Hopp til innhold

Her gjør turndronningen trikset som er så farlig at ingen har turt å prøve

Simone Biles hylles verden over etter at hun nok en gang skrev seg inn i historiebøkene. Trikset hun utførte var så vanskelig at hun selv slet med å forstå hva hun hadde gjort.

2021 GK U.S. Classic

I SVEVET: Her er Biles avbildet mens hun gjør det spektakulære trikset.

Foto: Emilee Chinn / AFP

Ingen andre kvinnelige turnere har noen sinne forsøkt seg på dette trikset i konkurranse. Biles gjennomførte og landet en «Yurtsjenko» dobbel pikert salto.

Ifølge New York Times regnes trikset som så utfordrende og farlig at det er ingen kvinnelige turnere som har prøvd det i konkurranse før, og det er lite sannsynlig at noen i det hele tatt øver på det.

Noen dager etter konkurransen virker det som at det fortsatt ikke har sunket inn for turnstjernen hva hun har klart:

Laster Twitter-innhold

– Spektakulært

Trikset utførte hun i turnøvelsen hopp, som går ut på at turneren løper frem til et springbrett og deretter hopper over apparatet som kalles «hest».

2021 GK U.S. Classic. Simone Biles.

PÅ HESTEN: Biles omtrent midtveis i det spektakulære trikset.

Foto: Emilee Chinn / AFP

– Det er helt spektakulært. Det krever enormt med styrke og trykk fra henne for å kunne gjennomføre det hoppet, sier landslagssjefen for de norske kvinnelige turnerne, Birgit Vallestrand til NRK.

For å forklare, dette bestod trikset av: Først en araber foran springbrettet, så gjorde hun en flikkflakk opp på hesten og derfra gikk hun fra håndstående oppå hesten og inn i en dobbelt pikert salto.

Vallestrand sier det står stor respekt av Biles og den kontrollen hun har.

– Hvor stort er det at hun faktisk klarer dette trikset?

– Det er helt fantastisk. Hun jo en ekstremt sterk utøver og det må man jo være for å i det hele tatt kunne tenke på å utføre et sånt type element, sier landslagssjefen.

Se det spektakulære trikset her:

Laster Twitter-innhold

Hylles av førstedamen

Sosiale medier bugner av gratulasjoner til Biles etter den historiske konkurransen. Men en som stikker seg litt ut fra mengden, er hyllesten fra den tidligere førstedamen Micelle Obama.

– Blir alltid forbløffet av deg! Fortsett å skinne - vi heier på deg, skriver Obama på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Konkurransen i helgen var Biles' første på 18 månder. Det virket å ha lite innvirkning på turneren, for formen ser ut til å være på plass to måneder før OL i Tokyo.

24-åringen regnes for å være den beste turneren igjennom tidene og et av USAs store håp i OL. Fra før har hun fire OL-gull og 19 VM-gull i ulike turnøvelser. Kun to turnere i historien har flere medaljer enn henne.

2021 GK U.S. Classic. Simone Biles.

G. O. A. T: Bakpå drakten hadde hun en geit, som spiller på forkortelsen G.O.A.T. som står for «Greatest Of All Time».

Foto: Emilee Chinn / AFP

Siste nytt

 • Tromsø henger med i gullkampen – slo kriserammet Stabæk 1-0

  Maï Traoré scoret Tromsøs seiersmål og ga Stabæk ytterligere bekymringer i Eliteserien fotball. TIL vant 1-0 på kunstgresset.

  Han scoret etter elegant å ha rundet keeper Isak Pettersson fem minutter inn i andreomgangen.

  Like før misbrukte Sturla Ottesen en stor sjanse for Stabæk. Han blåste ballen over fra fin posisjon.

  Traoré-målet gjør at TIL henger seg fast i medaljekampen. Han ble byttet ut etter 70 minutter og står med tre seriescoringer denne sesongen. Han er i klubben på utlån fra Viking.

  Begge lag hadde fine sjanser etter 0-1-målet. Blant annet bommet Mushaga Bakenga regelrett på ballen etter et fint innlegg. Stabæk var godt med også i andreomgangen, men målene sitter hardt inne for dem. Stabæk er oppe i bare 19 scoringer på 22 ligakamper.

  Tung rekke

  Det ser ikke bra ut for Stabæk i motsatt ende av tabellen. Bob Bradley har pådratt seg to tap siden han erstattet Lars Bohinen som trener. Stabæk er oppe i 13 kamper på rad uten seier med ti tap og tre uavgjort. (NTB)

  Eliteserien fotball 2023: Stabæk - Tromsø
  Foto: Frederik Ringnes / NTB
 • Skeid rykket ned fra 1. divisjon

  Skeid gikk på sitt tiende strake tap i 1. divisjon etter 0-2 borte mot Mjøndalen lørdag. Klubben må ta turen ned til nivå tre i norsk fotball.

  Etter lørdagens kamp ligger Skeid 16 poeng bak Åsane på kvalifiseringsplassen når fem runder gjenstår. De har dermed ingen mulighet til å redde plassen i 1. divisjon.

  Vi må helt tilbake til 4. juni for å finne Oslo-lagets siste seier. Da ble det 2-0 hjemme over Bryne, og siden den tid er det blitt 13 tap på 14 kamper.

  Skeid fikk en fryktelig start på kampen da Mathias Bringaker stusset Mjøndalen i ledelsen etter 23 minutter. To minutter etter pause satte Bringaker inn sitt andre mål for dagen og fastsatte både resultater og Skeid-nedrykket.

  I august trakk Gard Holme seg som Skeid-trener og ble erstattet av Arne Erlandsen, som fikk i oppdrag å berge plassen på det nest øverste nivået av norsk fotball.

  Så langt har det endt med seks tap på seks kamper for 63-åringen.

  Skeid rykket opp til 1. divisjon foran forrige sesong og berget i fjor plassen med et nødskrik etter de måtte ut i playoffkamper mot Arendal.

  (NTB)

  6M2FaiGQz5k
  Foto: NTB
 • Østigård med første Serie A-scoring

  Leo Skiri Østigård åpnet målkontoen i Serie A da Napoli vant 4-0 borte mot Lecce lørdag ettermiddag.

  Dermed klatret Napoli opp på 3.-plass med 14 poeng på sju kamper. Inter og Milan ligget ett poeng foran, men med én kamp mindre spilt.

  Det var nordmannen som scoret kampens første mål da Piotr Zielinski slo et frispark mot bakerste stolpe, hvor Østigård steg til værs og stanget gjestene i ledelsen etter et kvarters spill.

  Det var Østigårds første mål i den italienske eliteserien. Han har også scoret ett mål i Champions League for blåtrøyene.

  Scoringen ble også første omgangs eneste, før Victor Osimhen doblet gjestenes ledelse, seks minutter etter hvilen. På tampen av kampen fastsatte Gianluca Gaetano og Matteo Politano resultatet for Napoli.

  (NTB)

  zw8ekksJibs
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste