NRK Meny
Normal

Her er VMs 11 mest spektakulære spillere

OSLO/CANADA (NRK): Du får det ekstra gøy i TV-stolen hvis du følger med på disse 11 stjernespillerne.

Spektakulære VM-spillere

Noen av VMs mest største stjerner.

Foto: Bildemontasje NRK / NTB scanpix

1. Asisat Oshoala, Nigeria

Oshoala
Foto: Kevin C. Cox / Afp

Se for deg at et lite barn skal prøve å fange en makrell med bare hendene. Omtrent så håpløst så det ut da Sverige-forsvaret prøvde å få tak på 20-åringen Oshoala i den første gruppespillkampen. Stjerneskuddet, som spiller for Liverpool, har dessuten så spektakulære feiringer at de nesten burde hatt aldersgrense...

Liverpool-spilleren feiret VM-scoringen med dans.

2. Kristine Minde, Norge

Kristine Minde
Foto: Andre Ringuette / Afp

Liker du fart og spenning? Sjekk tempoet på Kristine Mindre fra Bergen. Ifølge denne saken i Aftenposten løper hun 40-meter på 5,16 sekunder. Hvis det var noen tvil - det er så raskt at selv treneren til Jays og Ezinne sperrer opp øynene.

3. Alex Morgan, USA

Alex Morgan
Foto: Kevin C. Cox / Afp

Når amerikanerne begynner å lage dramatiske videoer med treningsmontasjer og Hollywood-bass om deg - og du fortsatt ikke er helt tilbake fra skade - da er presset rimelig høyt. Det blir fascinerende å se om superstjernen Alex Morgan kan bære USA på sine skuldre.

4. Vivianne Miedema, Nederland

Vivianne Miedema
Foto: GEOFF ROBINS / Afp

Hun debuterte på Nederland som 17-åring - og scoret hat trick i sin andre landskamp! Den blonde 18-åringen spiller allerede med drakt nummer 10 på Bayern München, akkurat som landsmannen Arjen Robben. Men da hun ble sammenlignet med Robben, var svaret kontant:

«Jeg spiller ikke som menn».

5. Gaelle Enganamouit, Kamerun

Gaelle Enganamouit har allerede utmerket seg i fotball-VM, både med scoringer og en spesiell frisyre

Når du scorer hat trick med DEN frisyren... da får du være med på lista vår.

6. Dzsenifer Marozsan, Tyskland

Dzsenifer Marozsan
Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

23-åringen er den komplette tier og en av de aller beste spillerne i verden - men også en av fotballens råeste på Youtube. Hun var bare 14 år gammel da hun debuterte i Bundesliga, og siden den gang har hun runddriblet motstandere med piruetter, hælflikker og tunneler - og skutt frispark i mål via krysstanga. Man kan nesten garantere at det skjer noe spektakulært med henne på banen.

7. Nilla Fischer, Sverige

Nilla Fischer
Foto: Kevin C. Cox / Afp

Mange av spillerne på denne lista er tekniske, raske og elegante. Sveriges førstedame er egentlig ingen av delene, men er selvskreven på lista. 30-åringen er selve definisjonen på en panserstopper. Hun blir sammenlignet med karakterer i actionfilmer. Hun hører på Whitney Houston, men hun burde høre på Rammstein. Hent deg en skål potetgull og nyt en av verdens beste - og hardeste - fotballspillere.

8. Celia Sasic, Tyskland

Celia Sasic jakter Birgit Prinz' scoringsrekord.

Hva er greia med tyskere og VM-målteft? Hvis du blir nostalgisk av å se på gamle Gerd Müller- og Miroslav Klose-scoringer fra innenfor femmeteren, kommer du i hvert fall til å elske Celia Sasic. 26-åringen har allerede 60 landslagsmål. I åpningskampen mot Elfenbenskysten scoret hun tre på en halvtime - alle fra rundt fem meter, selvfølgelig.

9. Marta, Brasil

Sjekk ut målet over. Egentlig trenger man ikke mer enn noe sånt for å komme med på denne lista. Marta er i tillegg tidenes toppscorer i VM - og kanskje tidenes beste fotballspiller.

10. Nadine Angerer, Tyskland

Nadine Angerer
Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpix

Ja, det blir tre tyskere på lista. Men vi kommer ikke unna den råeste keeperen vi vet om, stjernespilleren som det norske laget fortsatt har mareritt om. Da Norge skulle ta gull i EM-finalen i 2013, reddet hun to straffer - den siste med en utrolig enhåndsredning. Hun er 37 år og legger opp etter VM, men er fortsatt verdens beste keeper. Nyt det siste kapittelet i en karriere som har gitt to VM-gull og fire EM-gull.

11. Homare Sawa, Japan

Sawa
Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / Afp

Homare Sawa debuterte på landslaget da hun var 15 - og scoret fire mål. Siden det har hun blitt et fotballikon i Japan. Hun sjarmerte en hel fotballverden da Japan vant en av tidenes mest dramatiske VM-finaler for fire år siden, samme år som hun ble kåret til årets spiller i verden. Nå er hun 36 år gammel og har skader overalt. Men hvis kroppen holder, bør man følge med på Homare Sawa. Ingen løper så mye, og så smart, og med et så stort glis over hele ansiktet.

Siste nytt

  • BBC: Inter rapportert til FIFA

    Ifølge BBC har Real Madrid rapportert inn Inter Milan til FIFA for en angivelig ulovlig tilnærmelse mot deres kroatiske midtbanejuvel, Luka Modric. Reals president Florentino Pérez har tidligere sagt at Modric kun går hvis utkjøpsklausulen møtes.

    Luka Modric
    Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale
NM-veka: El-innebandy
NM-veka: El-innebandy og friidrett
NM-veka: Friidrett