Her gjør turndronningen trikset som er så farlig at ingen har turt å prøve

Simone Biles hylles verden over etter at hun nok en gang skrev seg inn i historiebøkene. Trikset hun utførte var så vanskelig at hun selv slet med å forstå hva hun hadde gjort.

2021 GK U.S. Classic

I SVEVET: Her er Biles avbildet mens hun gjør det spektakulære trikset.

Foto: Emilee Chinn / AFP

Ingen andre kvinnelige turnere har noen sinne forsøkt seg på dette trikset i konkurranse. Biles gjennomførte og landet en «Yurtsjenko» dobbel pikert salto.

Ifølge New York Times regnes trikset som så utfordrende og farlig at det er ingen kvinnelige turnere som har prøvd det i konkurranse før, og det er lite sannsynlig at noen i det hele tatt øver på det.

Noen dager etter konkurransen virker det som at det fortsatt ikke har sunket inn for turnstjernen hva hun har klart:

Laster Twitter-innhold

– Spektakulært

Trikset utførte hun i turnøvelsen hopp, som går ut på at turneren løper frem til et springbrett og deretter hopper over apparatet som kalles «hest».

2021 GK U.S. Classic. Simone Biles.

PÅ HESTEN: Biles omtrent midtveis i det spektakulære trikset.

Foto: Emilee Chinn / AFP

– Det er helt spektakulært. Det krever enormt med styrke og trykk fra henne for å kunne gjennomføre det hoppet, sier landslagssjefen for de norske kvinnelige turnerne, Birgit Vallestrand til NRK.

For å forklare, dette bestod trikset av: Først en araber foran springbrettet, så gjorde hun en flikkflakk opp på hesten og derfra gikk hun fra håndstående oppå hesten og inn i en dobbelt pikert salto.

Vallestrand sier det står stor respekt av Biles og den kontrollen hun har.

– Hvor stort er det at hun faktisk klarer dette trikset?

– Det er helt fantastisk. Hun jo en ekstremt sterk utøver og det må man jo være for å i det hele tatt kunne tenke på å utføre et sånt type element, sier landslagssjefen.

Se det spektakulære trikset her:

Laster Twitter-innhold

Hylles av førstedamen

Sosiale medier bugner av gratulasjoner til Biles etter den historiske konkurransen. Men en som stikker seg litt ut fra mengden, er hyllesten fra den tidligere førstedamen Micelle Obama.

– Blir alltid forbløffet av deg! Fortsett å skinne - vi heier på deg, skriver Obama på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Konkurransen i helgen var Biles' første på 18 månder. Det virket å ha lite innvirkning på turneren, for formen ser ut til å være på plass to måneder før OL i Tokyo.

24-åringen regnes for å være den beste turneren igjennom tidene og et av USAs store håp i OL. Fra før har hun fire OL-gull og 19 VM-gull i ulike turnøvelser. Kun to turnere i historien har flere medaljer enn henne.

2021 GK U.S. Classic. Simone Biles.

G. O. A. T: Bakpå drakten hadde hun en geit, som spiller på forkortelsen G.O.A.T. som står for «Greatest Of All Time».

Foto: Emilee Chinn / AFP

Sportsnyheter

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

Landslagsdebutanten åpnet målfesten: – Jeg tenkte «åh, hva gjør jeg her?»

ULLEVAAL (NRK): I sin aller første kamp for det norske landslaget åpnet Guro Bergsvand (27) ballet for det som ble en målrik affære for det norske landslaget.

Simone Biles: – Vi ble sviktet av systemet

Simone Biles og tre turnkollegaer fortalte Senatet om overgrepene de ble utsatt for av landslagslegen, Larry Nasser. FBI beskyldes for løgn og ansvarsfraskrivelse.

Siste nytt

 • Glimt med drømmeåpning i Europa

  Bodø/Glimt fikk en drømmestart i sin første sesong i europeisk fotball og vant 3-1 i første gruppespillskamp i serieligaen.

  – Vi ble nesten litt overrumplet og ble litt utålmodige i spillet. Heldigvis fikk vi justert oss inn, og da synes jeg det er klasseforskjell, sier Ulrik Saltnes når han overfor Viasat 4 oppsummerer kampen sett fra sitt ståsted.

  For etter en omgang med nerver kom Glimt ut i hundre og kjørte over Zorja Lugansk etter pause.

  Da scoret først Saltnes etter 48 minutter. Bare minuttet etter la Ola Solbakken på til 2-0. Luften så ut til å ha gått ut av gjestene fra Ukraina.

  Etter en time vartet Amahl Pellegrino med kampens prestasjon. Langskuddet hans gikk i en fin bue over bortelagets keeper. 3-0 var et faktum og kampen i realiteten avgjort.

  På tampen av kampen fikk Zorja en sjanse til å pynte på resultatet. Den utnyttet de godt og reduserte til 3-1.

  – Det er det største jeg har opplevd på en fotballbane, sier Ola Solbakken til Viasat 4 etter kampen.

  HwZXJaxsdpU
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Carlsen tok teten i Norway Chess

  Magnus Carlsen var under press mot Sergej Karjakin i Norway Chess, men vendte partiet da russeren spilte uforsiktig. Carlsen vant duellen i klassisk sjakk og har fire seire på rad.

  Med tre nye poeng torsdag overtar den norske verdensmesteren ledelsen i storturneringen i Stavanger. Det skjer bare tre dager etter at Carlsen lå 3,5 poeng bak daværende turneringsleder Richard Rapport fra Ungarn.

  gBz9cDZ8M_Y
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Solskjær svarer etter kritikken

  Kritikken har haglet mot Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær etter tirsdagens mesterligafadese.

  – Vi forventer mer av oss selv, innrømmer Solskjær på pressekonferansen før helgens Premier League-runde.

  Manchester United returnerte tomhendt fra gruppespillets første kamp i Sveits, etter å ha blitt senket fem minutter på overtid av Young Boys' Jordan Siebatcheu.

  Jesse Lingard tabbet seg ut med et svakt tilbakespill, men kritikken ble først og fremst rettet mot storklubbens norske manager etter 1–2-tapet.

  – I media blir man ofte dømt på oppførsel og utfall, heller enn intensjonen. Selvfølgelig blir det svart og hvitt.

  – Vi går inn i kampene med gode intensjoner, gjør endringer med gode gode intensjoner, vi takler med gode intensjoner, vi spiller pasninger med gode intensjoner, sier Solskjær.

  Manchester United fikk en drømmestart med Cristiano Ronaldo-mål etter 13 minutter, men fikk så utvist Aaron Wan-Bissaka og røk deretter på en smell.

  – Det er alltid resultatet som avgjør hvilke overskrifter vi får se, mener Solskjær.

  Manchester United leder Premier League med ti poeng etter fire kamper. Søndag venter West Ham borte i serien.

  Manchester United's Norwegian manager Ole Gunnar Solskjaer looks on prior to the UEFA Champions League Group F football match between Young Boys and Manchester United at Wankdorf stadium in Bern, on September 14, 2021. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)
  Foto: Sebastien Bozon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal