Hopp til innhold

Her gjør turndronningen trikset som er så farlig at ingen har turt å prøve

Simone Biles hylles verden over etter at hun nok en gang skrev seg inn i historiebøkene. Trikset hun utførte var så vanskelig at hun selv slet med å forstå hva hun hadde gjort.

2021 GK U.S. Classic

I SVEVET: Her er Biles avbildet mens hun gjør det spektakulære trikset.

Foto: Emilee Chinn / AFP

Ingen andre kvinnelige turnere har noen sinne forsøkt seg på dette trikset i konkurranse. Biles gjennomførte og landet en «Yurtsjenko» dobbel pikert salto.

Ifølge New York Times regnes trikset som så utfordrende og farlig at det er ingen kvinnelige turnere som har prøvd det i konkurranse før, og det er lite sannsynlig at noen i det hele tatt øver på det.

Noen dager etter konkurransen virker det som at det fortsatt ikke har sunket inn for turnstjernen hva hun har klart:

Laster Twitter-innhold

– Spektakulært

Trikset utførte hun i turnøvelsen hopp, som går ut på at turneren løper frem til et springbrett og deretter hopper over apparatet som kalles «hest».

2021 GK U.S. Classic. Simone Biles.

PÅ HESTEN: Biles omtrent midtveis i det spektakulære trikset.

Foto: Emilee Chinn / AFP

– Det er helt spektakulært. Det krever enormt med styrke og trykk fra henne for å kunne gjennomføre det hoppet, sier landslagssjefen for de norske kvinnelige turnerne, Birgit Vallestrand til NRK.

For å forklare, dette bestod trikset av: Først en araber foran springbrettet, så gjorde hun en flikkflakk opp på hesten og derfra gikk hun fra håndstående oppå hesten og inn i en dobbelt pikert salto.

Vallestrand sier det står stor respekt av Biles og den kontrollen hun har.

– Hvor stort er det at hun faktisk klarer dette trikset?

– Det er helt fantastisk. Hun jo en ekstremt sterk utøver og det må man jo være for å i det hele tatt kunne tenke på å utføre et sånt type element, sier landslagssjefen.

Se det spektakulære trikset her:

Laster Twitter-innhold

Hylles av førstedamen

Sosiale medier bugner av gratulasjoner til Biles etter den historiske konkurransen. Men en som stikker seg litt ut fra mengden, er hyllesten fra den tidligere førstedamen Micelle Obama.

– Blir alltid forbløffet av deg! Fortsett å skinne - vi heier på deg, skriver Obama på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Konkurransen i helgen var Biles' første på 18 månder. Det virket å ha lite innvirkning på turneren, for formen ser ut til å være på plass to måneder før OL i Tokyo.

24-åringen regnes for å være den beste turneren igjennom tidene og et av USAs store håp i OL. Fra før har hun fire OL-gull og 19 VM-gull i ulike turnøvelser. Kun to turnere i historien har flere medaljer enn henne.

2021 GK U.S. Classic. Simone Biles.

G. O. A. T: Bakpå drakten hadde hun en geit, som spiller på forkortelsen G.O.A.T. som står for «Greatest Of All Time».

Foto: Emilee Chinn / AFP

Sportsnyheter

Boye Brogeland avdekka juks

Kjenner seg att i Carlsen-dramaet: Slik avslørte spelaren jukset

Ein kan nesten seie at Magnus Carlsen har tatt ein «Boye Brogeland». Bridgespelaren blir kalla sheriff, etter at han sjølv avdekka juks i miljøet.

Siste nytt

 • Keepermareritt i ellevill Marseille-vending

  Keeper Antonio Adáns hadde ti fryktelige minutter i mesterligakampen mellom Sporting Lisboa og Marseille, som endte til slutt med en 4-1-seier for det franske laget. Det var Sporting Lisboa som kom best i gang, etter bare 52 sekunder.

  Så skulle kampen endre seg betraktelig.

  Adán hadde skyld i de to målene som vendte resultatet i Marseilles favør, og deretter ble han utvist for viljehands utenfor feltet da han holdt på å slippe inn ett til. Reserven Franco Israel kom inn og slapp inn nok et tabbemål.

  France Soccer Champions League
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Thorsby vant BBC-pris

  Morten Thorsby (26) ble tildelt prisen for «Young Athlete of the year», på BBCs Green Sports Awards tirsdag.

  – Thorsby er første mottaker for prisen som anerkjenner en ung utøver, som enten er profesjonell eller på vei til profesjonell idrett, og som har aktivt demonstrert støtte for miljø og klimaendringer, står det i teksten.

  Thorsby har balansert fotballkarrieren med arbeid for å få flere til å bry seg om klimaendringer. I 2020 opprettet han organisasjonen «We Play Green».

  Football, Nations League, Slovenia - Norway
  Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Bayern München herjet i storseier - Sané toppscorer

  Bayern München var fullstendig overlegne da de tok imot Viktoria Plzen til gruppespillskamp i mesterligaen tirsdag kveld. Vertene vant kampen 5-0.

  Det tyske stjernegalleriet trengte ikke mer enn sju minutter før Leroy Sané banket laget i ledelsen. Seks minutter senere satte Serge Gnabry inn sitt første mål i Champions League for sesongen.

  Sadio Mané ville også være med på leken, og han dro av «hele» Plzen-forsvaret før han banket inn det tredje i nettet bak Marian Tvrdon. Etter pausen sendte Mané en nydelig ball opp på Sané, som satte inn sin fjerde scoring i mesterligaen. Det gjør han til foreløpig toppscorer i turneringa.

  Innbytter Eric Maxim Choupo-Moting scoret kampens siste mål.

  Leroy Sané
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste