NRK Meny
Normal

Her mister Thingnes Bø medaljen på det aller siste skuddet

Johannes Thingnes Bø hadde en ny VM-medalje i lomma, men på det aller siste skuddet i hele konkurransen rotet han det bort. I stedet ble det sensasjonsgull til USA.

På siste skudd på siste skyting så røk sjansen for gull for Johannes Thingnes Bø på normaldistansen under VM i skiskyting.

Johannes Thingnes Bø har to sølvmedaljer fra VM allerede, men det ble ikke noe toppresultat på normaldistansen - på grunn av denne bommen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var sisteskuddet som gjorde at jeg ikke fikk medalje i dag, sier en litt skuffet Johannes Thingnes Bø.

Det startet så lovende for stryningen på normaldistansen i VM. Med to fulle hus på rappen og raskt tempo i sporet tok Thingnes Bø en klar ledelse etter den andre skytingen.

Det så ut som om 23-åringen, som allerede har to VM-sølv, var i ferd med å levere nok et toppløp, men slik skulle det ikke bli.

Kan ha mistet gullet

På den tredje skytingen var det helt vindstille, men da kom den første bommen. Thingnes Bø kunne fortsatt greie en pallplass og kanskje også gull. Da måtte han gå fort - og i tillegg skyte feilfritt på den fjerde og siste skytingen.

Etter dette begynte han i stedet å tape sekunder mot beste konkurrentene, men fortsatt var det håp.

På den fjerde og siste skytingen plaffet han ned de første blinkene, men på det aller siste skuddet i konkurransen gikk det galt. Thingnes Bø bommet og på et blunk var han helt ute av medaljekampen.

– Kanskje mistet han gullet på det skuddet, sier NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Etterpå var Thingnes Bø irritert på at han ikke løste den siste skytingen bedre.

– Jeg er litt skuffet over at jeg gjør det sånn. Planen var å være offensiv, men det ble litt for mye av det gode. Risikoen var for høy til å skyte fem treff med den farten, og det fikk jeg svi for på den siste skytingen, sier han.

Han gikk til slutt i mål som nummer åtte.

Veteranen fikk endelig gull

Lowell Bailey

35 år gamle Lowell Bailey overrasket med å - endelig - ta et VM-gull.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Veteranen Lowell Bailey fra USA sto for en liten sensasjon da han tok VM-gullet etter en knallsterk avslutning.

Bailey har aldri vunnet noen store renn før og virket lettere sjokkert over å ha gått så bra.

– Dette har vært en stor drøm. Jeg kan ikke tro det ennå. Det er det beste rennet noensinne har gått. Og så kommer det i et VM. Jeg har nesten ikke ord, sier 35 år gamle Bailey til NRK.

Ondrej Moravec fra Tsjekkia tok sølvet foran Martin Fourcade, som tok bronsen.

Lars Helge Birkeland leverte god skyting og kun én bom og ble nest beste nordmann på plassen bak Thingnes Bø. Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen skjøt seg begge bort fra topp-plasseringer.

Siste nytt

 • Klare for EM-kvartfinale

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-kvartfinale etter at de slo belgiske Dries Koekelkoren/Tom Van Walle med settsifrene 21-18, 19-21, 15–11 – 2–1 sammenlagt i åttedelsfinalen. Kvartfinalen spilles klokken 16.00.

  Switzerland Beach Volleyball
  Foto: Peter Schneider / AP
 • Tap for Manchester City

  Manchester City tapte 0-1 mot tyske Borussia Dortmund i sin første kamp i sesongoppkjøringen. Mario Götze scoret på straffe i første omgang. Forrige sesongs seriemestere stilte uten flere av sine største stjerner, men Riyad Mahrez spilte fra start.

  FOC-SPO-SOC-MANCHESTER-CITY-V-BORUSSIA-DORTMUND---INTERNATIONAL-
  Foto: ELSA / AFP
 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale