Her snudde håpet på utøverhotellet

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Dårlige ski og skuffende resultater preget skiskytter- og langrennsleiren i Sotsji. Men så kom vendepunktet: Petter Northug og resten av landslaget satt sammen og skrek av glede da Tiril Eckhoff tok bronse.

Eckhoff

Da Tiril Eckhoff spurtet forbi tyske Evi Sachenbacher-Stehle på fellesstarten for kvinner, satt det norske langrenn- og skiskytterlandslaget og jublet i TV-stua. Det var vendepunktet, mener Emil Hegle Svendsen.

Foto: CARLOS BARRIA / Reuters

– Det var helt fantastisk stemning i leiren. Alle skiskytterne og langrennsløperne var samlet i TV-stua og fulgte med. Jubelen sto i taket for en tredjeplass, sier Emil Hegle Svendsen.

Skiskytterstjernen beskriver øyeblikket som vendepunktet. Både langrennsløperne og skiskytterne hadde blitt smurt ut av medaljekampen på hver sine øvelser, og det virket som om det var «umulig» å ta medalje.

Men da Tiril Eckhoff gikk inn til en sensasjonell bronse på fellesstarten mandag, skjedde det noe med de norske utøverne, som bor sammen et steinkast unna skiskytter- og langrennsstadion.

Seiersvante norske stjerner skrek seg hese for en bronsemedalje.

– Jublet til og med Northug? spør den norske pressen.

– Det gjorde han. Det var bra stemning, smiler Svendsen.

Jobbet for å beholde positiviteten

Tirsdag var endelig «Super-Svendsen» tilbake og gikk inn til gull på fellesstarten etter å ha spurtslått franske Martin Fourcade. Svendsen, som skuffet på både sprinten og jaktstarten, gråt av glede i målområdet etter seieren.

– Laget har jobbet steinhardt for å beholde positiviteten. Først slet vi med skiene, så fikk langrennsløperne samme problemer dagen etter. Det er lett at det blir en negativ spiral, sier han og legger til:

– Men det ser ut som om det har snudd for Norge, og det er veldig deilig!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Utøverlandsbyen

Slik er utsikten fra huset til den norske troppen i utøverlandsbyen. Det norske huset ligner på de du ser på bildet og ligger bare et steinkast unna skiskytter- og langrennsstadion. Skiskytterne bor sammen med langrennsløperne.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Lite hvile

Nå må både de norske langrennsløperne og skiskytterne tåle et solid favorittstempel før onsdagens stafett-øvelser.

– Det har snudd på skifronten, og da skal vi være vanskelig å ha med å gjøre under mixedstafetten. Vi har et kanonlag med både Tora og Tiril i veldig bra form. I tillegg var Ole med på å kjempe på siste skyting i dag (tirsdag), så jeg tror vi skal ha gode muligheter, påpeker 28-åringen.

Tåken har skapt store problemer for arrangøren til nå i OL. Skiskytternes fellesstart for menn ble flere ganger utsatt, og ble til slutt flyttet to dager frem, til tirsdag. Svendsen mener imidlertid det er uproblematisk at mixedstafetten allerede venter dagen etter det knallharde gull-løpet.

– Jeg skal sannsynligvis gå sisteetappen, så jeg får litt bedre tid enn de andre, ler han.

Norge stiller med følgende lag på mixedstafetten: Tora Berger, Tiril Eckhoff, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen.

Siste nytt

 • Odd-spiller testet positivt

  En Odd-spiller har testet positivt for korona og kampen mot Sandefjord søndag utsettes.

  Klubben varsler selv om smittetilfellet på sine nettsider.

  – I henhold til smittevernregler, blir kampen mot Sandefjord i morgen kl. 18.00 utsatt, skriver klubben.

 • Liverpool mistet seieren på overtid

  Det ble noen høydramatiske sluttminutter da Liverpool møtte Brighton borte i engelsk Premier League. Liverpool ledet kampen etter scoring fra formspilleren Diogo Jota.

  Mohamed Salah og Sadio Mané scoret også for Liverpool, men fikk målene annullert etter at VAR hadde sjekket situasjonene som ledet frem til målene.

  På overtid grep VAR inn igjen, og det ble dømt straffespark da Andrew Robertson sparket i foten til Brighton-spiss Danny Welbeck.

  Pascal Gross var sikker fra straffemerket og utlignet tre minutter på overtid.

  wfwafd
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • Riiber leder før langrennet

  Jarl Magnus Riiber leder før langrennsdelen i kombinert i Ruka lørdag. Med et forsprang på 14 sekunder ligger alt til rette for nok en seier i verdenscupen.

  Riibers hopp på hele 141 meter var mer enn nok til å ta ledelsen i hopprennet foran japanske Akito Watabe.

  Watabe starter 14 sekunder bak suverene Riiber, mens tyske Manuel Faißt starter 38 sekunder bak nordmannen i tet.

  Harald Johnas Riiber fikk ikke lov til å hoppe på grunn av problemer med dressen og ble dermed diskvalifisert. (NTB)

  FIS World Cup Ruka Nordic 2020
  Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal