NRK Meny
Normal

Her har ikke Norge vunnet siden 1998

VAL GARDENA/OSLO (NRK) Kjetil Jansrud skal prøve å stoppe en ikke fullt så lystig statistikk i utforløypen i Val Gardena.

Italy Alpine Skiing World Cup

KUN ÉN TRENING: Torsdagens utfortrening i Val Gardena ble avlyst.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

– Jeg har alle muligheter til å vinne. Forutsetningene er der og jeg føler meg solid, sier Kjetil Jansrud til NRK.

  • Se utfor for menn fra 12.10 på NRK1 eller NRK.no!

I 1998 vant Lasse Kjus i Val Gardena, som foreløpig siste nordmann. Norges håp er at Jansrud liker seg godt i løypa i Dolomittene i Italia, der han ikke har vært dårligere enn nummer fire siden 2011. En utforløype som egentlig ikke burde passe han, med lange glistrekk både i starten og slutten av traseen.

– Det er litt spesielt at man presterer ekstra bra i noen steder. Jeg er jo mer en teknikker enn en glier, men har nok en funnet en god løsning på hvordan jeg skal håndtere bakken, sier Jansrud.

Har fått opp trøkket i kroppen

Alpinisten fra Vinstra har hatt en glimrende start på sesongen med tre seiere på rad i USA. I forrige verdenscuprenn i Åre gikk det rett ut i førsteomgangen i storslalåmen. Nå har Jansrud fått noen dager med hvile og barmarkstrening før det braker løs igjen fredag.

– Jeg har fått litt ro etter en hektisk USA-tur og jeg føler at den fysiske formen er god. Dagene blir lange når man gjør det bra og energien og trøkket i kroppen daler fort. Nå har jeg fått jekket det litt opp.

Italy Alpine Skiing World Cup Steven Nyman

FIKSER DETALJER: Kjetil Jansrud føler seg i god form før utforrennet

Foto: Marco Trovati / Ap

Utforrennet i Val Gardena ble flyttet frem en dag på grunn av lite snø i Dolomittene. Den knappe snømengden fører til nye utfordringer i bakken.

– Løypa har mye småterreng og uroligheter hele veien. Du har ikke råd til å gjøre feil, for det er vanskelig å hente inn igjen, forteller trener Håvard Tjørhom.

19 hundredeler foran Jansrud

Etter onsdagens trening er det spesielt én løper den norske leieren frykter. En amerikaner fra Utah i USA.

– Steven Nyman blir en av de store favorittene. Han kjører spesielt godt på glisrekket på slutten, sier Tjørhom.

– Han er i mye bedre form i år enn i fjor og er nok den største favoritten. Det er bra for interessen til sporten at vi har amerikanere som kjører raskt, sier Jansrud.

Nyman vant treningen, 19 hundredeler foran Jansrud. Et stykke bak der igjen fulgte tyske Tobias Stechert.

Steven Nyman vant rennet i 2012.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning