Her prøvespiller Håvard (27) for New York Jets

Håvard Rugland (27) kommer stadig nærmere NFL-drømmen. I natt norsk tid prøvespilte han for gigantklubben New York Jets.

Rugland

Håvard Rugland fikk muligheten til å vise seg frem for New York Jets' kickertrenere på deres eget treningsanlegg.

Foto: PRIVAT

Håvard Rugland

Håvard Rugland synes treningsturen til USA har gått over all forventning.

– Det gikk bra. De testet meg på «field goals» og «kick-offs». Du føler selvfølgelig litt mer press når du er der, men jeg holdt meg ganske rolig, sier kickertalentet Håvard Rugland til NRK.no.

Siden NRK.no omtalte Håvard Ruglands forbløffende You Tube-video, har det gått slag i slag for 27-åringen fra Ålgård.

Denne uken ble han invitert til USA og San Diego etter at den erfarne kickertreneren og tidligere NFL-spilleren Michael Husted fikk nyss om talentet.

Husted ble blendet av nordmannens tilslag, og natt til onsdag norsk tid fikk Rugland muligheten til å prøvespille for New York Jets.

Her viste han frem ferdighetene sine for Jets' kickertrenere.

– På denne turen har ting utviklet seg raskt fra å bare trene alene til å få trener og prøvespille for et lag. Fra der jeg er nå til å spille i NFL er det en lang vei å gå, men målet mitt er å få en kontrakt før oppkjøringen til neste sesong, sier Rugland.

27-åringen har aldri spilt amerikansk fotball, men oppdaget sparketalentet på fotballbanen.

Til tross for amatørstatusen, har flere eksperter påpekt at det er fullt mulig å overbevise i kickerrollen fordi han sjeldent involveres i det aktive spillet.

Treneren Michael Husted har allerede sammenlignet nordmannen med en av NFLs beste kickere: Sebastian Janikowski.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jets

Slik er utsikten på toppen av New Meadowlands Stadium, hjemmebanen til New York Jets og New York Giants. Stadionet huser utrolige 82.500 tilskuere.

Foto: RAY STUBBLEBINE / Reuters

– Hvis jeg skulle få kontrakt før neste sesong, vil jeg være én av 90 som kjemper om 53 plasser. Det er en hard kamp å få spille selv om du skulle få kontrakt, sier Rugland.

– Som Barcelona eller Manchester United

New York Jets er et tradisjonsrikt NFL-lag som har vært med fra starten av ligasystemet.

De har ikke vunnet Super Bowl siden 1968, da i American Football League (AFL), men klubben er likevel svært attraktiv på grunn av posisjonen i New York.

– Alle NFL-lagene (32) kan sammenlignes med de store europeiske fotballklubbene, som Manchester United og Barcelona. Det er ikke så stor forskjell på størrelsen og ressursene til de ulike NFL-klubbene, fordi alle har det samme budsjettet, sier Simen Kristensen, hovedtrener i Vålerenga Trolls, til NRK.no.

I amerikansk fotball er det ikke klubben som teller, men ligaen, påpeker Kristensen.

– Det går mer på størrelsen på ligaen enn størrelsen på klubben man er i. Det er NFL som gjelder, sier Kristensen.

Men det tør ikke Håvard Rugland å håpe på riktig ennå.

– Det er fortsatt en lang vei å gå, sier 27-åringen.

En avdanka fotballspiller fra Ålgård i Rogaland drømmer om å gjøre karriere som kicker i amerikansk fotball. 27 år gamle Håvard Rugland er blitt kontakta av tre universtetslag i USA etter at han la ut skrytevideo på Youtube

VIDEO: Det er denne vidoen av Håvard Rugland som skapte interesse fra amerikanske fotballklubber. Nå trenes 27-åringen av en tidligere NFL-spiller, og høster mange gode ord og spådommer om en stor fremtid for nordmannen.

Siste nytt

 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jansrud beste norske på trening

  Kjetil Jansrud var raskest av de norske på utfortreningen i Val Gardena onsdag. Han kjørte ned til en sjuende plass, 1,02 sekunder bak Travis Ganong, som hadde best tid.

  Aksel Lund Svindal tapte tid til de beste og havnet sist av de norske. Han passerte målstreken hele 3,10 sekunder bak og endte til slutt som nummer 45.

  Jansrud best i Lake Louise
  Foto: Frank Gunn / AP
 • Tomoe Hvas med juniorrekord

  Tomoe Zenimoto Hvas svømte i dag semifinale på 100 meter butterfly i kortbane-VM. Nordmannen svømte inn på 5. plass med tiden 50.49. Det er ny personlig rekord for 18-åringen, og også verdensrekord for juniorer. Han var åtte hundredeler fra finale.

  SVØMMING, KORTBANE-EM 2017
  Foto: Jessica Gow / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball kvinner: Ungarn - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Tyskland