Hopp til innhold

Riiber ville ta av seg skiene og stikke etter kjempetabben

ZHANGJAKOU/OSLO (NRK): Jarl Magnus Riiber gikk feil og måtte se gullet OL-glippe i kombinert-konkurransen tirsdag. Da hadde han mest lyst til å bare dra hjem.

GIKK FEIL: Jarl Magnus Riiber gikk feil etter den første av fire runder.

– Jeg klarte f*** meg å gjøre det igjen. Sånn er det, sier Jarl Magnus Riiber til NRK.

For det var en rusten Riiber som gikk for sitt første OL-gull i karrieren tirsdag. Slik gikk det ikke. For da Riiber skulle passere inne på stadion etter én runde, gikk han mot mål istedenfor mot passering. Med feilen ble forspranget til Riiber spist opp.

– Han skal sette seg inn i hvor løypa er. Jeg trodde vi var ferdig med disse juniorfeilene, sier Torgei Bjørn om Riiber.

Det svarer hovedpersonen slik på:

– Man har gjort seg litt kjent med løypa, men ja... Det var fokus på teknikk og jeg prøvde å beholde roen og alt sånt. Da jeg løftet blikket så jeg mållinja. Da hadde jeg mest lyst til å ta av meg skiene og stikke, sier Riiber.

Isteden var det to andre nordmenn som gikk til topps. Jørgen Graabak spurtslo Jens Luraas Oftebro.

 • Se feilen i videovinduet øverst.

Tapte et halvt minutt

Riiber testet positivt på koronaviruset da han landet i Beijing 31. januar. Siden da har han sittet inne på et hotellrom og ikke fått vært ute og trent. Først mandag var han ute av isolasjonen og fikk tatt på seg ski under beina. Dermed har han heller ikke fått testet og trent i OL-løypene.

Vinter-OL i Beijing 2022: Individuelt kombinert

MÅTTE SNU: Jarl Magnus Riiber tapte 33 sekunder på å gå feil.

Foto: Torstein Bøe / NTB

– Jeg kan ikke skjønne hva slags tanker som gikk i hodet i forkant, sier Bjørn om hendelsen.

Akkurat det har Riiber sportssjef Ivar Stuan et slags svar på:

– Han har ikke vært på stadion før i dag. Men samtidig vil jeg si at han var grei på oppvarming. men han var så fokusert på å gå rolig. Så skjer det som ikke skal skje. Han er så fokusert på oppgaven at han går feil. Det kunne fort ha vært en trippel her, sier Stuan til NRK.

– Men han sier selv at han tror at det ikke hadde vært en mulighet for han. Men jeg tror at han kunne ha vært med, fortsetter sportssjefen.

Riiber gikk mot mål istedenfor å legge ut på runde nummer to. Først etter en del sekunder skjønte Riiber hva som hadde skjedd. Da måtte han snu og gå tilbake og tapte rundt et halvt minutt.

Slet med kramper

Tabben gjorde naturligvis at konkurrentene hentet inn mye tid. Beregningene viser at Riiber tapte rundt 33 sekunder. Nesten umiddelbart etter passeringen var blant annet japanske Watabe helt oppe i ryggen på nordmannen.

– Jeg ble overrasket! Jeg så at han kom gående feil vei, så jeg skjønte at han hadde gått feil, sier Watabe.

Lagkamerat Jørgen Graabak var enda lenger bak og fikk ikke med seg det som skjedde.

– Det er synd at han gjør det. Jeg så bare plutselig at jeg hadde tatt inn over ett minutt på første runde. Da lurer jeg på hva som hadde foregått. Det er veldig dumt, sier Graabak om Riibers blemme.

Vinter-OL i Beijing 2022: Individuelt kombinert

GRATULERTE: Jarl Magnus Riiber gratulerte OL-vinner Jørgen Graabak etter målgang.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Riiber endte til slutt som nummer åtte, snaut 40 sekunder bak Graabak.

– Jeg sleit veldig med krampe da jeg kom på fem kilometer. Med en gang Akito økte tempoet satt det seg i legger, armer og diverse steder som det ikke gjør. Kroppen er ikke vant til å gå på ski, hvertfall ikke i minus 20, sier Riiber til NRK og legger til:

– Jeg var ferdig selv om det gikk sakte. Da Lamparter gikk til, var jeg stiv. Da var det å stable seg på beina og kommet seg til mål. Jeg følte meg dårlig og skulle kanskje ikke gått i dag.

Så ferdig var Riiber at han i intervjusonen etter rennet hintet om at det ikke var sikkert at han stiller i lagkonkurransen på torsdag. Det vil ikke gullvinneren høre noe av:

Han er verdens beste kombinertløper. Selvfølgelig skal han gå den lagkonkurransen. Vi får klappe han på skuldra og ta vare på han og nullstille. Han gjør et utrolig bra skihopp i dag. Jeg er helt sikker på at han kommer til å gjøre et kjempeløp om to dager, sier Graabak.

Sportsnyheter

Magnus Carlsen og Gary Kasparov

Carlsen-klippet går viralt igjen og igjen – gav opp å stoppe delinga

Magnus Carlsen er eit internasjonalt fenomen, også utanfor sjakkverda. Spesielt eitt klipp går støtt og stadig som ei farsott i sosiale medium.

Siste nytt

 • Ramos' selvmål sprakk Nyland-nullen mot Barcelona

  Ørjan Nyland stengte Sevilla-buret i 75 minutter borte mot Barcelona, men ble tatt på feil fot da Sergio Ramos løp ballen i eget nett.

  Selvmålet kom da sensasjonen Lamine Yamal (16) fikk hodet på et godt innlegg og traff Ramos. Sevillas stopperveteran satte ufrivillig ballen bak Nyland.

  Gjestene hadde holdt unna et stadig skarpere Barcelona-kjør, men måtte gi tapt til slutt.

  Baklengsmålet var Nylands andre etter tre La Liga-kamper. Norges landslagsmålvakt har gjort gode opptredener etter at han nylig fikk sjansen i Sevilla.

  Før pause var João Félix nærmest scoring. Barcelonas innleide angriper traff undersiden av tverrliggeren, mens Lucas Ocampos var farligst for Sevilla og tvang Marc-André ter Stegen til å gjøre en solid redning fra kort hold.

  Barcelona topper tabellen med 20 poeng fra åtte kamper. De regjerende mesterne har vunnet mange jevne oppgjør hittil i sesongen. Sevilla står med beskjedne sju poeng.

  Til uken skal begge lag spille bortekamper i Champions League. Barcelona skal opp mot Porto, mens Sevilla møter PSV Eindhoven. (NTB)

  Nyland
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 3-1 borte mot Hoffenheim fredag.

  Med det er også Dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk Bundesliga. Dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper.

  Det var Niclas Füllkrug som sendte Dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og Julian Brandt utnyttet en feil i Hoffenheim-forsvaret.

  Andrej Kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte Marco Reus Dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet.

  Dortmunds Ramy Bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor Hoffenheim-scoring, var det Julian Ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid.

  Lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til Jonas Baumann i Hoffenheim-målet.

  – Det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

  – Han kommer til å huske det målet der resten av livet, sa Sundet videre.

  Fredagens kamp var Ryersons 100. i tysk Bundesliga. Det er nordmannens andre scoring for Dortmund etter overgangen i vinter.

  Tysk Bundesliga sendes på Viaplay.

 • Magnus Carlsen misset på to matchballer – finaletap i Champions Chess Tour

  For første gang i år kom Magnus Carlsen til kort i en avgjørende tittelkamp i Champion Chess Tour. På veien kastet han bort to seiersmuligheter.

  Utfallet var svært overraskende. Maxime Vachier-Lagrave måtte vinne to finalekamper for å nekte Carlsen årets fjerde CCT-triumf, og den bragden greide franskmannen å utføre.

  I begge oppgjør vant han åpningspartiet med svarte brikker, og det var nøkkelen til fredagens suksess. I tillegg gjorde Carlsen flere grove feil.

  Nordmannen tapte den første finalekampen 1,5-2,5 i en serie på best av fire partier. Han spilte tre strake remis etter den skjeve starten.

  Nederlaget betød ikke slutten på Carlsens tittelsjanser. Han kom til superfinalen som ubeseiret, og det ga ham en fordel med to matchballer. Han utnyttet ikke noen av dem.

  Den andre finalekampen ble spilt som best av to. Carlsen måtte derfor vinne med svarte brikker for å utligne Vachier-Lagraves overtak. Det endte i stedet med nok et tapt parti. (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste