Hopp til innhold

Her må Fossesholm trøste Svahn: – Du har f*** meg vunnet rubbel og bit

ENGADIN (NRK): Da Linn Svahn satt utslitt og skuffet inntil reklameskiltene i målområdet, stakk Helene Marie Fossesholm bort for trøstende og oppmuntrende ord etter både VM-fiasko og konkurransesmell i høyden.

Svahn

STORTALENTER I SAMTALE: Linn Svahn og Helene Marie Fossesholm tok seg tid til å diskutere flere ting i målområdet i Engadin lørdag.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Det så nesten ut som en liten «peptalk» og anledningen har sjeldent vært bedre i verdenscupsammenheng.

Svahn var nemlig en av storfavorittene før den 10 kilometer lange fellesstarten i klassisk lørdag. I stedet for å kjempe om seier, ble det en 30.-plass på svensken, halvannet minutt bak Julija Stupak som vant foran Heidi Weng og Ebba Andersson.

Mens de aller fleste gikk rett ut av målområdet var det én person som skilte seg ut. Linn Svahn trengte tid for seg selv. Hun satt en god stund inntil reklameskiltene for å puste ut og bearbeide skuffelsen.

Svahn

UTSLITT: Mens de fleste andre utøverne gikk ut av målområdet, ble Linn Svahn sittende inntil reklameskiltene en lang stund.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

– Hun er en veldig kul jente

Så gikk Helene Marie Fossesholm – som selv imponerte med en syvendeplass lørdag – bort til sin to år eldre rival.

De to stortalentene snakket sammen lenge. Først diskuterte de svenskens skuffende VM, der Svahn har innrømmet at hun etter hvert ville slå i stykker hotellrommet. Etter å ha snakket om både opp- og nedturer, sa junior Fossesholm følgende for å muntre henne opp.

– Du har jo f*** meg vunnet rubbel og bit!

Svahn smilte endelig og takket for rosen.

Til NRK sier den 21 år gamle svenske stjernen følgende om praten de to imellom:

– Det er alltid morsomt å prate med tøffe jenter. Og hun er ei veldig kul jente, så jeg våger å prate med norske jenter og hun våger å snakke med svenske jenter, så hun er tøff. Det er bare morsomt å veksle noen ord.

– Viktig å ikke dømme folk ut ifra media

Fossesholm sier det var viktig å påpeke overfor Svahn hva hun er god for og hva hun har fått til, selv om det ikke gikk som svensken ville under mesterskapet i Oberstdorf. Hun mener også at det kan være fornuftig å prate med og ikke bare om konkurrenter.

HDRIX7IGqqo

STORTALENT: Helene Marie Fossesholm, her avbildet under VM i Oberstdorf.

Foto: Terje Pedersen / NTB

For Fossesholm har notert seg at Svahn får mye tyn for sin selvsikkerhet i media, selv av norske utøvere.

– Det er viktig å ikke dømme folk ut fra det som blir sagt i media og det er veldig viktig for meg, at det inntrykket jeg skal ha, det er det inntrykket jeg får selv og ikke det inntrykket alle andre sier eller hva media framstiller.

– Det har alltid vært viktig for meg. Man skal ikke dømme en person ut fra det andre sier eller sånn det blir framstilt i media, for det kan være mye feil i det.

– Takk, god natt og skyte seg selv i beinet

Etter hvert diskuterte de to også løpsopplegget på 10 kilometeren lørdag. Konkurransen gikk på 1800 meters høyde. De to hadde valgt helt forskjellige strategier. Svahn forsøkte å følge teten fra starten av. Det sa stopp tidlig.

– Vi er unge og dumme, sukket Svahn mens hun satt i solsteiken og så på Fossesholm.

rp4AX_V52-I

FIKK DET TØFT: Linn Svahn, her under 10 kilometeren i klassisk fellesstart i Silvaplana lørdag.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Når NRK spør svensken om hva hun mente med det, svarer hun slik:

– Vi pratet om at vi har flere år igjen, og forhåpentligvis flere mesterskap på å gjøre det enda bedre, men i dag føltes det ut som det eneste jeg var, var ung og dum der ute i sporet.

– Det var ikke morsomt for fem øre. Jeg tenkte at jeg har taklet høyden ganske bra tidligere og ikke følt at det var noe problem. I dag syntes jeg det gikk lett på førsterunden, og så «bæm!». Da var det takk, god natt og skyte seg selv i beinet to ganger, sier Svahn.

– Det må være lov å være litt ung og dum

Fossesholm var litt mer avventende fra start i sesongens nest siste konkurranse. Men på sisterunden imponerte hun stort. Hun tauet blant annet på en rekke konkurrenter underveis og til slutt endte 19-åringen på syvendeplass.

En råsterk prestasjon ettersom det var klassisk stil og at hun aldri har konkurrert på 1800 meters høyde før.

– Jeg var kanskje litt ung og dum på andrerunden, men herregud, jeg visste ikke om det var noen andre som var gira på å sette litt fart her. Da gjorde jeg det. Det er viktig å dra med seg litt erfaringer også, så jeg fikk det litt på slutten av runde tre, men det var på ingen måte en smell.

– Hadde jeg vært ung og dum så hadde det ikke vært noen stor greie det heller, det må være lov å være litt ung og dum innimellom, vi er unge og da er det på sin plass å være litt dum også, sier Fossesholm.

Søndag morgen er det duket for 30 kilometer jaktstart i fristil. Lørdagens fellesstart danner utgangspunktet for den.

Siste nytt

 • Emery avskriver Villa som tittelkandidat: – Vi trenger mer tid

  Aston Villa passerte regjerende seriemester Manchester City på tabellen med tre poeng på eget gress onsdag kveld. Unai Emery vil likevel ikke prate om ligagull.

  Trepoengeren var klubbens 14. strake på Villa Park i ligasammenheng, og Birmingham-klubben klatret til en imponerende 3.-plass i Premier League. Opp til ligaleder Arsenal er avstanden fire poeng.

  – Vi er ikke tittelkandidater. Det er sju lag som er sterkere kandidater enn oss, slo Villa-trener Emery fast etter 1-0-seieren mot City.

  Spanjolen ble ansatt som ny hovedtrener etter Steven Gerrard i fjor høst, og siden inntredenen har han imponert stort med sitt Villa-lag. Denne sesongen spiller laget i serieligaen.

  – Vi kan tro på det, men det er for tidlig å snakke om tittelen etter 15 kamper. Vi er fornøyde med hvor vi ligger, men å holde dette gående er veldig vanskelig. Jeg tror vi trenger mer tid, la Emery til.

  Kun City har bokført flere nettkjenninger enn Villa i Premier League denne sesongen, og det er bare serieleder Arsenal som har vunnet flere kamper.

  Lørdag venter nettopp Arsenal hjemme på Villa Park. En trepoenger der vil sende laget helt opp i ryggen på serielederen.

  – Det er spesielt for meg å slå Guardiola, men nå er fokuset vårt på Arsenal, avsluttet Villa-treneren.

  (NTB)

  Unai Emery og Pep Guardiola under Premier League-kampen mellom Aston Villa og Manchester City
  Foto: AP
 • Suárez tomålsscorer i Gremio-avskjeden – Santos rykket ned etter 111 år på toppnivå i BrasilID

  Uruguayanske Luis Suárez fortsetter å score jevnt og trutt med mål. Onsdag fant han veien til nettmaskene to ganger i sin siste kamp for brasilianske Gremio.

  Den tidligere Atletico Madrid-, Liverpool- og Barcelona-spilleren endte på 29 mål i løpet av sesongen, og 3-2-seieren mot Fluminense sikret laget 2.-plassen på tabellen.

  Suárez signerte i utgangspunktet en toårskontrakt med Gremio, men spissveteranen gir seg allerede etter denne sesongen på grunn av tøff belastning på kroppen. 36-åringen har vært linket til Lionel Messis klubb Inter Miami, men har selv ikke ønsket å kommentere ryktene.

  – Jeg elsker dette livet, men det er tøft å våkne i smerter hver eneste dag. Jeg ønsker å fortsette, men jeg vet ikke helt hva som skjer, sa Suárez til nyhetsbyrået AFP etter kampen.

  Gremio endte til slutt på plassen bak serievinner Palmeiras. I andre enden av tabellen kulminerte årets sesong i stor skuffelse for den tradisjonsrike klubben Santos. Etter 111 år på det øverste nivået i brasiliansk fotball rykket klubben ned etter 1-2-tap hjemme mot Fortaleza.

  Det brasilianske fotballikonet Pelé tilbrakte store deler av sin karriere i klubben. Neymar, Robinho og Rodrygo har også spilt for Santos.

  (NTB)

  Luis Suárez
  Foto: AP
 • Irritert Klopp i strupen på TV-reporter: – Modig av deg å spøke med det

  Liverpool-sjef Jürgen Klopp likte dårlig at TV-reporter Marcus Buckland fleipet med at tyskeren foretrekker at Liverpool spiller tidligkampen på lørdager.

  Klopp kunne onsdag juble for tre viktige poeng i gullstriden borte mot tabelljumbo Sheffield United. Etter kampslutt ble han spurt om kampen mot Crystal Palace lørdag, på Klopps «favorittidspunkt» klokken 13.30.

  – Det er ganske modig av det å spøke med det. Nå skal vi hjem, og jeg vet ikke helt når vi er tilbake i Liverpool. Kanskje klokken ett eller to (på natta). Så har vi to økter før vi møter Palace, avbrøt Klopp.

  Tyskeren har ved flere anledninger uttrykt at det tette kampprogrammet skaper bekymring.

  – Jeg innser at du ikke forstår dette godt nok. Du jobber ikke i fotballen, så hvorfor skal jeg forklare dette til deg? Hvis du spøker med det, er du bare ignorant, fortsatte en irritert Klopp.

  Amazon-reporter Buckland forsøkte deretter å understreke at han ikke mente å være respektløs.

  – Det har du allerede vært, men det er i orden. Du kan si hva du vil, men det kan ikke jeg. Det fungerer annerledes, understreket Klopp.

  Etter 2-0-seieren mot Sheffield United bekreftet Klopp at midtstopper Joel Matip har pådratt seg et avrevet korsbånd.

  (NTB)

  Jürgen Klopp
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal