NRK Meny
Normal

Tiril overrasket i skadecomebacket: – Skjønner ikke hva som skjer

Tiril Sjåstad Christiansen (18) skulle egentlig bare «skli rundt» i barnebakken. Men twintip-kjøreren både hoppet og kjørte på rekkverk-elementer i skadecomebacket tirsdag.

Tiril er allerede ute og prøver seg på hopp, selv om høyden kanskje manglet litt.
Foto: Norges Skiforbund

VIDEO: Se Tiril Sjåstad Christiansen leke seg i Tryvannsparken - på ski for første gang siden starten av desember.

– Det føles helt fantastisk. Jeg har aldri vært så glad for å være tilbake på ski. Det føles som om det har gått ett år siden sist, strålte Norges twintip-håp etter å ha testet kneet i alpinbakkene på Tryvann utenfor Oslo.

Tiril Sjåstad Christiansen var tilbake på twintip-skiene etter halvannen måneds skadeavbrekk.

Tiril Sjåstad Christiansen

TESTET KNEET: Tiril Sjåstad Christiansen er ett steg nærmere Sotsji-OL etter å ha testet kneet med ski på beina - uten smerter.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Mandag fikk hun beskjed om at hun er OL-klar – men om hun faktisk får delta i Sotsji gjenstår å se. Først må slopestyle-kjøreren bevise at kneskaden er leget.

Tirsdag la hun inn en god søknad da hun prøvde seg på ski igjen for første gang siden skaden. Skituren ble en eneste stor opptur.

 • Se video av Tirils ski-comeback i videovinduet over!

Hoppet og trikset

Den uredde 18-åringen kjente nemlig ingenting til korsbåndsskaden hun pådro seg under en treningsleir i USA i starten av desember.

– Jeg prøvde å lene meg til alle sider for å legge vekt på kneet. Det kjennes helt nydelig ut, forteller Sjåstad Christiansen til Skiforbundets egen videojournalist.

Den alvorlige kneskaden hun pådro seg i starten av desember virket ikke å hemme henne i det hele tatt der hun suste nedover Tryvanns-traséen både fremover og baklengs.

– Skifølelsen er der fortsatt, smiler hun.

18-åringen prøvde seg etter hvert også på å hoppe – noe som overhodet ikke var planen.

– Nå skjønner jeg ikke hva som skjer. Vi skulle bare skli litt rundt i dag, og allerede er hun i gang med å hoppe og trikse. Nå tror jeg vi skal roe litt ned så dette ikke tar av for mye, sier Finn Aamodt, hovedcoach for tekniske og taktiske idretter ved Olympiatoppen.

Finn Aamodt

Finn Aamodt trodde knapt det han så da Sjåstad Christiansen satte utfor i Tryvann tirsdag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Les mer: Tirils kamp mot klokka

Fortsatt langt igjen til OL

Sjåstad Christiansen ble så ivrig at støtteapparatet hennes måtte be henne være forsiktig. Hun fikk blant annet klar beskjed om at hun ikke måtte prøve seg på løypas «railer».

I stedet fikk hun lov til å skli over de såkalte «boks»-elementene i fristilsparken.

– Det er greit – «sjef», sier Sjåstad Christiansen. Jenta smilte fra øre til øre bak de store skibrillene.

Finn Aamodt er én av fire personer som skal følge 18-åringen tett de neste ukene.

– Det går så fort fremover. Det er veldig, veldig morro. Men herfra til verdenseliten i store hopp, er en annen sak. Vi får ta det litt steg for steg, men akkurat nå går det veldig fort i riktig retning, sier Aamodt.

PS! Slopestyle-konkurransen i OL er tirsdag 11. februar.

Siste nytt

 • Stake Leangen på andreplass

  Vegard Stake Laengen ble nummer to på fredagens etappe i sykkelrittet Volta a Catalunya. Han måtte se seieren gå til bruddkollega Jarlinson Pantano. Den norske UAE-rytteren var i brudd store deler av dagen. Med rundt 500 meter igjen stakk Pantano og fikk forspranget han trengte på Laengen, som trillet i mål like bak. Verdenstourrittet avsluttes søndag.

  Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Stoch leder

  Kamil Stoch leder etter første omgang i skiflyvningen i Planica. Robert Johansson hoppet 245 meter og ligger på andreplass, 4,9 poeng bak. Johann André Forfang ligger på tredjeplass. Andre omgang starter ca klokken 1610.

  Robert Johansson
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Solberg til Siofolk

  Silje Solberg ble i dag offisielt presentert som Siofolk-spiller. Den ungarske klubben har også bekreftet at de har ansatt Tor Oddvar Moen som trener. Klubben fortsetter å forsterke for å ta opp kampen mot Gyør i den ungarske ligaen.

  solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner