Her kneler legenden inn det perfekte punktum

Selvsagt scoret Zlatan Ibrahimovic i sin siste kamp for Paris Saint-Germain. Like selvsagt var det et mål utenom det vanlige.

FBL-FRA-LIGUE1-PSG-NANTES

PUPPULÆRT PUNKTUM: Zlatan tok i bruk brystpartiet da han scoret i sin siste kamp for PSG.

Foto: FRANCK FIFE / Afp
Laster innhold, vennligst vent..

«Min siste match på Parc Des Princes blir i morgen. Jeg kom som en konge, og drar som en legende», skrev Zlatan Ibrahimovic da han for to dager siden røpet at han er ferdig i Paris Saint-Germain.

Han kunne ha blitt oppfattet som en drittsekk. Men Zlatan er Zlatan, og avskjeden han fikk på Parc des Princes i Paris lørdag kveld, var verdig både en konge og en legende.

Supersvensken fikk æren av å ankomme banen sist av alle – og lagkameratene sto oppstilt i æresvakt for mannen som da hadde scoret 152 mål på 178 kamper for PSG.

FBL-FRA-LIGUE1-PSG-NANTES

SISTE FARVEL: Med en sønn i hver arm vandret Zlatan Ibrahimovic inn i og ut av PSG-historien.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Scoret med brystet

Naturligvis skulle det bli mer. For allerede etter 18 minutters spill gikk Zlatan ned på kne og brystet ballen i en bue over Nantes-keeper Maxime Dupe, hans seriemål nummer 37 for sesongen.

Rett før pause la Lucas Moura på til 2-0 i en kamp som i praksis var betydningsløs for PSG. Seriegullet har aldri vært i nærheten av truet denne sesongen.

Etter 52 minutter var Zlatan igjen involvert da PSG økte ledelsen til 3-0. Svensken skjøt knallhardt, og Maquinhos fikk æren av å sette returen i mål.

Og det var ikke over. Minuttet før slutt takket Zlatan for seg med et hodestøt i kassa til 4-0. Så gikk han rett av banen med en sønn under hver arm.

En med «king». En med «legend».

38 mål er for øvrig svoringsrekord i Frankrike.

FBL-FRA-LIGUE1-PSG-NANTES

ENSOM MAJESTET: Zlatan ventet til alle andre var kommet på banen. Så marsjerte han inn på Parc des Princes for siste gang.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Galaxy – eller United?

Spørsmålet nå er hvor Zlatan fortsetter karrieren. Ryktene har gått om at Zlatan skal til LA Galaxy i den amerikanske proffligaen.

Lørdag dukket imidlertid ryktene opp om en adskillig mer spektakulære.

Kanskje presenteres Zlatan Ibrahimovic i nær framtid som Manchester United-spiller.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • King nominert til månedens spiller

    Joshua King kjemper om å bli månedens spiller i Premier League etter å ha scoret fire mål på Bournemouths tre siste seriekamper. Oslo-gutten er blant seks spillere Premier League har nominert.King er på listen sammen med lagkamerat Artur Boruc (keeper), Romelu Lukaku (Everton), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Nathan Redmond (Southampton) og Mamadou Sakho (Crystal Palace).

    Bournemouth's Joshua King celebrates with the match ball after the game
    Foto: Peter Nicholls / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale hopp, skiflyging
V-cup fristil, Big Air
Best i verden: Drømmen om å fly
V-cup fristil: Big Air
V-cup fristil: Big Air
V-cup fristil: Big Air
V-cup fristil: Big Air
NM skiskyting
NM skiskyting: Fra dagens sprinter i Mo i Rana
NM skiskyting