Hopp til innhold

Her kollapser Jakob Ingebrigtsen (17) under motbakkeløp

Deltok i verdens bratteste løp – knakk sammen rett under toppen.

Løpetalentet Jakob Ingebrigtsen var det store trekkplasteret da han lørdag deltok i motbakkeløpet Stoltzekleiven opp, som arrangeres i Bergen hvert år.

Løpetalentet Jakob Ingebrigtsen var det store trekkplasteret da han lørdag deltok i motbakkeløpet Stoltzekleiven opp, som arrangeres i Bergen hvert år.

Det er kjent som verdens bratteste løp med en stigning på 34,5 prosent og målgang på Sandvikspilen, 379 meter over havet. Det skulle bli svært dramatisk for 17-åringen.

For de frammøtte ble det lenge å vente mens de speidet etter løpestjerna. Som bildene over viser var målgangen alt annet enn en seiersmarsj.

Måtte støtte sønnen

Han kom så vidt opp siste kneika, før han flere ganger holdt på å segne om. Hjelpemannskaper ilte til, og pappa Gjert løp ned i løypa for å støtte sønnen de siste meterne opp.

Helsepersonell kom til og fikk lagt yngste bror Ingebrigtsen på båre, og han ble kjørt ned fra fjellet. Ikke på noe tidspunkt var han i stand til å snakke for seg, ifølge NRKs fotograf på stedet.

– Fikk en ordentlig smell

– Jakob fikk en ordentlig smell to minutter under toppen, og i stedet for å roe ned, fortsatte han, ifølge far og trener Gjert. Det har skjedd før.

– Dette går bra. Bare få ham opp og få skifta på ham. Det er en mental utfordring for ham å mobilisere styrken til å komme seg opp, men når han gjør det som i dag, da blir det brutalt, sier han.

– Men det går noen timer, så er det glemt, sier han til NRK.

Jakob startet bra, og halvveis inn i løpet lå han på en andreplass, før det brått begynte å gå dramatisk mye dårligere. Han fullførte – med hjelp – til en 30. plass.

– Imponerende mental styrke

NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, er etter å ha sett bildene av en ursliten Jakob Ingebrigtsen imponert over ungguttens evne til å presse seg selv.

– Han viser en imponerende mental styrke ved å klare å gå så til de grader i kjelleren som han gjør her.

Selv om Rodal, som selv har løpt Stoltzekleiven opp én gang, tror at 30. plass er skuffende for løpstalentet, mener han at utførelsen viser at Ingebrigtsen er i form.

– Det er faktisk lettere å gå i kjelleren når man er i god form, forklarer han.

Vinner av motbakkeløpet ble Stian Øvergaard Aarvik med tiden 08.04. Karoline Holsen Kyte var raskeste kvinne opp Stoltzekleiven. Hun løp på 09.44. Se flere resultater her.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal