Her ligger Northug fullstendig utslått

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no): – Jeg kjente tidlig at det ble tungt, sier Northug om rennet i Val di Fiemme som har kostet ham sammenlagtledelsen i Tour de Ski.

Petter Northug

Her ligger Petter Northug fullstendig utslått etter 15 kilometeren i Val di Fiemme.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Ett halvt minutt til, jeg må puste, sa Petter Northug til Tord Asle Gjerdalen da sistnevnte forsøkte å hjelpe skistjernen opp etter målpassering.

Mens Dario Cologna hadde kommet seg til utøverteltet og byttet klær, lå Northug fortsatt utslått igjen på bakken som sistemann ved målstreken i Val di Fiemme.

– Da skjønte jeg at han bare måtte få ligge, sier Tord Asle Gjerdalen til NRK.no

Artikkelen fortsetter under

Intervju med Petter Northug etter 15 km fellesstart i Val di Fiemme. I morgen er det siste etappe i Tour de Ski og skiløperne skal opp monsterbakken. Northug tror det kan bli fire menn som kjemper mot hverandre opp bakken.

Northug om monsterbakken: – Artig for seerne og tungt for oss.

– Bestemte meg for å ta den første spurten

28.-plassen til Northug, 29,3 sekunder bak vinneren Alexej Poltoranin, gjør at han nå har falt ned til tredjeplass sammenlagt i Tour de Ski. Før lørdagens etappe ledet han touren med 16 sekunder ned til Dario Cologna.

– Jeg hadde ikke dagen i dag, jeg kjente tidlig at det var tungt. Derfor bestemte jeg meg for å ta den første spurten. Sekundene der vil bli viktige i sammendraget, det skjønte jeg tidlig, sier Northug.

– Planen min på forhånd var å ligge langt fremme. Men jeg klarte ikke det i dag.

Artikkelen fortsetter under

Det var ikke dagen til Petter Northug i dag på 15 km i Tour de Ski. Han havnet langt bak på lista, 28. plass. Alexey Poltaranin, snek seg knepent over mållinjen og kom på førsteplass.

Langt bak i leksa kommer Northug

For det virket bra sett med norske øyne tidlig i rennet da Northug frekt tok den første spurtbonusen foran en oppgitt Vylegzjanin, som ikke likte den brå stansen Northug foretok etter passeringen.

– Fornøyd med sammendraget

Dessverre ble stansen et forvarsel for resten av rennet, for Northug la seg etter den første bonuspasseringen ganske langt bak i feltet, og ble liggende der.

– Det var ikke bra. Vi skulle kjempe i teten, men det var vi ikke. Resultatet var ikke bra nok. Petter er 20 sekunder bak, det er ikke umulig – men vi gjør det ikke lettere for oss selv, sier landslagstrener Trond Nystad til NRK.

Alexander Legkov kom på sjetteplass, men tok mange bonussekunder underveis og ledet touren sammenlagt med 20 sekunder ned til Northug foran monsterbakken i morgen.

I ettertid viser det seg at russeren har fått tidsstraff får tidsstraff for å ha sperret vei for tyske Tobias Angerer i oppløpet ved å stake mellom sporene.

Legkovs 15 sekunder i straff gjør at Cologna går opp i ledelsen sammenlagt, og at ting ser mye bedre ut for Northug, som nå er 11,5 sekunder bak lederen i motsetning til 20, som først var antatt.

Legkov ligger på andre 6,5 sekunder bak Cologna.

Artikkelen fortsetter under

Petter Northug tok de første 15 bonuspoengene i fellesstarten i Val di Fiemme.

Northug lekte med feltet ved første bonuspassering.

Northug selv har heller ikke gitt opp håpet om sin første Tour de Ski-tittel, og er til tross for dagens renn fornøyd foran morgendagen.

– Jeg er fornøyd med stillingen jeg har i sammendraget. Jeg gir ikke opp noe som helst. Man må aldri gi opp. Men jeg må ha en mye bedre dag i morgen enn jeg hadde i dag om det skal holde helt inn, sier han.

– Ser seig ut

NRKs kommentatorer så for seg at det var en taktisk disponering av Northug å ligge så langt bak i feltet som han gjorde. De ventet på hans avansement, men etter hvert skjønte man at Northug ikke hadde så mye å gi.

– Dette er farlig, dette er veldig farlig. Petter er i ferd med å miste ledertrøyen, kom det fra NRKS kommentator da avstanden til teten økte for Northug.

– Kroppsspråket til Petter ser veldig seigt ut, la ekspertkommentator Thomas Alsgaard til.

Sportsnyheter

Lukaku gret og var redd for korleis det gjekk med lagkameraten: – Be strong, I love you

Romelu Lukaku scora. Så sprang han bort til TV-kameraet for å helse til klubbkamerat Christian Eriksen, som kollapsa i sin kamp tidlegare i kveld.

Siste nytt

 • Sikret seg finaleplass

  Barcelona til finalen i håndballens mesterliga, da de vant 31–26 over Nantes i semifinalen.

  Etter en god åpning på kampen av Barcelona, ble det en tung kamp frem til 50. minutt, etter at de økte ledelsen fra 20–18 til 27–21, var kampen avgjort og sikret seg sin 13. finaleplass i mesterligaen.

  Barcelona møter Aalborg i finalen som spilles søndag.

  Germany Handball Champions League
  Foto: Marius Becker / AP
 • Klarte ikke OL-kravet

  Narve Gilje Nordås ble nummer sju på 5000-meteren i lørdagens OL-kvalifiseringsstevne i franske Nice på13.22,15. Dermed klarte han ikke OL-kravet på 13.13,50.

  Det var det faktisk heller ingen av de andre startende som gjorde. Nordås har forsatt mulighet til å komme til OL, enten ved å klare kravet eller ved å styrke sin posisjon på verdensrankingen. I øyeblikket ligger han helt på vippen på rankingen. 42 får delta på distansen i OL.

  Per Svela ble nummer 14 i løpet på 13.57,05. Svela har ikke vist en form i det siste som gjorde det sannsynlig at han skulle klare OL-kravet.

  Jacob Boutera ble nummer sju på 3000 meter hinder i stevnet på 8.26,60, som er ny personlig rekord. OL-kravet er på 8,22. Boutera er med andre ord svært nær.

  AcvDxWPxxnM
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Koronatrøbbel for Venezuela

  12 personar knytt til Venezuelas tropp i Copa America har blitt ramma av koronaviruset like før det søramerikanske meisterskapet.

  Lokale helsemyndigheter i Brasilia, der Venezuela skal møte vertsnasjonen Brasil på søndag, seier dei fekk besjed om smitteutbrotet fredag kveld, like før Venezuelas tropp kom.

  – Vi fekk beskjed frå det søramerikanske fotballforbundet om at 12 medlem av delegasjonen frå Venezuela, deriblant spelarar og medlem av trenarstaben, har testa positivt på koronaviruset, står det i ein uttaling til nyheitsbyrået AFP.

  (©NTB)

  SsBK6cltz24
  Foto: Aizar Raldes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal