Hopp til innhold

Her må Northug ha toppresultater - ellers ryker VM-planen

Petter Northug (32) har lagt en VM-plan sammen med sprinttrener Arild Monsen frem mot VM. Men skal han få gjennomført den, står han foran to nøkkelhelger de neste to månedene.

Petter Northug

KLAR FOR NY SESONG: Petter Northug, her fra pressetreffet i Molde sist uke. Innfelt er en skjermdump fra verdenscupkalenderen i november/desember fra fis-ski.com.

Foto: NTB Scanpix / NTB Scanpix

I Lillehammer og Davos er det nemlig i november og desember duket for to av denne sesongens fem kvalifiseringsrenn til VM-sprinten.

– Må til Lahti

Northug har andre planer når de tre andre kvalik-rennene går senere i vinter. Han vil blant annet gå Tour de Ski og som eneste herreløper reise til høyden etter nyttår.

– Hvis han skal komme seg til noe høydeopphold etter jul og før Seefeld så må han være kvalifisert. Hvis han for eksempel må til Lahti og sikre seg VM-billett, da blir det ikke noe høydeopphold. Da blir det precamp på Sjusjøen og Lahti-tur, sier Monsen til NRK.

Ikke fort på distanse før jul

Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround

SPRINTSJEF: Arild Monsen, her fra landslagssamlingen i Molde sist uke.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sprinttreneren svarer «ja, det kan du si» på om Northugs hovedplan, som ifølge Monsen er lagt for «fremgang og suksess» og ikke for «justering», betyr at han i utgangspunktet har to muligheter til å kvalifisere seg. Ellers blir det altså endringer.

Det er ikke godt nytt for Northug. Der fortalte skistjernen at han håper å være i grei form til sesongstart. Skistjernen trodde ikke han var kapabel til å gå fort i distanserenn før jul. Han la blant annet til at november og desember anses som treningsmåneder.

Fem kvalifiseringsrenn

32-åringen reiser fredag på sitt første høydeopphold for sesongen til Val Senales. Rundt 10. desember blir det en ny tur til høyden i forbindelse med verdenscuprennet i Davos.

Og så skal han forsøke å forberede seg til VM med et høydeopphold i Seiser Alm fra og med månedsskiftet januar og februar 2019. Mesterskapet starter med nettopp sprint 21. februar.

Kvalifiseringsrennene til VM-sprinten går som følger: Verdenscup Lillehammer (30. november) og verdenscup Davos (15. desember) før nyttår.

Etter nyttår kan sprinterne kvalifisere seg gjennom Skandinavisk Cup i Vuokatti (4. januar), NM i Meråker (1. februar) og til slutt verdenscup Lahti (9. februar). Det betyr at de siste tre i utgangspunktet krasjer med Northugs planer.

– Må inn i det gode selskap

Hva som ligger i ordet kvalifisere vil ikke Monsen gå inn på, men det er helt opplagt at det innebærer en plassering som gjør ham til den sprinteren med minst fjerde best resultater.

– For hans del, der han står nå, så vil situasjonen være resultatavhengig. Han må inn i det gode selskap først, sier Monsen.

– Frykter du noe bråk med Northug dersom plan A går i vasken?

– Nei da, jeg håper at resultatene taler for seg, sier sprinttreneren.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal