Bolt: – Jeg er sliten

Når Usain Bolt har sprintet sitt siste løp for sesongen i kveld, ser han frem til å bytte ut løpeskoene med plater og hodetelefoner.

Usain Bolt med kjempesko

Usain Bolt avslutter i kveld en kjempesesong. Den som skal følge ham, har store sko å fylle...

Foto: PASCAL LAUENER / Reuters

Klokken 20.00 går startskuddet for det siste Diamond League-stevnet i Brussel. Verdens raskeste mann har allerede hatt en kanonsesong med tre olympiske gull i London, og forventningene er skyhøye før Bolt trer ut på løpebanen for siste gang i år.


NRK2 viser Diamond League direkte fra klokken 20.00!


De 47.000 billettene er allerede utsolgt, men superstjernen selv bygger ned forventningene.

– Jeg er sliten etter OL-løpene. Jeg vet ikke hvor godt jeg vil prestere, sier Bolt til nyhetsbyrået Associated Press.

Og mye tyder på at superstjernen allerede har begynt å tenke på ferien: Bolt skal være disc jockey (DJ) på en rekke arrangementer i både USA og Europa frem mot neste sesong.

– Forhåpentligvis er jeg ikke helt håpløs, sier Bolt til AP.

14291733

Usain Bolt kan ikke sies å være beskjeden.

Foto: Martin Rickett / NTB Scanpix

– Favorittplata er Bob Marleys «One Love».

Får prøve seg i United

Men DJ-karrieren er langt ifra det eneste som frister verdensrekordholderen. Neste sommer ligger alt til rette for at han får sin etterlengtede opptreden for Manchester United – til tross for at kampen er lagt midt i friidrettssesongen.

– Glen Mills (treneren, journ.anm.) vil ikke like det, men han vil heller ikke presse meg så hardt neste sesong. Det er jo kun VM neste år, sier Bolt.

United-manager Alex Ferguson har allerede åpnet for at jamaicaneren kan delta i en oppvisningskamp mot Real Madrid.

– Usain er storartet type. Han sier han gjerne vil spille for oss i en veldedighetskamp. Det ville vært fantastisk, og muligheten er der når vi skal møte Real Madrid Legends neste sommer. Da kan vi kanskje få se hva han kan, sier Ferguson til klubbladet Inside United.

Yohan Blake

Yohan Blake vil prøve å rappe verdensrekorden i kveld.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

United-kampen er foreløpig lagt til 3. juni neste år, mens VM går i tidsrommet 10. – 18. august.

Blake kan slå til

Bolt løper 100 meter klokken 20.45. Kun ti minutter senere skal landsmannen Yohan Blake prøve å parkere konkurrentene på 200 meter.

– Blake løper 200 meter i samme bane som i fjor (7) da han forskrekket alle med tiden 19.26, sier NRKs friidrettsekspert Lars Lystad. Kanonløpet var kun syv hundredeler bak Bolts verdensrekord.

I tillegg skal amerikanske Aries Merritt gjøre et nytt forsøk på verdensrekorden på 110 meter hekk. Han suste inn til 12.92 og OL-gull i London, kun fem hundredeler bak verdensrekorden til cubanske Dayron Robles.

Siste nytt

 • Drømmemål ga Real Madrid luke

  Vinicius Junior avgjorde toppkampen i spansk fotball med et vakkert mål rett før slutt.

  Med 2-1 over Sevilla har Real Madrid fire poengs luke til byrival Atlético, som vant 4-1 i Cádiz, og Real Sociedad. Sevilla er på fjerdeplass fire poeng bak.

  Sevilla scoret først i hovedstaden ved Rafa Mir, men Karim Benzema utlignet etter en drøy halvtime. I det 87. minutt avsluttet 21-årige Vinicius et raid på venstresiden med en suser i krysset, og dermed ble det hjemmeseier selv om gjestene i lange perioder var best.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Napoli hyllet Maradona

  Napoli fant den perfekte måte å hylle Diego Maradona da Lazio ble slått 4-0 søndag. Etter Milans hjemmetap har Napoli tre poengs luke på tabelltopp.

  Fifa-president Gianni Infantino var blant dem som hadde møtt opp i Napoli for å ære Maradona tre dager etter ettårsdagen for legendens død. Maradona førte Napoli til klubbens to eneste ligatitler og til Uefa-cuptriumf i 1989, og byens stadion har nå fått hans navn.

  Publikum ropte på Maradona mens en statue av idolet ble båret rundt banen. En hyllest fra Pelé ble vist på storskjermen, og spillerne spilte med trøyer påtrykt Maradonas ansikt.

  Serie A - Napoli v Lazio
  Foto: CIRO DE LUCA / Reuters
 • Tokmac scoret for serielederen

  Tokmac Nguen scoret det viktige 2-0-målet da Ferencvaros slo Mezökövesd 3-0 på bortebane og styrket sin ledelse i ungarsk eliteserie fotball.

  Nguen scoring kom etter en hurtig kontring i slutten av den første omgangen.

  Kristoffer Zachariassen spilte hele kampen for Ferencvaros, mens Nguen ble byttet ut ti minutter før slutt.

  Ferencvaros topper tabellen fire poeng foran Varda med en kamp mindre spilt.

  CORRECTION Spain Soccer Europa League
  Foto: Miguel Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal