NRK Meny
Normal

Castillo «tyvlånte» beltene til Brækhus: – Sånt gjør man bare ikke

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Cecilia Brækhus (31) ble kraftig provosert da motstander Oxandia Castillo (18) lot seg avbilde med den norske jentas VM-belter midt under torsdagens pressekonferanse.

Cecilia Brækhus

INGEN BLIKKONTAKT: De to bokserne møttes på torsdagens pressekonferanse. De to boksejentenes blikk møttes kun i korte øyeblikk.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

– Hallo. Nei, sa Cecilia Brækhus kort da hun så hva den karibiske jenta foretok seg.

Oxandia Castillo, Brækhus' neste motstander i bokseringen, smilte lurt mens hun tredde på seg Cecilias tre tittelbelter midt under torsdagens pressekonferanse.

Castillo mente nok ingenting med hendelsen, men Brækhus ble tydelig opprørt.

– Georg. Gjør noe, sa den norske jenta til sin trener Georg Bramowski videre, før hun smilte pent da den norske pressen - som bevitnet det hele - begynte å stille spørsmål.

– Ville vende meg til å ha dem på

– Dette er ikke vanlig. Jeg vet ikke helt hva jeg synes om det. Sånt gjør man bare ikke, sa Brækhus og prøver å presse frem et lite smil.

Castillo skjønte raskt at Brækhus likte dårlig det hun hadde gjort, og la fra seg beltene igjen.

Overfor BT.no har Castillo forklart hvorfor hun gjorde som hun gjorde:

– Jeg gjorde det fordi jeg ville se om de passet, og for å venne meg til å ha dem på, sier Castillo.

Castillo har selv et VM-belte fra før - uten at Brækhus ble fristet til å ta hevn.

(artikkelen fortsetter under video)

Castillo "tyvlånte" beltene til Cecilia Brækhus.

VIDEO: NRK.no var til stede under pressekonferansen med Brækhus og Castillo. Se reportasje. Reporter: Nicolay A. Ramm.

Iskaldt møte

Den bisarre situasjonen toppet et nokså iskaldt møte mellom de to boksekvinnene.

En liten time tidligere møttes de to for første gang. Det var tydelig at begge jentene kjente spenningen på kroppen - noe også Brækhus innrømmet.

– Ja, det var veldig spent. Jeg så på henne at hun ikke eier frykt, og at hun var veldig frempå og agressiv. Men jeg ble ikke redd, sier Brækhus til NRK.no.

Flere minutter gikk før de to kamphanene så hverandre i øynene for første gang, og jentene tuslet rundt uten å gi hverandre noe som helst oppmerksomhet før pressekonferansen tok til.

Castillo hevder imidlertid hun så frykt i øynene til Cecilia.

– Hun blunket da vi stirret på hverandre. Det betyr at hun er redd, sier Castillo.

Sauerland: – Dypt fornærmet

Brækhus' tyske promotor Nisse Sauerland var ikke til stede da beltehendelsen skjedde. Han reagerer med sjokk når han får høre hva Castillo foretok seg.

– Det er dypt fornærmende å posere med noen andres belter. Man må gjøre seg fortjent til de beltene. Oxandia har krysset en linje nå, heter det i en uttalelse fra Sauerland.

– Cecilia kommer til å la henne få svi i ringen, avslutter han.

Kampen går av stabelen i Arena Nord rundt kl 23.00 i danske Frederikshavn lørdag kveld. Cecilia Brækhus er ubeseiret i sine 22 proffkamper til nå, og innehar tittelbeltene i tre ulike bokseforbund; WBO, WBA og WBC.

Oxandia Castillo er tittelholder i lett mellomvekt, men har gått ned i vekt for å kunne møte Brækhus i weltervekt-klassen. Castillo er også ubeseiret i sine 14 kamper, der ni av seirene har kommet på knock-out.

Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo

HOLDT AVSTAND: Cecilia Brækhus (i bakgrunnen) erkjente at stemningen var nær frysepunktet da hun og Oxandia Castillo (foran) håndhilste for første gang.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

Siste nytt

  • Ankelbrudd for Marcel Hirscher

    Alpinisten Marcel Hirscher har pådratt seg et brudd i ankelen på trening. Det melder østerrikeren selv på sin Twitter- og Instagram-konto. Han ble fløyet til sykehuset i Salzburg og ventes å være ute i rundt seks uker.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint