Her går det galt for Graabak - hjelmen sprakk og drakten revnet i stygt fall

SEEFELD (NRK): Jørgen Graabak (27) falt stygt i det aller siste treningshoppet onsdag. Nå er han usikker på videre VM-deltagelse.

FALL: Jørgen Graabak falt under et treningshopp i Seefeld.

Etter landing på 99 meter skar kombinertløperens venstre ski ut, og hektet seg i snøen. Det førte til at Graabak snurret rundt, gikk i spagat og slo hodet i bakken.

Etter fallet kom medisinsk personell raskt til Graabak, som ble liggende på bakken i flere minutter. Etterhvert reiste han seg og gikk ut av unnarennet for egen maskin.

graabak på bakken
Foto: Stian Grythaugen / NTB scanpix

Men fallet gjorde store skader på både hjelm og utstyr.

– Det har gått bra med hodet. Hjelmen sprakk i fallet og hoppdressen revnet. Nå skal han undersøkes nærmere av vår manuellterapeut, sier Anders Storhaug Heen, laglege for kombinert.

NRK møtte Graabak en stund etter uhellet. Da haltet han og ble støttet av lagets manuellterapeut.

Kombinertløperen sier at «det går greit». Han forklarer hva som gikk galt i hoppet:

– Jeg tror det var litt sidevind, så det var litt rotasjon. Det tok jeg med i landingen. Jeg fikk et rundkast, sier han.

Smerter i hoften

Nå skal han sjekkes for smerter i hoften.

graabak

Graabak har hatt en god sesong, med blant annet to seiere i verdenscupen, men er nå usikker på om han får konkurrert mer i VM.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Vi får se hva som skjer utover dagen. Vi får ta en status i morgen tidlig, sier en tydelig skuffet og bekymret Graabak.

Allerede torsdag klokken 11 skal han etter planen sette utfor den samme bakken i VMs siste individuelle kombinertkonkurranse.

– Tror du den konkurransen kan være i fare?

– Jeg er usikker, sier Graabak, som deretter gikk videre sammen med fysioterapeuten for å sjekke hvordan det kjennes å gå.

Uenig med landslagsledelsen

27-åringen gikk inn i Seefeld-VM med ambisjoner om medaljer, men har så langt hatt alt annet enn en god opplevelse i Østerrike.

I den første individuelle konkurransen valgte han å stå over langrennsdelen etter en skuffende hoppkonkurranse.

Det førte til at han ble vraket til lagsprinten til fordel for Jan Schmid. Vrakingen var den tidligere olympiske mesteren Graabak sterkt uenig i.

– Jeg var rett og slett forbannet. Men sånn skal det være, sa Graabak til NRK tirsdag.

Siste nytt

 • USA til kvartfinale

  Megan Rapinoe ble den andre i VM-historien til å score på to straffer i samme kamp da USA slo Spania 2-1 i åttedelsfinalen. Amerikanerne tok ledelsen etter syv minutter, men bare to minutter senere utlignet Jennifer Hermoso. Kvarteret før slutt avgjorde Rapinoe i favør USA.

  Megan Rapinoe
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • G19-troppen til EM i Armenia

  Landslagstrener Gunnar Halle presenterte mandag troppen til sommerens G19-EM i fotball. Der er blant andre, Colin Rösler og Edvard Sandvik Tagseth. EM arrangeres i perioden 14. til 27. juli. Norge er i gruppe med Tsjekkia, Irland og Frankrike.

  Gunnar Halle
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal