Her går det galt for Graabak - hjelmen sprakk og drakten revnet i stygt fall

SEEFELD (NRK): Jørgen Graabak (27) falt stygt i det aller siste treningshoppet onsdag. Nå er han usikker på videre VM-deltagelse.

FALL: Jørgen Graabak falt under et treningshopp i Seefeld.

Etter landing på 99 meter skar kombinertløperens venstre ski ut, og hektet seg i snøen. Det førte til at Graabak snurret rundt, gikk i spagat og slo hodet i bakken.

Etter fallet kom medisinsk personell raskt til Graabak, som ble liggende på bakken i flere minutter. Etterhvert reiste han seg og gikk ut av unnarennet for egen maskin.

graabak på bakken
Foto: Stian Grythaugen / NTB scanpix

Men fallet gjorde store skader på både hjelm og utstyr.

– Det har gått bra med hodet. Hjelmen sprakk i fallet og hoppdressen revnet. Nå skal han undersøkes nærmere av vår manuellterapeut, sier Anders Storhaug Heen, laglege for kombinert.

NRK møtte Graabak en stund etter uhellet. Da haltet han og ble støttet av lagets manuellterapeut.

Kombinertløperen sier at «det går greit». Han forklarer hva som gikk galt i hoppet:

– Jeg tror det var litt sidevind, så det var litt rotasjon. Det tok jeg med i landingen. Jeg fikk et rundkast, sier han.

Smerter i hoften

Nå skal han sjekkes for smerter i hoften.

graabak

Graabak har hatt en god sesong, med blant annet to seiere i verdenscupen, men er nå usikker på om han får konkurrert mer i VM.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Vi får se hva som skjer utover dagen. Vi får ta en status i morgen tidlig, sier en tydelig skuffet og bekymret Graabak.

Allerede torsdag klokken 11 skal han etter planen sette utfor den samme bakken i VMs siste individuelle kombinertkonkurranse.

– Tror du den konkurransen kan være i fare?

– Jeg er usikker, sier Graabak, som deretter gikk videre sammen med fysioterapeuten for å sjekke hvordan det kjennes å gå.

Uenig med landslagsledelsen

27-åringen gikk inn i Seefeld-VM med ambisjoner om medaljer, men har så langt hatt alt annet enn en god opplevelse i Østerrike.

I den første individuelle konkurransen valgte han å stå over langrennsdelen etter en skuffende hoppkonkurranse.

Det førte til at han ble vraket til lagsprinten til fordel for Jan Schmid. Vrakingen var den tidligere olympiske mesteren Graabak sterkt uenig i.

– Jeg var rett og slett forbannet. Men sånn skal det være, sa Graabak til NRK tirsdag.

Siste nytt

 • Ødegaard med tre målgivende

  Vitesse vant 4-1 over Zwolle i den nederlandske æresdivisjonen lørdag og kampen ble avgjort med tre hjørnespark – alle tre signert Martin Ødegaard. Alle hjørnesparkene havnet hos Bryan Linssen som satte inn tre mål. Dauda Mohammed scoret det fjerde.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Carlsen med sliteseier mot 14-åring

  Magnus Carlsen fikk det tøft i åpningen av storturneringen i Karlsruhe lørdag. Han møtte 14 år gamle Vincent Keymer fra Tyskland, og det tok nesten syv timer og 81 trekk før Carlsen klarte å slå unggutten.

  Magnus Carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Juventus sikret ligagullet

  Juventus snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fiorentina og kunne juble for Serie A-gull, fem kamper før slutt. Ligatittelen er klubbens åttende på rad. Alex Sandro og selvmål av German Pezzella sørget for Juventus-seier. Nikola Milenkovic scoret 0-1-målet.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal