NRK Meny
Normal

Her forsvinner Kalla ut av løypa: - Håper uflaksen er brukt opp nå

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Therese Johaug klarte å knekke Ingvild Flugstad Østberg, men bak de norske i tet er luken blitt stor. Charlotte Kalla måtte kravle seg tilbake i løypa etter et fall.

Flere jenter falt i dagens Tour de Ski-etappe. Kowalczyk går på trynet, og med i fallet går Kalla og Nilsson.

– Det var maksimal uflaks, sier Stina Nilsson og rister på hodet.

Svensken var egentlig i ferd med å gjøre et godkjent løp sammen med lagvenninnen Charlotte Kalla da det plutselig gikk fullstendig galt. Justyna Kowalczyk mistet kontrollen i en utforkjøring og feide med seg begge svenskene.

Kalla forsvant ut av løypa og måtte kravle seg opp igjen. Dermed måtte hun se tettrioen Johaug, Østberg og Weng suse inn til en enda større seier.

– Håper det kommer gode opplevelser

Etterpå var det en nedtrykt Kalla som møtte pressen.

– Det er irriterende at det skal ta slutt på denne måten. Det fantes ikke noe sted å ta veien. Men det er ikke med vilje man faller og Kowalczyk har sagt unnskyld, sier Kalla.

Den svenske favoritten sier hun er ferdig med kampen om å havne på pallen i Tour de Ski.

– Nå får jeg bare prøve å få med meg noen gode opplevelser, hvis det skulle komme noen. Jeg får prøve å gjøre det godt i noen enkeltetapper, sier hun og ser ned i bakken.

Det er fortsatt full Norge-dominans i toppen av tour-sammendraget.

Ingvild Flugstad Østberg leder Tour de Ski med 12 sekunder sammenlagt, selv om hun Johaug vant dagens renn med ti sekunder.

Med bonussekundene Johaug hentet på etappen betyr det at Dalsbygda-løperen mer enn halverte ledelsen til lagvenninnen. Men Flugstad Østberg imponerer.

– Hun matcher nesten Therese i en øvelse der hun har vært helt overlegen, sier NRK-ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Johaug er svært fornøyd med tiden hun tok inn på lagvenninnen i sammendraget, men hun kjente kjøret på dagens etappe.

– Det er første gang lagt meg ned over mål etter et løp. Jeg var så stiv i siste bakken og måtte gå så fort som mulig. For jeg for jeg vet hvor god Ingvild er utfor, sier Johaug til NRK.

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med dagen. Jeg trodde ikke jeg skulle komme meg til mål på siste kilometeren, sier Flugstad Østberg.

Foredobbelt norsk

FIREDOBBELT: Norsk storeslem igjen i Tour de Ski på fellesstarten i Oberstdorf.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

- Løpet døde der

Stina Nilsson håper nå Sverige, som har vært forfulgt av fall og dårlige prestasjoner, er ferdig med uflaksen i Tour de Ski.

– Vi får virkelig håpe uflaksen er brukt opp nå, sier hun.

– Mitt løp døde der. Jeg følte meg lett og etterpå forsøkte jeg bare å komme meg til mål, legger hun til.

I kampen mellom Flugstad Østberg og Johaug er nå bonussekundene blitt viktig for å skaffe seg et best mulig utgangspunkt før «Monsterbakken», som avslutter Tour de Ski søndag. Der har Johaug tidligere vist seg helt overlegen.

Siste nytt

 • Mørk krever 150 000 kr

  Nora Mørk fortsetter kampen mot dem som spredte hennes hackede mobilbilder. Nå har 15 personer fått brev om krav om å betale 150.000 kroner hver. Det skriver Dagbladet.

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Bonus på 105 000 kr lokker jentene

  Det er mye på spill for Norges håndballjenter i VM. En ny tittel er verdt 105 000 kroner for hver av spillerne, ifølge NTB. De får da 75 000 kroner for gullet og som ekstrabonus får de ytterlige 30 000 hver, siden laget da allerede er sikret plass i neste VM (Japan 2019).

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge