NRK Meny
Normal

Her snudde håpet på utøverhotellet

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Dårlige ski og skuffende resultater preget skiskytter- og langrennsleiren i Sotsji. Men så kom vendepunktet: Petter Northug og resten av landslaget satt sammen og skrek av glede da Tiril Eckhoff tok bronse.

Eckhoff

Da Tiril Eckhoff spurtet forbi tyske Evi Sachenbacher-Stehle på fellesstarten for kvinner, satt det norske langrenn- og skiskytterlandslaget og jublet i TV-stua. Det var vendepunktet, mener Emil Hegle Svendsen.

Foto: CARLOS BARRIA / Reuters

– Det var helt fantastisk stemning i leiren. Alle skiskytterne og langrennsløperne var samlet i TV-stua og fulgte med. Jubelen sto i taket for en tredjeplass, sier Emil Hegle Svendsen.

Skiskytterstjernen beskriver øyeblikket som vendepunktet. Både langrennsløperne og skiskytterne hadde blitt smurt ut av medaljekampen på hver sine øvelser, og det virket som om det var «umulig» å ta medalje.

Men da Tiril Eckhoff gikk inn til en sensasjonell bronse på fellesstarten mandag, skjedde det noe med de norske utøverne, som bor sammen et steinkast unna skiskytter- og langrennsstadion.

Seiersvante norske stjerner skrek seg hese for en bronsemedalje.

– Jublet til og med Northug? spør den norske pressen.

– Det gjorde han. Det var bra stemning, smiler Svendsen.

Jobbet for å beholde positiviteten

Tirsdag var endelig «Super-Svendsen» tilbake og gikk inn til gull på fellesstarten etter å ha spurtslått franske Martin Fourcade. Svendsen, som skuffet på både sprinten og jaktstarten, gråt av glede i målområdet etter seieren.

– Laget har jobbet steinhardt for å beholde positiviteten. Først slet vi med skiene, så fikk langrennsløperne samme problemer dagen etter. Det er lett at det blir en negativ spiral, sier han og legger til:

– Men det ser ut som om det har snudd for Norge, og det er veldig deilig!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Utøverlandsbyen

Slik er utsikten fra huset til den norske troppen i utøverlandsbyen. Det norske huset ligner på de du ser på bildet og ligger bare et steinkast unna skiskytter- og langrennsstadion. Skiskytterne bor sammen med langrennsløperne.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Lite hvile

Nå må både de norske langrennsløperne og skiskytterne tåle et solid favorittstempel før onsdagens stafett-øvelser.

– Det har snudd på skifronten, og da skal vi være vanskelig å ha med å gjøre under mixedstafetten. Vi har et kanonlag med både Tora og Tiril i veldig bra form. I tillegg var Ole med på å kjempe på siste skyting i dag (tirsdag), så jeg tror vi skal ha gode muligheter, påpeker 28-åringen.

Tåken har skapt store problemer for arrangøren til nå i OL. Skiskytternes fellesstart for menn ble flere ganger utsatt, og ble til slutt flyttet to dager frem, til tirsdag. Svendsen mener imidlertid det er uproblematisk at mixedstafetten allerede venter dagen etter det knallharde gull-løpet.

– Jeg skal sannsynligvis gå sisteetappen, så jeg får litt bedre tid enn de andre, ler han.

Norge stiller med følgende lag på mixedstafetten: Tora Berger, Tiril Eckhoff, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen.

Siste nytt

 • Sykkelforbundet vil låne penger

  Norges Cykleforbund vil låne penger av Norges idrettsforbund etter sykkel-VM, skriver VG.

  – I forbindelse med sykkel-VM ga vi Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) en garantisum som står på en konto frem til 24. desember. Hadde det ikke vært for de pengene, så hadde vi ikke hatt behov for dette lånet, sier Tiedemann Hansen.

  Idrettspresident Tom Tvedt var ikke kjent med låneønsket da avisen kontaktet ham mandag.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Pellegrino har signert for Godset

  Amahl Pellegrino (27) har signert en toårsavtale med Strømsgodset. Det melder klubben på sine nettsider mandag. Han kommer vederlagsfritt fra Mjøndalen.

  – Det har vært en drøm for meg i mange år å spille for Strømsgodset, sier han.

  Amahl William D'Vaz Pellegrino
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Stengel klar for Strømsgodset

  Herman Stengel (22) bytter Valle og Vålerenga med Marienlyst og Strømsgodset, bekrefter Drammen-klubben på sine nettsider. Avtalen trer i kraft fra 1 januar 2018, og 22-åringen har signert en treårskontrakt.

  Stengel
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal