NRK Meny
Normal

Fikk latterkrampe av gnom-kommentar

SOTSJI (NRK): Boris Spassky mente det godt...

Ekspert Atle Grønn og Carlsen-manager Espen Agdestein likte at Boris Spasskij kalte Magnus Carlsen en gnom. Video/redigering: Nils Fredrik Røren. Reporter: Mads Nyborg Støstad

VIDEO: Atle Grønn og Espen Agdestein får spørsmål om Boris Spasskijs kommentar om Magnus Carlsen. Foto/redigering: Nils Fredrik Røren.

– Magnus er som en gnom! Men en attraktiv én, sa Boris Spasskij da han besøkte VM-byen Sotsji søndag.

Den gamle storspilleren Spasskij, som møtte Bobby Fischer i tidenes mest berømte VM-kamp i 1972, fikk hele pressekorpset til å le med sin kommentar om Magnus Carlsen på søndag.

På norsk er en gnom gjerne en slags nisse, men flere i spillelokalet forklarer NRK at gnomen i russisk kultur ofte er en slags underjordisk vokter.

Antagelig prøvde Spasskij å forklare at Carlsen er så god at han ikke kan være fra denne jordoverflate - eller at han er en slags sjakkens vokter - men med norske ører ble det smårart.

– Sympatisk av gamle Boris Spasskij, som kjører rundt i rullestol og kaller norske nasjonalhelter for gnomer, sier Atle Grønn og ler.

NRK spurte Spasskij hva i all verden han mente med å kalle Carlsen en gnom. Svaret var omtrent like forvirrende som den første kommentaren.

– Han er et godt, underjordisk spøkelse. Jeg liker ham. Han er en fin fyr og en god sjakkspiller. Han er mystisk. Alltid mystisk, sier Spasskij.

Se reaksjonen fra Atle Grønn og Espen Agdestein i videoen over!

Se Boris Spasskijs beskrivelse av Magnus Carlsen.

VIDEO: Se Spasskij kalle Magnus Carlsen en gnom.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal