NRK Meny
Normal

Her gråter Jacobsen for Johaug

VAL SENALES (NRK): Følelsene tar overhånd for Astrid Uhrenholdt Jacobsen skal beskrive hvordan hun opplever Therese Johaug-saken.

Intervju med Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Reporter: Anders Skjerdingstad.

TAR DET TUNGT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen klarer ikke å holde tårene tilbake når hun snakker om venninnens positive dopingprøvde. Foto: Jørn Tveter

Mandag møtte de norske landslagsjentene i langrenn media for første gang etter at det ble kjent at Therese Johaug har testet positivt på det anabole steroidet clostebol.

Det var en preget gjeng som stilte opp og svarte på spørsmål.

Aller mest var kanskje Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Da NRK spurte om hvordan Johaug-saken har påvirket henne personlig, klarte hun ikke å holde tårene tilbake.

– Ganske mye personlig. Veldig mye mer enn som utøver, svarer Jacobsen.

– På hvilken måte?

– Jeg tror ikke noen liker at mennesker man er glad i har det så vondt.

– Vært veldig lei meg

– Hva kan man som lagvenninne gjøre i en sånn situasjon?

– Jeg tror det viktigste er å vise at man bryr seg om hverandre som mennesker, at man er venninner, ikke bare lagkamerater. Menneskene er viktigere enn utøverne og prestasjonene, sier Jacobsen.

Også Maiken Caspersen Falla tar det tungt at en lagvenninne – og også legen Fredrik Bendiksen – har havnet i en sånn situasjon.

– Personlig føler jeg veldig med Therese og Fredrik, som er personer jeg kjenner godt, og Therese er en nær venninne. Jeg føler veldig med dem og har vært veldig lei meg på deres vegne, sier den olympiske sprintverdensmesteren.

– Fått oss en trøkk

Begge synes det er uvirkelig at norsk langrenn plutselig har opplevd to dopingsaker i løpet av kort tid.

Jacobsen hadde aldri sett f at det kunne skje.

– Nei, og det tror jeg ikke det er så mange andre heller som kunne sett for seg. Det er jo veldig uvirkelig, men vi må bare forholde oss til realitetene.

– Hva tenker du det gjør med omdømmet til norsk langrenn?

– Vi får oss en skikkelig trøkk, det er det ingen tvil om. Noe annet ville vært veldig, veldig naivt. Jeg tror fortsatt vi har mange trofaste følgere som fortsatt har tillit til oss, og så tror jeg også det er veldig, veldig mange som kanskje ikke har det i samme grad lenger, og noen kanskje ikke i det hele tatt.

– Absurd

– Det er helt absurd, sier Falla.

– Jeg har vært på TV og nettsider og sett hva som står, det er et mareritt. Det kan ikke være sant. Det er sånn jeg reagerer når jeg ser det.

– Hva tenker du om at noen nå ser på Norge som en dopnasjon?

– Jeg har ikke tenkt så mye på det, men nå er det dopingsaker i skiforbundet, og da er det sikkert noen som tenker i den retningen, sier Falla.

Therese Johuag er som kjent suspendert i to måneder og deltar ikke på høydesamlingen i Val Senales.

Siste nytt

 • NFF støtter Ceferin i UEFA-valget

  NFF og de fem andre nordiske fotballforbundene stiller seg bak nåværende UEFA-president Aleksander Ceferin under neste års presidentvalg i Roma i februar. Avgjørelsen ble tatt under et møte for de nordiske fotballforbundene i Helsingfors i helgen.

  SOCCER-WORLDCUP/CEFERIN
  Foto: Pierre Albouy / Reuters
 • Hodgson raser mot teatralsk Salah

  I kampen mellom Liverpool og Crystal Palace gikk Mohamed Salah over ende i feltet etter nærkontakt med Mamadou Sakho og fikk straffe. Palace-manager Roy Hodgson mener Salah falt lett. – Hvis det var et straffespark så har spillet endret seg til noe ugjenkjennelig.

  Premier League - Crystal Palace v Liverpool
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag