Her får en presset Solskjær pusterom: – Vi spilte ikke bra

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United tok en etterlengtet seier da formsterke Leicester ble sendt hjem med 0–1 i bagasjen i ettermiddag. Men seieren satt langt inne.

Rashford

GOD STRAFFE: Marcus Rashford har ikke vært sikkerheten selv på straffe den siste tiden, men i dag hamret han ballen sikkert i hjørnet fra ellevemeteren.

Foto: Oli Scarff / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Manchester United sto med én seier, to uavgjort og ett tap før dagens hjemmemøte med formsterke Leicester på hjemmebane.

Slike resultater legger press på manageren på Old Trafford. Faktisk så stort press at Ole Gunnar Solskjær var den største favoritten blant bookmakerne til å få sparken først blant managerne i den engelske eliteserien.

Blant noen av dem ville du faktisk få bare fire ganger innsatsen tilbake om Solskjær er den første som får fyken, til tross for at sesongen knapt er i gang.

Kampen startet i et forrykende tempo, og det var nesten utrolig at ikke den første scoringen kom før etter åtte minutters spill.

Før det hadde Kasper Schmeichel først stoppet et knallhardt og velplassert frispark fra Andreas Pereira, før David de Gea stanset en avslutning fra James Maddison i motsatt ende av banen med en strålende beinparade.

Straffescoring

Etter sju minutter var det United som var frampå på nytt, og - litt ut av ingenting - ble det straffe til Ole Gunnar Solskjærs elever.

Marcus Rashford forsøkte å nå kula i feltet, da han ble felt av en klønete Caglar Söyüncü. Straffen tok han selv, og den var av det sikre slaget - knallhardt nede i Schmeichels venstre hjørne.

Marcus Rashford blir felt og Manchester United får straffe. Samme mann banker ballen til motsatt side av Scmeichel og United går opp i ledelsen.

SIKKER: Marcus Rashford blir felt og Manchester United får straffe. Samme mann banker ballen til motsatt side av Schmeichel, og United tar ledelsen.

– Alle kan bomme på en sraffe. Jeg har sett alle de beste gjøre det - Maradona, Messi - alle de beste. I dag scoret Marcus, og jeg er glad på hans vegne, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2.

United, som sliter voldsomt med skade for tiden, så ut til å ha relativt god kontroll på begivenhetene etter åpningsmålet. Etter en halvtime var det imidlertid Leicester som plutselig så farlige ut, da Ben Chilwell dro til på volley fra langt hold, men de Gea fikk slått til corner med en skikkelig publikumsredning.

– Vi spilte ikke bra. De første 22-23 minuttene var veldig gode, men så mistet vi kontrollen. Heldigvis tok vi den tilbake mot slutten, sier Ole Gunnar Solskjær.

Stillingskrig

Ingen av lagene maktet å skape et skikkelig overtak i kampen etter den første halvtimen. Oppgjøret ble isteden slik mange hadde spådd på forhånd: Jevnt, tett og preget av mange dueller.

United, uten skadde Paul Pogba for anledningen, lå kompakte etter pause, og ga lite rom bort bak eget forsvar, der Jamie Vardy gjerne skulle ha hatt mer plass. Solskjærs gutter fikk heller ikke mye plass, og det var gjennomgående Marcus Rashford som så farligst ut de gangene han fikk ballen rettvendt.

Premier League - Manchester United v Leicester City

PUSTEROM: En presset Ole Gunnar Solskjær får nå litt mer pusterom i jobben som Manchester United-manager. Her gir nordmannen lynvingen Daniel James en beskjed.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Leicester hadde ballen mest utover i den andre omgangen, men maktet sjelden å bryte ned United-forsvaret. Både Uniteds sentrale midtbane og stopperduo gjorde jobben godt defensivt de ble presset.

– Dette var første gang denne sesongen, bortsett fra i perioder mot Chelsea, at vi måtte forsvare oss i lange perioder. Det synes jeg vi løste bra, sier Solskjær.

Mot slutten av oppgjøret var United, til tross for en liten sluttspurt av de blå, nærmere 2–0 enn det Brendan Rodgers' Leicester var 1–1, men det ble med den ene scoringen på Old Trafford i ettermiddag.

– Kameratskap

Helt på tampen barket flere av spillerne sammen etter at Scott McTominay forsøkte å skjerme ballen nede ved cornerflagget, men det endte ikke med annet enn et gult kort til Ben Chilwell.

– Vi tar tre poeng og holder nullen. Gutta la inn en fantastisk innsats og viste stort kameratskap der ute, oppsummerer Solskjær.

– Folk har snakket om at vi ikke klarer å holde nullen. Det gjorde vi i dag. Jeg er veldig fornøyd med at vi gjør det mot et lag som jakter en topp-fire-plassering i ligaen, legger nordmannen til.

Hardt pressede Solskjær får dermed litt mer arbeidsro. Før søndagens kamper er laget hans nå på 4. plass i ligaen (med åtte poeng), men et lite hav bak ledende Liverpool (15 poeng).

Siste nytt

 • Stavanger med sesongens første tap

  Det skulle gå ti kamper før Stavanger Oilers avga poeng i årets eliteserie i ishockey. Etter 1-1 til full tid, og en målløs overtidsperiode, tapte siddisene til slutt 1-2 etter at hjemmelaget Storhamar hadde avgjort på straffer lørdag.

  Eliteserien ishockey, menn (12. Runde): Storhamar - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • City tilbake på vinnersporet

  Etter et svært overraskende tap før landslagspausen, slo Manchester City tilbake med 2-0-seier borte mot Crystal Palace i Premier League lørdag.

  Scoringer av Gabriel Jesus og David Silva sørget for 0-2 og tre poeng til gjestene.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Rosenborg rotet bort seieren

  Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund i eliteserien lørdag, men rotet bort ledelsen begge gangene.

  Dermed ble det 2-2 i den første kampen i 25. serierunde. Rosenborg ligger fortsatt på fjerdeplass på tabellen, men har én kamp mer spilt enn Odd og Bodø/Glimt på plassene foran.

  Akintola og Maars Johnsen scoret for Rosenborg. Gjertsen og Psyché scoret for hjemmelaget.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal