Brann hodestups ut av cupen – her er alle høydepunktene

Ranheim knuste Brann, og Haugesund slet mot 1. divisjonsmotstand. Her får du alt om den 4. cuprunden.

NM i fotball 4. runde 2019. Ranheim møter Brann.

NEDERLAG: Brann-trener Lars Arne Nilsen var langt ifra fornøyd etter tapet mot Ranheim.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Ranheim – Brann

Laster innhold, vennligst vent..

Ranheim tok tidlig kommandoen i kampen, og allerede etter tolv minutter satte Magnus Blakstad inn 1–0. Den stillingen stod seg til pause, men etter hvilen dro Ranheim ifra.

I det 50. minuttet scoret Michael Karlsen på et langskudd, mens Ola Solbakken økte til 3–0 ni minutter senere. Enda verre ble det for Brann etter ytterligere seks minutter, da Magnus Blakstad gjorde 4–0 med sin annen scoring for dagen.

Brann-trener Lars Arne Nilsen tok grep ved å bytte inn Fredrik Haugen og Daouda Bamba etter det fjerde baklengsmålet, men til liten nytte. Ranheim holdt unna og avanserte i cupen på komfortabelt vis.

Les mer om kampen her.

Haugesund – Strømmen

Laster innhold, vennligst vent..

Til tross for svake resultater så langt i årets 1. divisjon, har Strømmen slått ut eliteserielagene Bodø/Glimt og Lillestrøm på deres vei til 4. runde. I kveldens kamp borte mot Haugesund klarte romerikingene seg godt, og kampen gikk til ekstraomganger.

Der var det hjemmelaget som var sterkest, og skåringer av Ibrahima Koné og Martin Samuelsen sørget for at Haugesund vant kampen 2–0.

Kristiansund – Odd

Laster innhold, vennligst vent..

Kampen på Nordvestlandet gikk til ekstraomganger, etter at det stod 1–1 etter ordinær tid. Tidlig i den andre ekstraomgangen satte Sander Svendsen inn den avgjørende skåringen for Odd.

Viking – Stabæk

Laster innhold, vennligst vent..

For en forrykende kamp det ble i Stavanger! Etter 18 minutter ledet Stabæk 2–1, men etter det handlet det meste om Viking. Stabæks Franck Boli ble utvist tidlig i andre omgang, og Viking tok til slutt en komfortabel seier.

Kongsvinger – Mjøndalen

Laster innhold, vennligst vent..

Mjøndalen tok seg greit videre til kvartfinalen i cupen. Buskerud-laget vant 3–0 etter skåringer av Stian Aasmundsen (2) og Sondre Solholm Johansen.

20.00: Rosenborg – Aalesund

Laster innhold, vennligst vent..

I kampene KFUM – Tromsdalen og Fram Larvik – Bærum endte det henholdsvis 2–1 og – 3–1.

Sportsnyheter

Keeper scoret fra midtbanen: – Usikker på om jeg skulle sikte på høyre eller venstre kryss

Piteå-keeper Guro Pettersen stjal overskriftene i Sverige da hun i ettermiddag scoret fra midtbanen. Nå skal hun øve på å juble.

Siste nytt

 • Berget scoret årets første

  Jo Inge Berget åpnet endelig scoringskontoen i Malmös 1-1-kamp borte mot AIK.

  Torsdagens toppkamp i svensk fotball mellom Malmö og AIK var 24 minutter gammel da Berget satte hodet på et presist slått frispark fra Anders Christiansen. Ballen gikk inn via bakerste stolpe.

  Scoringen var nordmannens første i den nye Allsvenskan-sesongen. I fjor stoppet han på seks seriemål for MFF.

  Fotball, svensk eliteserie.
  Foto: Andreas Hillergren / NTB
 • Rotet bort ny Europa-sjanse

  Everton kunne ha styrket egne sjanser til å spille i Europa neste sesong, men måtte nøye seg med 0–0 borte mot Aston Villa i Premier League torsdag.

  Dermed kan europacupspill glippe for Liverpool-klubben.

  Carlo Ancelottis menn imponerte ikke stort i borteoppgjøret mot Villa, og skapte få farligheter.

  Poengdelingen gjør at åttendeplasserte Everton er forbi Arsenal på tabellen, men de blåkledde er fortsatt utenfor europaplass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Carl Recine / AP
 • Foss med sterk Giro-dag

  15.-plassen til Tobias Foss ble lyspunktet for Jumbo-Visma-laget i Giro d'Italia torsdag. Etterpå fikk nordmannen rosende omtale av lagets sportsdirektør.

  Foss var i mål 40 sekunder bak den sveitsiske etappevinneren Gino Mäder, som holdt unna for forfølgerne og sikret karrierens største triumf etter en lang dag i brudd.

  Torsdagens etappe ble ikke slik Jumbo-Visma hadde håpet på. Sammenlagthåpet George Bennett sviktet og greide ikke å henge med hovedfeltet.

  – Det Tobias viste, var en god prestasjon. Han endte ikke altfor langt bak de beste klatrerne, sier sportsdirektør Addy Engels i en uttalelse.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal