Hopp til innhold

Her må stortalentet trøstes etter nok en tabbe

LAHTI/OSLO (NRK): Kombinert-stjerneskuddet Jarl Magnus Riiber hadde analysert oppløpet i Lahti, men klarte likevel å gå feil da han skulle sikre seieren.

Jarl Magnus Riiber er veldig frustrert etter kjempetabben.

FRUSTRERT: Jarl Magnus Riiber fikk trøst av landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen etter kjempetabben i Lahti.

– Gruppa gikk gjennom oppløpet i går. Vi tegna ned ruta og studerte dette nøye, sier lagkamerat Magnus Moan til NRK.

– Jarl må ta selvkritikk på at han gikk feil. Det er ikke for dårlig merka på oppløpet. Han har ikke andre å skylde på, sier Moan.

Se tabbe-innspurten:

Her går Riiber feil etter å ha lekt med konkurrentene.

Her er Riibers tabbe-liste

Riiber (18) svarte da Eric Frenzel og Aktio Watabe yppet seg på siste runde i langrennsdelen. Unggutten rykket til solid ledelse, men gikk feil og ble diskvalifisert.

– Jeg snakket med Jarl etter rennet. Han er veldig forbanna på seg selv, sier Moan.

– Det har vært en del episoder etter at han kom inn i verdenscupen, fortsetter lagkameraten.

Etter tabbene begynte Riiber å bruke en personlig sjekkliste, som skulle forhindre nye uheldige episoder. Nå kan 18-åringen forlenge lista.

– Jeg sier til han at han bare må «børste» dette av seg og ta lærdom av dette også, sier Moan etter episoden i Lahti.

Riiber orket ikke å snakke med media etter rennet, som ble vunnet av Eric Frenzel.

Intervju med landslagssjef Bjørn Kåre Ingebrigtsen etter Riibers tabbe. Reporter: Karen Marie Ellefsen.

LANDSLAGSTRENER BJØRN KÅRE INGEBRIGTSEN OM RIIBERS TABBE

Fikk kjeft av konkurrent

For andre året på rad ble det dramatikk rundt Riiber i Lahti. Da talentet fosset inn på oppløpet i fjor ble han tråkket på av VM-kongen Johannes Rydzek i kamp om seieren.

Duellantane kolliderte like før oppløpet, og ble tatt igjen av en større gruppe.

Etter målgang kokte det over for Rydzek, som kjeftet på den unge nordmannen.

Tyskeren mente tydelig at Riiber var ansvarlig for kollisjonen, men TV-bildene viste at det var Rydzek som tråkket på nordmannens ski.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Rydzek og Riiber kolliderer på oppløpet i Lahti 2015.

Siste nytt

 • Får ekstra renn i Kitzbühel

  Verdenscuphelgen i Kitsbühel får et ekstra utforrenn. Det skjer etter at den nye lagkombinasjon-grenen ble utsatt til neste år.

  Det melder flere medier, blant annet sveitsiske Heute og østerrikske Kronen Zeitung.

  Lagkombinasjonen skulle etter planen avholdes for første gang denne sesongen. Også for kvinnene blir lagkombinasjonen erstattet med et ekstra renn, for dem i Crans Montana.

  FIS (Det internasjonale skiforbundet) skriver på sine nettsider at lagkombinasjonen ble diskutert i lang tid på et komitémøte i september, men at de landet på at de trengte mer tid på å analysere og jobbe med detaljerte regler for øvelsen.

  De skriver videre at det fortsatt er planen å implementere øvelsen i store arrangementer i fremtiden.

  Verdenscuprenn i Kitzbühel
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Skadd Nusa ikke med mot Bodø/Glimt

  Antonio Nusa (18) sliter fortsatt med en skade og var ikke med i Brugge-troppen som drar til Bodø for Conferenceliga-møtet mot Bodø/Glimt.

  Bruggetrener Ronny Deila hadde ikke med hans navn i troppen. Det melder Eurosport, som viser til uttaket på Brugges nettsider.

  De norske stjerneskuddet debuterte på landslaget med scoring og målgivende pasning i kampen mot Jordan tidlig i september. Han har derimot slitt med ryggplager og derfor ikke spilt de fire siste kampene til Brugge.

  – Det er et spørsmålstegn ved Nusa om hvor han er i løypa. Han trener, men får han ingen kamper før samlingen, blir det vanskelig, sa Ståle Solbakken da han presenterte troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Spania senere i oktober.

  Bodø/Glimt innledet gruppespillet i Conferenceligaen med 0-0 borte mot Lugano. Brugge spilte 1-1 hjemme mot Besiktas i gruppe D. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Japan vant laggull i turn-VM

  Daiki Hashimoto leverte under press i siste apparat da Japan gjenerobret lagtittelen i turn-VM mindre enn ti måneder før OL i Paris.

  Hashimoto er regjerende OL-mester i individuell mangekamp og i svingstang. Nettopp svingstang var siste apparat for Japan i lagfinalen. Kina hadde lagt press på japanerne med ypperlige prestasjoner i ringer, men Hashimoto svarte med en sterk gjennomføring og satte landingen. Japan kunne juble for gull 1,80 poeng foran tittelforsvarer Kina.

  Japanerne var best i bøylehest, skranke og svingstang, nest best i sprang, tredje best i ringer og fjerde best i frittstående. Hashimoto (5 apparater), Kazuma Kaya (5), Kenta Chiba (4), Kazuki Minami (2) og Kaito Sugimoto (2) fikk til sammen 255,594 poeng.

  Kina tok sølv med 253,794 og USA bronse med 252,428. (NTB)

  Belgium Gymnastics Worlds
  Foto: Virginia Mayo / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste