Hopp til innhold

Her kan Viking-spillerne endelig juble for opprykk

Seks magiske minutter på et fullsatt Viking Stadion sørget for at siddisene endelig er tilbake i Eliteserien.

Viking tar imot Kongsvinger i 1.-divisjon søndag 11. november. Vinner de, rykker stavangerklubben opp til eliteserien igjen.

Viking tar imot Kongsvinger i 1.-divisjon søndag 11. november. Vinner de, rykker stavangerklubben opp til eliteserien igjen.

Laster innhold, vennligst vent..

For Bjarne Berntsens menn ville bare klart kvalifisering til øverste nivå dersom 1-1-resultatet mot Kongsvinger hadde stått seg til full tid. Og det så lenge ut til å bli sånn. Det stod nemlig uavgjort frem til det 79. minutt etter mål av Vikings Johnny Furdal og Kongsvingers Shuaibu Lalle Ibrahim.

1 divisjon i fotball 2018: Viking - Kongsvinger.

STORFORNØYD: Zymer Bytyqi (foran til høyre) jublet sammen med resten av Viking-spillerne og hjemmefansen hjemme på Viking Stadion etter at opprykket var et faktum.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Men 11 minutter før slutt sendte Tommy Høiland Viking-fansen til himmels. I det 85. spilleminutt sørget hjemmelagets Zymer Bytyqi at de siste minuttene ikke engang ble spennende.

– Helt nydelig, jeg er bare så utrolig glad nå, sa Bytyqi.

Umiddelbart etter kampslutt i Stavanger var det elleville scener på banen i Jåttåvågen. Publikum stormet banen, og både klemmer og tårer satt løst.

For 3-1 på eget gress var nok til 61 poeng og til å bli OBOS-ligamester. Det skilte bare ett poeng til Mjøndalen som også rykket direkte opp.

Mjøndalen-treneren i ekstase

Bruntrøyene vant 2-0 borte mot allerede nedrykksklare Florø. To kjappe fra Olivier Occean i første omgang ødela mye av spenningen på Florø Stadion.

– I fjor hadde jeg en av de verste opplevelsene jeg har hatt i Florø, i dag har jeg en av de beste opplevelsene jeg har hatt, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter opprykket.

– Dette betyr mye for oss, for vi har jobbet helt siden vi var oppe i eliteserien sist, i 2015, for å klare dette. Det betyr enormt mye for både spillerne og supporterne, sier han.

Mjøndalen-spiller Christian Gauseth jobber i dag som fotballekspert for Discovery.

– Nå må jeg nok finne meg en annen jobb ved siden av fotballen, men det skal gå fint. Det er dette som betyr mest for meg, og det er dette som får blodet til å bruse, selv for en 34-åring, sier Gauseth om opprykket til Mjøndalen.

Saken fortsetter under bildet.

Florø-Mjøndalen, serieavslutning 2018.

DOBBEL FRA OCCEAN: Mjøndalens opprykk var egentlig aldri i fare takket være eks-Odd-spiller Olivier Occean. På sju minutter i første omgang sørget han for at bortelaget kunne senke skuldrene.

Foto: Arne Stubhaug / NRK
Laster innhold, vennligst vent..

– Mentalt forberedt på dette

Aalesund gjorde jobben borte mot et formsterkt Strømmen, men endte på 59 poeng, henholdsvis to og ett poeng bak de to andre oppryksrivalene.

Lars Bohinen og hans menn må dermed ta til takke med en senhøst som består i tette og vanskelige kvalifiseringskamper.

Bohinen

MÅ UT I KVALIK: Lars Bohinen og Aalesund.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Vi var vel 15–20 minutter i Eliteserien og håpet det skulle gå veien. Men da Kongsvinger fikk en mann utvist fikk de det selvsagt tøft. Uansett er ikke skuffelsen så stor for oss. Vi var mentalt forberedt på dette, sier Bohinen til Eurosport etter kampslutt.

Kaptein Fredrik Carlsen mener det er surt at det ikke ble oppryksfest allerede denne søndagen, men han hadde forventet dette utfallet.

– Jeg hadde ikke forventet at vi skulle få hjelp fra de andre. Samtidig hadde det vært mye verre i dag om vi ikke hadde gjort jobben selv, sier kaptein Fredrik Carlsen til NRK.

Nå skal AaFK ut i kvalifisering hvor de får med seg Sogndal, Ullensaker/Kisa og Nest-Sotra

– Akkurat når er vi skuffet fordi opprykket glapp. Men spør du meg igjen om et par dager så er fokuset på kvaliken. Vi tar med oss en god følelse etter to seiere på rad i serien, varsler Carlsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Åsane i fare for å rykke ned

I bunnstriden berget Notodden plassen i OBOS-ligaen. På en 13. plass og med to poengs klaring ned til kvalifiseringsplassen til nedrykk havnet Jerv, mens Åsane havnet på den utsatte 14. plassen.

De møter dermed KFUM Oslo til dyst i løpet av november om spill i den nest øverste divisjonen i 2019.

Florø og Levanger rykker direkte ned.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal