Hopp til innhold

Her er våre mest minnerike Weng-øyeblikk

For tidlig i mål, nye uttrykk og skidressen bak-fram. Heidi Weng er ikke bare kjent for å være god på ski.

Heidi Weng røres over Bjørgens seier og går med skidressen bak-fram.

SNAKKISER: Se et sammendrag av noen av Heidi Wengs mest minnerike opptredener både i og utenfor skisporet.

Heidi Weng er en av Norges beste langrennsløpere. Men det er ikke bare i skisporet 24-åringen har gjort seg bemerket. Hun er kjent for å være litt distré, og her følger noe av det Weng har fått oppmerksomhet for.

Gikk feil

Heidi Weng gikk feil på jaktstarten. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

TRODDE HUN SKULLE TIL MÅL: Heidi Weng krysset mållinjen 2.5 kilometer for tidlig under søndagen 10 kilometer jaktstart.

Søndag sørget hun for en av helgas desidert største snakkiser da hun gikk i mål én runde for tidlig.

Weng skjønte ikke hva som hadde skjedd før hun satt i målområdet. Da kikket hun opp og så at ingen av konkurrentene var i nærheten.

– Jeg er kanskje verdens største idiot av og til. Jeg får til det meste, for å si det sånn. Jeg vet ikke hva det neste blir. Kanskje det blir å gå feil vei bakover, sa Heidi Weng om hendelsen.

– Bøye seg i hatten

Intervju med Heidi Weng etter dagens sprint.

PARODIERER SEG SELV: Det var under OL i Sotsji at uttrykket «bøye seg i hatten» oppstod. Men etter VM-uttaket til sprinten i Falun dro hun det frem igjen.

Heidi Weng skapte et nytt uttrykk da hun ikke tok av seg hatten, men bøyde seg i hatten for Sverige da de vant OL-stafetten i Sotsji.

– Det er bare å bøye seg i hatten for at Sverige vant i dag, sa Weng på direktesendt TV.

Skidressen feil vei

Heidi Weng

FEIL VEI: Det synes ikke så godt på bildene, men Heidi Weng kjente det godt i halsen at skidressen var tatt på bak-fram.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Under NM på Lillehammer i 2014 slo Weng til med sølv på 10-kilometeren. Men hun huskes kanskje like godt for å ha gått rennet med skidressen feil vei. Selv oppdaget hun ikke tabben før hun sto klar på startstreken.

– Jeg begynte bare å le. Da hadde jeg noe å le av istedenfor å være nervøs. Jeg vet jeg får høre det når jeg kommer i mål. Det er en som kan gjøre det, og det er meg. Jeg er litt surrete, sa Heidi Weng til NRK den gangen.

Tårevått intervju

Heidi Weng klarte ikke å slutte å gråte av glede på vegne av lagkamerat Marit Bjørgen.

Etter at forrige sesongs Tour de Ski var over, var det en svært rørt Heidi Weng som stilte til intervju på toppen av monsterbakken i Val di Fiemme. Men årsaken var ikke at hun selv hadde kapret tredjeplassen i sammendraget. Nei, jenta var rett og slett rørt over at Marit Bjørgen hadde tatt en etterlengtet sammenlagtseier i konkurransen.

– Jeg blir så rørt når noen gjør det bra. Og jeg synes det var så bra at Marit vant i dag. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg er så lettrørt. Nå er jeg redd for at Marit legger opp. Hun er så rå, sa hun med tårer i øynene.

– Herregud, jeg er så sippete, avsluttet hun.

Irritert over ikke å få revansje

Heidi Weng var i februar i år for andre gang med på å vinne ein VM-stafett. Det einaste som mangla var å ta personleg revansj på Ida Ingemarsdotter.

Etter tabben i helgen var det blant annet Ida Ingemarsdotter som trøstet Weng. Kanskje litt overraskende dersom man går tilbake til triumfen på VM-stafetten i Falun tidligere i år. Der avslørte nemlig Weng at hun etter stafett-fadesen i Sotsji året før hadde drømt om å få en revansje mot nettopp Ingemarsdotter.

– Det jeg tenkte på der og da var intervjuet til Ida Ingemarsdotter i Sotsji. Det trigget meg bare så inni granskauen. Vi var ikke i form, vi, de oppå skia må gjøre en god jobb, mente hun. Da ble jeg så vanvittig irritert at jeg tenkte «vi får se på det, så skal vi følge med når vi har like bra ski som dere, da knuser vi dere», sa Weng.

– Litt surt at hun ikke gikk i dag da, så du fikk slått henne?

– Ja, det var sjukt irriterende. Jeg hadde håpet hun skulle gå, så hun kunne gå oppi der og nesten ikke kommet framover. Det var det jeg håpet på, innrømmet Weng.

Siste nytt

  • Ny landslagsavtale godkjent av styret i Norges Skiforbund

    Styret i Norges Skiforbund godkjente torsdag det fremforhandlede forslaget til ny avtale for utøverne på landslag.

    Det bekrefter generalsekretær Arne Baumann i Norges Skiforbund (NSF) til NRK.

    – Jeg tror dette har vært viktig både for Norges Skiforbund og for hele skiidretten, samarbeidspartnere og for å utvikle skiidretten videre. Og få ro rundt situasjonen i landslagsavtalen, sier Baumann til NRK.

    Innholdet i den oppdaterte landslagsavtalen er diskutert og utarbeidet av et utvalg som blant annet har bestått av utøvere, sportssjefer, tillitsvalgte og samarbeidspartnere.

    – Skistyret har konkludert med at utvalget har gjort en grundig og meget god jobb. Den nye landslagsavtalen, viljen til et godt samarbeid og god kommunikasjon også i tiden som kommer, er avgjørende for at norsk skisport skal utvikle seg slik vi ønsker, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug i en pressemelding.

  • Fratatt seieren etter skandalebildene

    NRK skrev tidligere denne uka om den spesielle avslutningen på Beijing halvmaraton.

    He Jie vant løpet, men tilsynelatende etter at hans afrikanske motstandere vinket kineseren frem. Spekulasjonene om løpsfiksing var i gang, og nå har konsekvensene kommet.

    Det er den kinesiske TV-kanalen CCTV som fredag får bekreftet at de tre beste i løpet må levere tilbake sine trofeer og tilbakebetale bonuspenger, ifølge NTB.

    Jies kenyanske konkurrent Willy Mnangat sa etter løpet at han hadde latt kineseren vinne, men endret senere forklaringen sin i et nytt intervju.

    Der påsto Mnangat at han hadde vært hare for Jie.

    – Jeg vet ikke hvorfor de skrev navnet mitt på startnummer i stedet for å skrive hare. Jobben min var å sette farten og hjelpe ham til seier, men dessverre nådde han ikke målet sitt som var kinesisk rekord, forklarte Mnangat.

    Det kinesiske friidrettsforbundet uttalte tidligere denne uken at de hadde møttes i sakens anledning. I en en uttalelse er det lovet forbedringer knyttet til idretten i landet. (NTB/NRK)

    jX7yazqefCE
    Foto: Reuters
  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal