Her scorer han Premier League-historiens raskeste mål

Southamptons Shane Long brukte ikke mer enn syv sekunder på å score mot Watford. Dermed skrev han seg inn i fotballhistorien.

Laster innhold, vennligst vent..

Til tross for at det var Watford som tok avsparket hjemme mot Southampton, var det gjestenes irske spiss, Shane Long, som stod for det ekstremt raske målet.

Rett etter avsparket havnet ballen hos vertenes Craig Cathcart som hadde alt annet enn kontroll. Midtstopperen prøvde å slå en lang ball, men traff Long som satte fart mot mål og lobbet over en forfjamset Ben Foster.

Det tok ikke mer enn syv sekunder før ballen lå i nettet, og dermed står Long, ironisk nok, for Premier League-historiens raskeste scoring. Premier League opplyser at scoringen kom etter nøyaktig 7,69 sekunders spill.

Laster Twitter-innhold

Den gamle rekorden tilhørte tidligere Tottenham-forsvarer Ledley King. Han scoret etter 9,9 sekunder mot Bradford i 2000.

Seks poeng til nedrykk

Longs scoring så lenge ut til å bli kampens eneste. For hverken Watford eller Southampton så ut til å makte å score noen flere mål de resterende 89 minuttene.

Men på overtid utlignet Andre Gray. Til stor frustrasjon for gjestene. Med poengdeling tirsdag står Southampton nå med 37 poeng.

Det er seks poeng ned til Cardiff på direkte nedrykksplass. Watford har på sin side for lenge siden sikret fornyet Premier League-kontrakt.

Drama i toppen

Laster innhold, vennligst vent..

Et annet sted i England, nærmere bestemt London, tok Tottenham imot Brighton til dyst.

Londonerne presset voldsomt på for ledermålet i nesten 90 minutter. Frustrasjonen vokste seg stor blant både hjemmefansen og Tottenham-spillerne etter hvert som gjestene fikk klarert og stått imot hvert eneste angrep.

Men i det 88. minutt stod en danske frem. Christian Eriksen brukte en berøring på å legge ballen til rette utenfor Brightons 16-meter. Deretter klinte han til med venstrebenet.

Ballen føk rett i korthjørnet og ble kampens eneste scoring. Dermed er Tottenham oppe på 70 poeng. Det er tre poeng ned til Chelsea på fjerdeplass, mens det er fire og seks poeng ned til Arsenal og Manchester United. De to sistnevne har én kamp mindre spilt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Eikeri røk ut i US Open-kvaliken

  Ulrikke Eikeri tapte i to strake sett mot nederlandske Bibiane Schoofs i sin kvalifiseringskamp til US Open.

  – Jeg er litt skuffet. Jeg føler jeg har sjansen i dag, men får det ikke helt til. Det blir litt mye feil, sa Eikeri til Eurosport etter kampen.

  Ulrikke Eikeri
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Bodø/Glimt tok viktig poeng

  Nordlendingane klarte ikkje ta tilbake tabelltoppen, då laget spelte 1-1 borte mot Sarpsborg 08. Laget har dermed likt poeng med serieleiar Molde, men dårlegare målforskjell. Kristoffer Zachariassen sørga for 1-0 til heimelaget, men sju minutt før full tid utlikna Ulrik Saltnes for Glimt.

  Eliteserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • Neerland gir seg som Molde-direktør

  Øystein Neerland sluttar som sjef for Molde Fotball ved årsskiftet, melder klubben. 55-åringen har vore direktør i klubben sidan 2015. Som fotballspelar har han 120 kampar og 35 mål for klubben. Styret er i gang med å finne Neerland sin erstattar.

  Nerland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal