Her går det galt for Graabak - hjelmen sprakk og drakten revnet i stygt fall

SEEFELD (NRK): Jørgen Graabak (27) falt stygt i det aller siste treningshoppet onsdag. Nå er han usikker på videre VM-deltagelse.

FALL: Jørgen Graabak falt under et treningshopp i Seefeld.

Etter landing på 99 meter skar kombinertløperens venstre ski ut, og hektet seg i snøen. Det førte til at Graabak snurret rundt, gikk i spagat og slo hodet i bakken.

Etter fallet kom medisinsk personell raskt til Graabak, som ble liggende på bakken i flere minutter. Etterhvert reiste han seg og gikk ut av unnarennet for egen maskin.

graabak på bakken
Foto: Stian Grythaugen / NTB scanpix

Men fallet gjorde store skader på både hjelm og utstyr.

– Det har gått bra med hodet. Hjelmen sprakk i fallet og hoppdressen revnet. Nå skal han undersøkes nærmere av vår manuellterapeut, sier Anders Storhaug Heen, laglege for kombinert.

NRK møtte Graabak en stund etter uhellet. Da haltet han og ble støttet av lagets manuellterapeut.

Kombinertløperen sier at «det går greit». Han forklarer hva som gikk galt i hoppet:

– Jeg tror det var litt sidevind, så det var litt rotasjon. Det tok jeg med i landingen. Jeg fikk et rundkast, sier han.

Smerter i hoften

Nå skal han sjekkes for smerter i hoften.

graabak

Graabak har hatt en god sesong, med blant annet to seiere i verdenscupen, men er nå usikker på om han får konkurrert mer i VM.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Vi får se hva som skjer utover dagen. Vi får ta en status i morgen tidlig, sier en tydelig skuffet og bekymret Graabak.

Allerede torsdag klokken 11 skal han etter planen sette utfor den samme bakken i VMs siste individuelle kombinertkonkurranse.

– Tror du den konkurransen kan være i fare?

– Jeg er usikker, sier Graabak, som deretter gikk videre sammen med fysioterapeuten for å sjekke hvordan det kjennes å gå.

Uenig med landslagsledelsen

27-åringen gikk inn i Seefeld-VM med ambisjoner om medaljer, men har så langt hatt alt annet enn en god opplevelse i Østerrike.

I den første individuelle konkurransen valgte han å stå over langrennsdelen etter en skuffende hoppkonkurranse.

Det førte til at han ble vraket til lagsprinten til fordel for Jan Schmid. Vrakingen var den tidligere olympiske mesteren Graabak sterkt uenig i.

– Jeg var rett og slett forbannet. Men sånn skal det være, sa Graabak til NRK tirsdag.

Siste nytt

 • Hovland i tetkamp i Florida

  Viktor Hovland slo sterkt tilbake laurdag etter baksmellen i WGC-turneringa i Florida fredag, og kjempar i toppen før siste runde.

  Laurdag gjekk han på seks under par, og er ti under par samanlagt etter tre dagar. Han noterte seg for fem birdiar og ein eagle, og berre ein bogey.

  Då han var ferdig med runden, låg han på sjuandeplass, seks slag bak suverene Colin Morikawa, men berre eitt slag frå andreplassen. Men fleire av dei andre var enno ikkje ferdig med sin runde.

  Det var ei sterk oppreising frå fredag. Då låg han an til ein endå betre runde, 8 under par etter 17 hol.

  Men på det siste fekk han ein kvadruppel-bogey, fire slag under par. Før dagens runde var han nummer 17.

  Turneringa er ei World Golf Championship-turnering med 10,5 millionar dollar i premiepotten.

  Sjå resultatlista her.

  Viktor Hovland
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Halfvarsson reiser hjem

  Calle Halfvarsson har tatt en tøff beslutning om å avslutte VM, skriver Det svenske skiforbundet. Avgjørelsen kom etter samtale med trenerne lørdag kveld. Han drar hjem på mandag.

  – Jeg har ikke lyktes med å finne den formen jeg ønsker, og vil heller at mine lagkamerater skal få sjansen i de konkurransene som gjenstår, sier Halfvarsson.

  Allerede etter tremila, som han brøt halvveis, sa Halfvarsson at han trolig kom til å reise hjem fra VM og avslutte sesongen.

  – Jeg tror det. Det her var litt for tøft. Tanken var at jeg skulle gjennomføre dette løpet selv om det var slitsomt. Men det er for tøft. Jeg får hodepine også, det er noe som er galt, sa Halfvarsson.

  Calle Halfvarsson.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Sørloth matchvinnar på overtid

  Alexander Sørloth heada inn sigersmålet tre minutt på overtid og gav Leipzig 3-2 over Borussia Mönchengladbach i kveldskampen i Bundesliga.

  Leipzig låg under 0-2 ved pause, og Sørloth blei bytta inn frå starten av andre omgang.

  Christopher Nkunku reduserte etter pasning frå Sørloth, og Yussuf Poulsen utlikna etter pause.

  Det var også Nkunku som la pasninga til Sørloths scoring, hans andre i Bundesliga.

  Leipzig festa dermed grepet om andreplassen, og er berre to poeng bak Bayern München, som tidlegare på dagen slo Köln 5-1.

  Alexander Sørloth scorer for Leipzig
  Foto: Annegret Hilse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal