NRK Meny
Normal

Wallberg tilbake i ringen - to år etter hjerneblødningen

To år etter skaden som kunne kostet henne livet, er den svenske proffbokseren Frida Wallberg for første gang tilbake på trening.

Frida Wallberg

NY START: Til venstre, Frida Wallberg etter den forferdelige hodeskaden for to år siden. Til høyre er hun tilbake på trening.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB scanpix

Wallberg ble alvorlig skadet under en WBC-tittelkamp for to år siden. Hun ble operert, og etter tre dager i respirator overlevde hun.

Onsdag publiserte Wallberg en video på Instagram av at hun trener slag.

– Den første økta to år etter skaden! Det var med blandede følelser, men jeg er ekstremt takknemlig for at jeg er der jeg er i dag, skriver hun.

Videoen kan du se her:

Laster Instagram-innhold

Ifølge de internasjonale amatørreglene kan man ikke gå kamper etter å ha pådratt seg hjerneblødning.

Har hatt store smerter

Det har gått opp og ned for Wallberg etter skaden. Operasjonen var vellykket, og i mars 2014 gjennomførte hun Vasaloppet. Noen måneder senere ble den da 31 år gamle ettbarnsmoren innlagt på Linköpings universitetssykehus med store hodesmerter.

– Jeg var så dårlig at jeg ikke ville leve lenger. Så sterk hodepine hadde jeg. Å føde barn var ingenting til sammenligning. Jeg spydde galle, det ville ikke stoppe, sa Wallberg til Expressen.

Kommer seg

I dag går det bedre.

– Jeg har både gode og dårlige dager, men det blir bedre og bedre. Hverdagen i dag består av trening, både fysisk og med meg selv, skriver hun under dagens Instagram-video.

Frida Wallberg

PÅ SKAVLAN: Wallberg gjorde sin første offentlige opptreden etter skaden på Skavlan i 2014.

Foto: FREDRIK PERSSON / TT / NTB scanpix

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial