hente frem det røde kortet fra baklomma.

– Han kommer for sent inn i meg, så mister jeg hodet fullstendig. Det er klart rødt kort. Jeg beklager til laget, det er ikke bra nok. Det skal ikke skje, men det skjer. Jeg må lære av det. Jeg må bare unnskylde, sier Salquist til NRK etter kampen.

1 runde i NM fotball 2019

Tobias Salquist slo oppgitt ut med armene da han fikk det røde kortet.

– Et soleklart rødt kort. Det er en stygg situasjon. Han mister jo hodet fullstendig. Det er totalt rullegardin for Lillestrøms midtstopper, utbrøt NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

• Se video av hendelsen øverst i artikkelen.

Dermed spilte Lillestrøm en drøy time med én mann mindre. Samtidig risikerer Salquist å måtte sone flere eliteseriekamper for det røde kortet.

Laster Twitter-innhold

– Jeg visste ikke at det var sånn. I danmark er det sånn at hvis man går videre i cupen så har det ikke konsekvenser for serien. Det er en feil av meg. Det må aldri skje, sier Salquist.

– Er du redd for å miste kamper?

– Ja.

Rant inn med mål mot slutten

Til tross for utvisningen, var det stort sett Lillestrøm som kjørte den andre omgangen.

Gjelleråsen prøvde å kontre når de fikk muligheten, men nøyaktigheten var litt for dårlig da avslutningene kom.

Og da gikk det også som det måtte gå. Gjelleråsen så ut til å bli slitne, og lagde flere frispark i farlige posisjoner. Etter drøyt 75 minutter spilt fikk Lillestrøm nettopp et slikt frispark som Thomas Lehne Olsen satte i mål.

Gjelleråsen presset på for utligning på slutten av kampen, noe som gjorde at de etterlot seg store rom. Det utnyttet Lillestrøm, som satte inn 2-0 på en kontring.

William Loyd scoret riktignok en redusering på overtid, men straks etter fikk Lillestrøm straffe. Det likte Gjelleråsen-treneren dårlig.

– De får en billig straffe og det blir 3-1. Så skal vi ha straffe etter det igjen, men jeg vet ikke hva dommerne tenker på. Det er mulig det er litt for stor respekt for dem i rødt her. Men sånn er det, sier Heiberg.

Dermed ble det 3–1 til Lillestrøm i en kamp hvor Gjelleråsen presset profilene fra eliteserien.

• Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

* To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

* Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

* To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

Otfs84t2WGM
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

Leverkusen-jubel mot West Ham
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.