NRK Meny
Normal

Her snudde håpet på utøverhotellet

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Dårlige ski og skuffende resultater preget skiskytter- og langrennsleiren i Sotsji. Men så kom vendepunktet: Petter Northug og resten av landslaget satt sammen og skrek av glede da Tiril Eckhoff tok bronse.

Eckhoff

Da Tiril Eckhoff spurtet forbi tyske Evi Sachenbacher-Stehle på fellesstarten for kvinner, satt det norske langrenn- og skiskytterlandslaget og jublet i TV-stua. Det var vendepunktet, mener Emil Hegle Svendsen.

Foto: CARLOS BARRIA / Reuters

– Det var helt fantastisk stemning i leiren. Alle skiskytterne og langrennsløperne var samlet i TV-stua og fulgte med. Jubelen sto i taket for en tredjeplass, sier Emil Hegle Svendsen.

Skiskytterstjernen beskriver øyeblikket som vendepunktet. Både langrennsløperne og skiskytterne hadde blitt smurt ut av medaljekampen på hver sine øvelser, og det virket som om det var «umulig» å ta medalje.

Men da Tiril Eckhoff gikk inn til en sensasjonell bronse på fellesstarten mandag, skjedde det noe med de norske utøverne, som bor sammen et steinkast unna skiskytter- og langrennsstadion.

Seiersvante norske stjerner skrek seg hese for en bronsemedalje.

– Jublet til og med Northug? spør den norske pressen.

– Det gjorde han. Det var bra stemning, smiler Svendsen.

Jobbet for å beholde positiviteten

Tirsdag var endelig «Super-Svendsen» tilbake og gikk inn til gull på fellesstarten etter å ha spurtslått franske Martin Fourcade. Svendsen, som skuffet på både sprinten og jaktstarten, gråt av glede i målområdet etter seieren.

– Laget har jobbet steinhardt for å beholde positiviteten. Først slet vi med skiene, så fikk langrennsløperne samme problemer dagen etter. Det er lett at det blir en negativ spiral, sier han og legger til:

– Men det ser ut som om det har snudd for Norge, og det er veldig deilig!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Utøverlandsbyen

Slik er utsikten fra huset til den norske troppen i utøverlandsbyen. Det norske huset ligner på de du ser på bildet og ligger bare et steinkast unna skiskytter- og langrennsstadion. Skiskytterne bor sammen med langrennsløperne.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Lite hvile

Nå må både de norske langrennsløperne og skiskytterne tåle et solid favorittstempel før onsdagens stafett-øvelser.

– Det har snudd på skifronten, og da skal vi være vanskelig å ha med å gjøre under mixedstafetten. Vi har et kanonlag med både Tora og Tiril i veldig bra form. I tillegg var Ole med på å kjempe på siste skyting i dag (tirsdag), så jeg tror vi skal ha gode muligheter, påpeker 28-åringen.

Tåken har skapt store problemer for arrangøren til nå i OL. Skiskytternes fellesstart for menn ble flere ganger utsatt, og ble til slutt flyttet to dager frem, til tirsdag. Svendsen mener imidlertid det er uproblematisk at mixedstafetten allerede venter dagen etter det knallharde gull-løpet.

– Jeg skal sannsynligvis gå sisteetappen, så jeg får litt bedre tid enn de andre, ler han.

Norge stiller med følgende lag på mixedstafetten: Tora Berger, Tiril Eckhoff, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen.

Siste nytt

 • Opdal ute i to måneder

  Starts keeper Håkon Opdal er ute i to måneder grunnet en ankelskade, melder Fædrelandsvennen.

  Keeperen pådro seg en ankelskade på oppvarming før kampen mot Vålerenga, som Start tapte 1–6.

  d
  Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix
 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock
 • PSG klar for cupfinale

  Paris Saint Germain er klare for finalen i den franske cupen etter å ha slått Caen 3-1 Nå venter 3.-divisjonslaget Les Herbiers. PSG har fra før sikret ligagullet, og sikter seg inn mot sin fjerde cupseier på rad, som vil være ny rekord for klubben.

  PSG
  Foto: Charly Triballeau / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag