NRK Meny
Normal

Her går det galt for hopperen: – Har sjelden sett et slikt fall

Landslagssjef Alexander Stöckl er glad alt gikk bra da landslagshopper Joachim Hauer (22) snurret rundt og gikk i bakken på trening.

Skrekkhoppet til Hauer.

SE VIDEO: Hopplandslaget filmer ofte hoppene på trening. Denne gangen ble det ekstra nyttig. Hauer har sett videoen av fallet sitt i ettertid - både som terapi mot frykt og for å se de tekniske feilene han må unngå å gjøre igjen.

– Det er sjelden noen går skikkelig rundt som dette. Jeg har sjelden sett et slikt fall, og det er første gang jeg ser det etter jeg ble landslagssjef, sier den norske hopplandslagstreneren Alexander Stöckl.

Det var under en trening i Frankrike forrige tirsdag den norske hopperen Joachim Hauer kom så skjevt ut i hoppet sitt at det kunne fått store konsekvenser.

Som du kan se i videoen over mister Hauer kontrollen før han snurrer og faller i bakken.

– Kjente det godt

hauer

- Jeg kjente det godt, kan du si, sier Hauer om fallet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det hele endte godt, men det satte en støkk i både trener og utøver.

– Bruk hjelm, er konklusjonen. Jeg kjente det godt, kan du si. Nakken fikk kjørt seg mest. Det satt i i noen dager, sier Hauer når NRK møter ham noen dager etter fallet.

– Jeg fryktet at jeg aldri skulle få hoppe igjen. At det var slutt. Det kan være vanskelig også mentalt å hoppe igjen etter noe sånt, men heldigvis gikk det bra, legger han til.

Stöckl sto på toppen og så ikke utfallet av hoppet. Han så bare at Hauer snurret rundt - og skjønte at det ikke lovet bra.

– Det er tøft å stå der og vente på beskjeden over walkietalkie på om det har gått bra. Fysioterapeuten vår står på sletta, og han løp bort med en gang. Det var godt å få beskjeden om at Joachim kjapt var oppe og sto, forteller Stöckl.

Han forklarer at selv om slike uhell skjer forholdsvis sjelden har landslaget klare rutiner som skal følges når det skjer.

– Han ble umiddelbart sjekket for hjernerystelse, i tillegg til at fysioterapeuten sjekket bein og ledd. Det er slik at hvis det er det minste tvil, så er det ingen tvil. Da kjører vi rett til sykehuset, sier landslagstreneren.

– Skjer sjeldent

Hjelmen til Joachim Hauer

Hjelmen fikk seg en trøkk bak under fallet.

Foto: Privat

Hauer var litt svimmel etter fallet, og ble derfor kjørt til sykehus. Han hadde ingen alvorlige skader, men en nakkesleng gjør at han fortsatt kjenner seg litt stiv.

Allerede to dager etterpå prøvde han seg i hoppbakken igjen. Stöckl sier det kan være lurt at det ikke går så lang tid før neste hopp etter et fall - for å unngå at frykten setter seg.

Hauer har også sett video av fallet for å få en formening om hvordan han skal unngå at det skjer igjen.

– Heldigvis er bindinger og utstyr blitt såpass bra at dette skjer sjeldent, understreker Stöckl.

Siste nytt

  • Ankelbrudd for Marcel Hirscher

    Alpinisten Marcel Hirscher har pådratt seg et brudd i ankelen på trening. Det melder østerrikeren selv på sin Twitter- og Instagram-konto. Han ble fløyet til sykehuset i Salzburg og ventes å være ute i rundt seks uker.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint