NRK Meny
Normal

Her prøvespiller Håvard (27) for New York Jets

Håvard Rugland (27) kommer stadig nærmere NFL-drømmen. I natt norsk tid prøvespilte han for gigantklubben New York Jets.

Rugland

Håvard Rugland fikk muligheten til å vise seg frem for New York Jets' kickertrenere på deres eget treningsanlegg.

Foto: PRIVAT

Håvard Rugland

Håvard Rugland synes treningsturen til USA har gått over all forventning.

– Det gikk bra. De testet meg på «field goals» og «kick-offs». Du føler selvfølgelig litt mer press når du er der, men jeg holdt meg ganske rolig, sier kickertalentet Håvard Rugland til NRK.no.

Siden NRK.no omtalte Håvard Ruglands forbløffende You Tube-video, har det gått slag i slag for 27-åringen fra Ålgård.

Denne uken ble han invitert til USA og San Diego etter at den erfarne kickertreneren og tidligere NFL-spilleren Michael Husted fikk nyss om talentet.

Husted ble blendet av nordmannens tilslag, og natt til onsdag norsk tid fikk Rugland muligheten til å prøvespille for New York Jets.

Her viste han frem ferdighetene sine for Jets' kickertrenere.

– På denne turen har ting utviklet seg raskt fra å bare trene alene til å få trener og prøvespille for et lag. Fra der jeg er nå til å spille i NFL er det en lang vei å gå, men målet mitt er å få en kontrakt før oppkjøringen til neste sesong, sier Rugland.

27-åringen har aldri spilt amerikansk fotball, men oppdaget sparketalentet på fotballbanen.

Til tross for amatørstatusen, har flere eksperter påpekt at det er fullt mulig å overbevise i kickerrollen fordi han sjeldent involveres i det aktive spillet.

Treneren Michael Husted har allerede sammenlignet nordmannen med en av NFLs beste kickere: Sebastian Janikowski.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jets

Slik er utsikten på toppen av New Meadowlands Stadium, hjemmebanen til New York Jets og New York Giants. Stadionet huser utrolige 82.500 tilskuere.

Foto: RAY STUBBLEBINE / Reuters

– Hvis jeg skulle få kontrakt før neste sesong, vil jeg være én av 90 som kjemper om 53 plasser. Det er en hard kamp å få spille selv om du skulle få kontrakt, sier Rugland.

– Som Barcelona eller Manchester United

New York Jets er et tradisjonsrikt NFL-lag som har vært med fra starten av ligasystemet.

De har ikke vunnet Super Bowl siden 1968, da i American Football League (AFL), men klubben er likevel svært attraktiv på grunn av posisjonen i New York.

– Alle NFL-lagene (32) kan sammenlignes med de store europeiske fotballklubbene, som Manchester United og Barcelona. Det er ikke så stor forskjell på størrelsen og ressursene til de ulike NFL-klubbene, fordi alle har det samme budsjettet, sier Simen Kristensen, hovedtrener i Vålerenga Trolls, til NRK.no.

I amerikansk fotball er det ikke klubben som teller, men ligaen, påpeker Kristensen.

– Det går mer på størrelsen på ligaen enn størrelsen på klubben man er i. Det er NFL som gjelder, sier Kristensen.

Men det tør ikke Håvard Rugland å håpe på riktig ennå.

– Det er fortsatt en lang vei å gå, sier 27-åringen.

En avdanka fotballspiller fra Ålgård i Rogaland drømmer om å gjøre karriere som kicker i amerikansk fotball. 27 år gamle Håvard Rugland er blitt kontakta av tre universtetslag i USA etter at han la ut skrytevideo på Youtube

VIDEO: Det er denne vidoen av Håvard Rugland som skapte interesse fra amerikanske fotballklubber. Nå trenes 27-åringen av en tidligere NFL-spiller, og høster mange gode ord og spådommer om en stor fremtid for nordmannen.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal