Tiril overrasket i skadecomebacket: – Skjønner ikke hva som skjer

Tiril Sjåstad Christiansen (18) skulle egentlig bare «skli rundt» i barnebakken. Men twintip-kjøreren både hoppet og kjørte på rekkverk-elementer i skadecomebacket tirsdag.

Tiril er allerede ute og prøver seg på hopp, selv om høyden kanskje manglet litt.
Foto: Norges Skiforbund

VIDEO: Se Tiril Sjåstad Christiansen leke seg i Tryvannsparken - på ski for første gang siden starten av desember.

– Det føles helt fantastisk. Jeg har aldri vært så glad for å være tilbake på ski. Det føles som om det har gått ett år siden sist, strålte Norges twintip-håp etter å ha testet kneet i alpinbakkene på Tryvann utenfor Oslo.

Tiril Sjåstad Christiansen var tilbake på twintip-skiene etter halvannen måneds skadeavbrekk.

Tiril Sjåstad Christiansen

TESTET KNEET: Tiril Sjåstad Christiansen er ett steg nærmere Sotsji-OL etter å ha testet kneet med ski på beina - uten smerter.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Mandag fikk hun beskjed om at hun er OL-klar – men om hun faktisk får delta i Sotsji gjenstår å se. Først må slopestyle-kjøreren bevise at kneskaden er leget.

Tirsdag la hun inn en god søknad da hun prøvde seg på ski igjen for første gang siden skaden. Skituren ble en eneste stor opptur.

 • Se video av Tirils ski-comeback i videovinduet over!

Hoppet og trikset

Den uredde 18-åringen kjente nemlig ingenting til korsbåndsskaden hun pådro seg under en treningsleir i USA i starten av desember.

– Jeg prøvde å lene meg til alle sider for å legge vekt på kneet. Det kjennes helt nydelig ut, forteller Sjåstad Christiansen til Skiforbundets egen videojournalist.

Den alvorlige kneskaden hun pådro seg i starten av desember virket ikke å hemme henne i det hele tatt der hun suste nedover Tryvanns-traséen både fremover og baklengs.

– Skifølelsen er der fortsatt, smiler hun.

18-åringen prøvde seg etter hvert også på å hoppe – noe som overhodet ikke var planen.

– Nå skjønner jeg ikke hva som skjer. Vi skulle bare skli litt rundt i dag, og allerede er hun i gang med å hoppe og trikse. Nå tror jeg vi skal roe litt ned så dette ikke tar av for mye, sier Finn Aamodt, hovedcoach for tekniske og taktiske idretter ved Olympiatoppen.

Finn Aamodt

Finn Aamodt trodde knapt det han så da Sjåstad Christiansen satte utfor i Tryvann tirsdag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Les mer: Tirils kamp mot klokka

Fortsatt langt igjen til OL

Sjåstad Christiansen ble så ivrig at støtteapparatet hennes måtte be henne være forsiktig. Hun fikk blant annet klar beskjed om at hun ikke måtte prøve seg på løypas «railer».

I stedet fikk hun lov til å skli over de såkalte «boks»-elementene i fristilsparken.

– Det er greit – «sjef», sier Sjåstad Christiansen. Jenta smilte fra øre til øre bak de store skibrillene.

Finn Aamodt er én av fire personer som skal følge 18-åringen tett de neste ukene.

– Det går så fort fremover. Det er veldig, veldig morro. Men herfra til verdenseliten i store hopp, er en annen sak. Vi får ta det litt steg for steg, men akkurat nå går det veldig fort i riktig retning, sier Aamodt.

PS! Slopestyle-konkurransen i OL er tirsdag 11. februar.

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal