Her får en presset Solskjær pusterom: – Vi spilte ikke bra

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United tok en etterlengtet seier da formsterke Leicester ble sendt hjem med 0–1 i bagasjen i ettermiddag. Men seieren satt langt inne.

Rashford

GOD STRAFFE: Marcus Rashford har ikke vært sikkerheten selv på straffe den siste tiden, men i dag hamret han ballen sikkert i hjørnet fra ellevemeteren.

Manchester United sto med én seier, to uavgjort og ett tap før dagens hjemmemøte med formsterke Leicester på hjemmebane.

Slike resultater legger press på manageren på Old Trafford. Faktisk så stort press at Ole Gunnar Solskjær var den største favoritten blant bookmakerne til å få sparken først blant managerne i den engelske eliteserien.

Blant noen av dem ville du faktisk få bare fire ganger innsatsen tilbake om Solskjær er den første som får fyken, til tross for at sesongen knapt er i gang.

Kampen startet i et forrykende tempo, og det var nesten utrolig at ikke den første scoringen kom før etter åtte minutters spill.

Før det hadde Kasper Schmeichel først stoppet et knallhardt og velplassert frispark fra Andreas Pereira, før David de Gea stanset en avslutning fra James Maddison i motsatt ende av banen med en strålende beinparade.

Straffescoring

Etter sju minutter var det United som var frampå på nytt, og - litt ut av ingenting - ble det straffe til Ole Gunnar Solskjærs elever.

Marcus Rashford forsøkte å nå kula i feltet, da han ble felt av en klønete Caglar Söyüncü. Straffen tok han selv, og den var av det sikre slaget - knallhardt nede i Schmeichels venstre hjørne.

Marcus Rashford blir felt og Manchester United får straffe. Samme mann banker ballen til motsatt side av Scmeichel og United går opp i ledelsen.

SIKKER: Marcus Rashford blir felt og Manchester United får straffe. Samme mann banker ballen til motsatt side av Schmeichel, og United tar ledelsen.

– Alle kan bomme på en sraffe. Jeg har sett alle de beste gjøre det - Maradona, Messi - alle de beste. I dag scoret Marcus, og jeg er glad på hans vegne, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2.

United, som sliter voldsomt med skade for tiden, så ut til å ha relativt god kontroll på begivenhetene etter åpningsmålet. Etter en halvtime var det imidlertid Leicester som plutselig så farlige ut, da Ben Chilwell dro til på volley fra langt hold, men de Gea fikk slått til corner med en skikkelig publikumsredning.

– Vi spilte ikke bra. De første 22-23 minuttene var veldig gode, men så mistet vi kontrollen. Heldigvis tok vi den tilbake mot slutten, sier Ole Gunnar Solskjær.

Stillingskrig

Ingen av lagene maktet å skape et skikkelig overtak i kampen etter den første halvtimen. Oppgjøret ble isteden slik mange hadde spådd på forhånd: Jevnt, tett og preget av mange dueller.

United, uten skadde Paul Pogba for anledningen, lå kompakte etter pause, og ga lite rom bort bak eget forsvar, der Jamie Vardy gjerne skulle ha hatt mer plass. Solskjærs gutter fikk heller ikke mye plass, og det var gjennomgående Marcus Rashford som så farligst ut de gangene han fikk ballen rettvendt.

Premier League - Manchester United v Leicester City

PUSTEROM: En presset Ole Gunnar Solskjær får nå litt mer pusterom i jobben som Manchester United-manager. Her gir nordmannen lynvingen Daniel James en beskjed.

Leicester hadde ballen mest utover i den andre omgangen, men maktet sjelden å bryte ned United-forsvaret. Både Uniteds sentrale midtbane og stopperduo gjorde jobben godt defensivt de ble presset.

– Dette var første gang denne sesongen, bortsett fra i perioder mot Chelsea, at vi måtte forsvare oss i lange perioder. Det synes jeg vi løste bra, sier Solskjær.

Mot slutten av oppgjøret var United, til tross for en liten sluttspurt av de blå, nærmere 2–0 enn det Brendan Rodgers' Leicester var 1–1, men det ble med den ene scoringen på Old Trafford i ettermiddag.

– Kameratskap

Helt på tampen barket flere av spillerne sammen etter at Scott McTominay forsøkte å skjerme ballen nede ved cornerflagget, men det endte ikke med annet enn et gult kort til Ben Chilwell.

– Vi tar tre poeng og holder nullen. Gutta la inn en fantastisk innsats og viste stort kameratskap der ute, oppsummerer Solskjær.

– Folk har snakket om at vi ikke klarer å holde nullen. Det gjorde vi i dag. Jeg er veldig fornøyd med at vi gjør det mot et lag som jakter en topp-fire-plassering i ligaen, legger nordmannen til.

Hardt pressede Solskjær får dermed litt mer arbeidsro. Før søndagens kamper er laget hans nå på 4. plass i ligaen (med åtte poeng), men et lite hav bak ledende Liverpool (15 poeng).

• Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

– Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

– Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

– Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

Juan Jesus
  • Lyon til CL-semifinale uten Hegerberg

Tittelgrossisten Lyon er klar for mesterligaens semifinale etter å ha slått Benfica 4-1 hjemme og 6-2 sammenlagt. Det skjedde uten Ada Hegerberg.

– Ada er ikke klar til kampen. Vi tar det dag for dag, sa Lyon-trener Sonia Bompastor før kampen på spørsmål om Hegerbergs skade.

Forrige kamp for Hegerberg var cupsemifinalen mot Fleury 9. mars, da hun måtte ut før halvspilt første omgang. Lyon tapte den kampen etter straffesparkkonkurranse.

Delphine Cascarino, som nylig var tilbake etter en korsbåndskade, tok ansvar i Hegerbergs fravær og scoret hjemmelagets to første mål. Kadidiatou Diani økte ledelsen to ganger på overtid. Marie Alidou scoret Benficas ene mål.

Lyon har vunnet mesterligaen åtte ganger, hvorav seks siden Hegerberg kom til klubben i 2014. Hun har scoret 63 mesterligamål, flere enn noen annen kvinne. (NTB)