Her slår lynet ned midt i NRKs Erevik-intervju

SOLRØD (NRK): Da håndballkeeper Ole Erevik skulle fortelle om comebacket etter den alvorlige øyeskaden, tok intervjuet en uventet vending.

Det ble en litt utfordrende intervjusetting da været endret seg og lynet begynte å herje rundt Ole Erevik. Til slutt måtte Erevik og NRK-teamet løpe i dekning under et tak.

TORDENVÆR: Midt under NRK-intervjuet med Ole Erevik slo lynet ned like i nærheten.

NRK får møte Ole Erevik (37) på hjemstedet Solrød på danske Sjælland. Han lar seg intervjue på den hvite stranden like ved huset sitt. Men allerede før fotografen får stilt inn fokus, lyser hele himmelen opp etterfulgt av et stort brak.

– Det her er mer karrieretruende enn noe annet, sier en forskrekket Erevik før han haster inn i huset.

Se video øverst i saken!

Trodde karrieren var over

At den tidligere landslagskeeperen fremdeles har en aktiv karriere, er ingen selvfølge.

I disse dager er han i gang med sluttspill i dansk eliteserie med klubben GOG. Laget er storfavoritter til å vinne sluttspillgull – mye takket være Erevik. Dét var det få som hadde trodd for 18 måneder siden.

– Det kan godt hende noen tvilte på at jeg hadde mer å by på etter det jeg var ute for. Så jeg er kjempetakknemlig for at muligheten dukket opp her i GOG, forteller Erevik.

Selv var han skeptisk. Kom han noen gang til å spille håndball igjen etter å ha vært «blind» på det ene øyet?

– I september i 2016 trodde jeg det var slutt. Akkurat da trodde jeg at jeg var ferdig med å spille håndball, innrømmer han.

«Sirkushesten» våknet

Det er ett og et halvt år siden det gikk virkelig galt. Nordmannen spilte for den franske klubben Pays d’Aix UC og var på treningsleir i Slovenia.

– Jeg fikk en ball i øyet på trening, men spilte videre. Dagen etterpå varmet jeg opp til en treningskamp og merket at noe var galt. Plutselig forsvant synet på det ene øyet, forklarer han.

Erevik ble sendt til et lokalt slovensk sykehus i all hast. I sykesenga fikk han beskjeden han fryktet: Han hadde fått netthinneløsning. En tilstand som kan føre til blindhet.

ole erevik operert

NYOPERERT: Erevik sier han hadde lagt opp mentalt like etter øyeoperasjonen i september 2016.

Foto: privat

Keeperen ble sendt til operasjonsstua dagen etter i håp om å bevare synet. Operasjonen gikk bra, men det var likevel ingen garanti for at Erevik skulle få vokte håndballmål igjen.

– Jeg fikk svar først tre måneder etter det skjedde, at jeg kunne få lov til å spille mer håndball. Da kjente sirkushesten at det begynte å rykke litt i dansefoten, så da jeg fikk muligheten til å fortsette karrieren i Danmark, klarte jeg ikke å la være, forteller 37-åringen.

– Familien viktigst

Han føler seg privilegert. Erevik har familie og hjem, kan bli dansk seriemester med GOG og ikke minst; han har synet i behold.

– Jeg føler meg veldig heldig som kan fortsette å spille håndball, og at det gikk så bra som det gikk.

Han bor riktignok 125 kilometer unna hallen han trener i, men det spiller ingen rolle. Det eneste som betyr noe, er at han får være hjemme med familien hver dag.

– Jeg har kommet såpass langt i livet at det tross alt er viktigere ting enn håndball, og aller viktigst er familien og det at jeg kan ta vare på den.

ole erevik

BESKYTTELSESBRILLER: Etter øyeoperasjonen har Ole Erevik brukt beskyttelsesbriller på håndballbanen. Bildet er fra VM i Frankrike i 2017, rogalendingens siste mesterskap før han ga seg på landslaget.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Leddet satt på plass

  Christian O’Sullivan har vært til et minimalt kirurgisk inngrep mandag kveld japansk tid hos en håndkirurg. Der ble ytterleddet i høyre tommel satt på plass. Leddet ble testet stabilt etterpå. Håndball-landslaget tar en avgjørelse i morgen formiddag vedrørende eventuelt videre spill i OL.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Sverige til OL-finalen

  Sveriges fotballkvinner får en ny sjanse til å ta et etterlengtet OL-gull etter at Australia ble slått 1–0 i semifinalen i Yokohama mandag.

  Fridolina Rolfö scoret målet som til slutt skilte lagene. Det kom helt i starten av 2. omgang.

  Australia har aldri kommet lenger enn til kvartfinale i olympisk sammenheng. Semifinalen var således et historisk øyeblikk for Sam Kerr og lagvenninnene. Det var imidlertid svenskene som kunne juble.

  Sverige spilte seg også fram til finale under sommerlekene i Rio for fem år siden. Der ble det tap for Tyskland. Nå kommer sjansen til å revansjere seg.

  Finalemotstander blir Canada, som overraskende slo USA 1-0 i sin semifinale mandag. (NTB)

  Soccer Football - Women - Semifinal - Australia v Sweden
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Bodø/Glimt henter talent fra Åsane

  Bodø/Glimt har sikret seg 18 år gamle Joel Mvuka Mugisha fra 1.-divisjonsklubben Åsane. Unggutten har signert en fireårsavtale med bodøværingene.

  Det melder klubben selv på egne nettsider mandag.

  Kantspilleren har av flere blitt beskrevet som et av de største talentene i Norges nest øverste divisjon, og spilte mer eller mindre fast for Åsane forrige sesong.

  – Jeg vil gripe muligheten med en gang, men det kommer helt sikkert til å ta tid. Jeg er forberedt på å være tålmodig, sier fotballtalentet om overgangen til Glimt.

  – Jeg er god én mot én, både defensivt og offensivt. Jeg tror det blir mye show på sidene, sier Mvuka, legger han til.

  Joel Mugisha
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal