NRK Meny
Normal

Wallberg tilbake i ringen - to år etter hjerneblødningen

To år etter skaden som kunne kostet henne livet, er den svenske proffbokseren Frida Wallberg for første gang tilbake på trening.

Frida Wallberg

NY START: Til venstre, Frida Wallberg etter den forferdelige hodeskaden for to år siden. Til høyre er hun tilbake på trening.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB scanpix

Wallberg ble alvorlig skadet under en WBC-tittelkamp for to år siden. Hun ble operert, og etter tre dager i respirator overlevde hun.

Onsdag publiserte Wallberg en video på Instagram av at hun trener slag.

– Den første økta to år etter skaden! Det var med blandede følelser, men jeg er ekstremt takknemlig for at jeg er der jeg er i dag, skriver hun.

Videoen kan du se her:

Laster Instagram-innhold

Ifølge de internasjonale amatørreglene kan man ikke gå kamper etter å ha pådratt seg hjerneblødning.

Har hatt store smerter

Det har gått opp og ned for Wallberg etter skaden. Operasjonen var vellykket, og i mars 2014 gjennomførte hun Vasaloppet. Noen måneder senere ble den da 31 år gamle ettbarnsmoren innlagt på Linköpings universitetssykehus med store hodesmerter.

– Jeg var så dårlig at jeg ikke ville leve lenger. Så sterk hodepine hadde jeg. Å føde barn var ingenting til sammenligning. Jeg spydde galle, det ville ikke stoppe, sa Wallberg til Expressen.

Kommer seg

I dag går det bedre.

– Jeg har både gode og dårlige dager, men det blir bedre og bedre. Hverdagen i dag består av trening, både fysisk og med meg selv, skriver hun under dagens Instagram-video.

Frida Wallberg

PÅ SKAVLAN: Wallberg gjorde sin første offentlige opptreden etter skaden på Skavlan i 2014.

Foto: FREDRIK PERSSON / TT / NTB scanpix

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal