Her går det galt for André Villa

Det gikk alvorlig galt for FMX-stjernen André Villa under trening på torsdag. Se skrekk-videoen i vinduet over.

Video Her går det virkelig galt for André Villa

Se André Villas voldsomme krasj under treningsøkten på torsdag. NRK advarer mot sterke bilder.

André Villa

André Villa postet dette røntgen-bildet på sin Twitter-konto lørdag.

Foto: André Villa / Twitter
André Villa

André Villa postet dette bildet av sin forslåtte rygg på Twitter lørdag.

Foto: André Villa / Twitter

Arrangørens bilder viser at nordmannen setter fast støvelen og mister kontrollen - mer enn ti meter over bakken.

Den profilerte FMX-føreren suser mot bakken med hodet først, men greier i siste liten å vri kroppen så han treffer bakken med ryggen først.

Flere av tilskuerne holder seg til ansiktet idet de ser den alvorlige ulykken.

Les: Ute i fire måneder etter lårbeinsbrudd

– Jeg er snart Robocop

Villa orket ikke snakke med pressen fredag, men lørdag åpnet han dørene på sykehuset i polske Poznan, der han trolig må ligge i en uke.

– Jeg har hatt det bedre enn dette. Jeg knekte lårbeinet, og er operert. Jeg har fått inn noen nye skruer og bolter, så nå er jeg snart Robocop, sier Villa galgenhumoristisk.

Lørdag postet den norske FMX-stjernen flere bilder fra sykesengen på sin profil på mikrobloggtjenesten Twitter. Som man kan se på bildet til høyre, endte han opp med en kraftig forslått rygg i tillegg til lårbeinsbruddet.

– Ryggen er helt blå, så jeg kjenner den godt. Men det blir bra, det her. Jeg begynner forhåpentligvis å bli bra igjen innen tre-fire måneder, og begynner selvfølgelig rehabiliteringen før det, sier Villa.

Video Villa ser fallet sit for første gang

André Villa ser fallet for første gang.

Bestemte seg for å «kline til»

André Villa

André Villa i sykesengen etter fallet.

Foto: Micha Thyge

Villa har slitt med et brudd i tåa, og hadde ikke fått kjørt like mye som vanlig foran stevnet.

– Jeg kjente meg ikke særlig bra, og måtte passe på. Men så følte jeg at det løsna på trening, og bestemte meg for å kline til. Men det var et punkt der da foten ikke klarte å ta imot presset, sier Villa.

– Etter det første hoppet bestemte jeg meg for å droppe flippen, for jeg landet skjevt. Men på forhånd hadde jeg visualisert at jeg skulle flippe, så da ble det sånn, sier Villa.

– Mer smerte enn korsbåndsskade

Han lar seg ikke skremme av uhellet.

– Jeg har alltid spøkt at hvis du driver med en sport som fresstyle motocross, må du alltid være klar til å brekke lårbeinet.

– Dette er ikke mer komplisert enn en korsbåndsskade. Det er en større knokkel og mer smerte, men jeg skal klare å takle den smerten. Jeg gir ikke opp, sier Villa.

Siste nytt

 • Skjøt Solskjær ned fra tabelltopp

  Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

  Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

  Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

  Wilfred Ndidi
  Foto: Michael Regan / AP
 • Videre i FA-cupen

  Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

  Dan N'Lundulu scoret kampens første mål etter ett kvarter - og det var også 21-åringens første for klubben, i hans første kamp fra start.

  Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

  Dan N'Lundulu
  Foto: Adam Davy / AP
 • Haaland målløs da 17-åring avgjorde

  Etter uavgjort hjemme mot Mainz forrige runde, trengte Dortmund en seier mot Bayer Leverkusen for å henge med i toppkampen. Men sjansesløseri ødela for de gule og svarte.

  I første omgang tok Bayer Leverkusen ledelsen etter 14 minutter første omgang ved Moussa Diaby.

  Julian Brandt scoret mot gamleklubben, og utliknet etter 67 minutter. Både før og etter målet hadde Dortmund flere store muligheter, uten at de klarte å utnytte de.

  Istedenfor stjal 17 år gamle Florian Wirtz showet. 10 minutt før slutt satt han ballen i hjørrnet etter en kontring. Det ble også kampens siste mål, og sluttresultatet ble 2-1.

  Erling Braut Haaland spilte hele kampen, uten at han kom til noen av kampens største sjanser. Nærmest var han etter 64 minutter da han fikk en avslutning blokkert. Dermed har nordmannen gått målløs av banen i tre av fire kamper etter jul.

  Dortmund står på 29 poeng og ligger på fjerdeplass, mens Bayer Leverkusen klatrer til andreplass på tabellen.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal