Morgenstern: – Jeg har blåmerker, kutt og en brukket finger

Anders Bardal ble nummer fire, men alt handlet om Thomas Morgensterns stygge fall i Titisee-Neustadt søndag ettermiddag.

Thomas Morgenstern mistet balansen da han landet og falt stygt i dagens hopprenn i Titisee-Neustadt.

Her får Thoms Morgenstern et brutalt møte med unnarennet i Titisee-Neustadt.

Anders Bardal leverte et meget godt andrehopp på 142 meter, men måtte likevel se seg slått av polske Kamil Stoch, sveitsiske Simon Ammann og japanske Noriaki Kasai.

Rennet ble også en sportslig opptur for Anders Jacobsen, som ble nummer 17.

Men fallet til østerrikeren Thomas Morgenstern kastet en skygge over det sportslige.

Morgenstern vant lørdagens renn i samme bakke. Søndag gikk det galt for den rutinerte østerrikeren som har tre OL-gull, åtte VM-gull og tre gull fra VM i skiflyging i premiesamlingen.

27-åringen hadde tilsynelatende kontroll da han satte nedslag på 141 meter. Men like etter landing skar den ene skien ut, og Morgenstern hadde ingen mulighet til å holde seg på beina.

Hentet av helikopter

Som NRKs bilder viser, slo østerrikeren hodet kraftig da han stupte framover. Han prøvde å komme seg på beina på sletta, men falt sammen og måtte tas hånd om av førstehjelpspersonale.

Mens andre omgang pågikk, ble det vist TV-bilder av at Morgenstern med surstoffmaske over ansiktet ble trillet med båre bort til ambulansehelikopteret i bakken.

Morgenstern ble fraktet til sykehus i Freiburg. Om lag tre timer senere ga østerrikeren liv fra seg på Twitter:

Laster Twitter-innhold

– Slo seg kraftig

Det var lenge uklart hvor alvorlig skaden er. Ifølge Krone.at skal Morgenstern overfor trener Alexander Pointner ha fortalt om smerter i brystet og en hånd like etter ulykken.

Dette viser seg altså å stemme godt overens med skadeoppdateringen fra sykehuset.

– Det så ut som han slo seg ganske kraftig, det blir spennende å se om han er tilbake allerede neste helg, sa NRKs ekspertkommentaor Espen Bredesen etter det stygge fallet.

Når Morgenstern er tilbake i hoppbakken er forløpig ikke kjent.

Thomas Morgenstern falt stygt og transporteres nå til sykehus i Freiburg med helikopter.

Thomas Morgenstern ble fraktet til sykehus i Freiburg i helikopter.

Sportsnyheter

Bronselaget

Norsk stafettbronse i VM: – Fantastisk å kunne vinne noe sammen

Et norsk lag med utøvere fra tre forskjellige klasser tok stafettbronse under VM i snøsport for parautøvere.

Siste nytt

 • Goggia skadet kneet i fall - håper å rekke OL

  Den italienske alpinstjernen Sofia Goggia pådro seg skader i kneet i det stygge fallet under søndagens super-G. Italieneren har forstuet det venstre kneet og skadet korsbåndet hun opererte i 2013, i tillegg til at hun også har pådratt seg et lite brudd i leggbeinet og en seneskade.

  I en pressemelding fra FIS står det at hun starter rehabiliteringen allerede mandag, og at hun tar sikte på å rekke utforrennet i OL i Beijing 15. februar. Goggia er en av de store gullfavorittene til lekene i Kina.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Gabriele Facciotti / AP
 • Svensk EM-seier over Tyskland

  Sverige gjorde som Norge og slo koronaherjede Tyskland i håndball-EM. Svenskene avgjorde etter pause til 25-21. Naboduellen mellom Norge og Sverige tirsdag vil høyst trolig bare sende ett av lagene til semifinale.

 • Chelsea med etterlengtet ligaseier

  Hakim Ziyech og Thiago Silva stod for scoringene da Chelsea slo Tottenham 2-0 i søndagens London-derby i Premier League. Det var de blås første seier på fem kamper.

  Ziyech satte inn lederscoringen like etter pause med et kremmerhus fra langt hold. Etter 55 minutter doblet Thiago Silva med et hodestøt.

  Dermed kryper også Chelsea noen poeng nærmere ligaleder Manchester City, som spilte uavgjort mot Southampton lørdag.

  Foreløpig har imidlertid City betryggende avstand til både Liverpool og Chelsea. Det er ni poeng ned til tabelltoeren Liverpool. Tottenham og Harry Kane fikk en scoring annullert i første omgang.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal