NRK Meny
Normal

Her er statistikken som kan stanse Real Madrid

Fem baklengsmål på ti kamper i mesterligaen. Et snitt på ca. 0,5 baklengsmål i serien. Juventus-forsvaret er blant de gjerrigste i verden, men er det nok mot Real Madrid?

FBL-ITA-SERIEA-JUVENTUS-ROMA 504225463

SAMSPILTE: De fleste mener årsaken til at Juventus-forsvaret er så godt, er at spillerne har spilt sammen i flere år og virkelig kjenner hverandre. Her omfavner Giorgio Chiellini (t.v.) og Leonardo Bonucci lagets meget rutinerte målvakt Gianluigi Buffon.

Foto: MARCO BERTORELLO / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg tror vi har det beste forsvaret, sier Leonardo Bonucci.

Juventus-forsvareren har grunn til å ha god selvtillit før kveldens møte med Real Madrid.

Det italienske laget får ofte oppmerksomhet for sine elegante midtbanespillere, som Andrea Pirlo og Paul Pogba, men like interessant er det at laget har sluppet inn svært lite mål i år.

– Forstår hverandre perfekt

Simen Samstø

C Mores Serie A-kommentator Simen Stamsø Møller er spent på å se hvordan Juventus-forsvaret takler en så god motstander som Real Madrid.

Foto: Privat

I serien, som de alt har vunnet, står de med kun 19 baklengsmål på 34 kamper, noe som tilsvarer et snitt på litt over 0,5 baklengsmål pr. kamp. I 19 av kampene holdt Juventus nullen. Real Madrid har på sin side sluppet inn 32 mål på 35 kamper.

I mesterligaen er statistikken også imponerende: Juventus har sluppet inn fem mål på de ti kampene de har spilt så langt.

De holdt nullen i kamper mot lag som Dortmund, Monaco og Atlético Madrid.

Oppskriften?

– Vi kjenner og forstår hverandre perfekt etter å ha spilt sammen så lenge, sa Bonucci da han møtte pressen før tirsdagens kamp.

Juventus rullerer noe i forsvaret sitt, men Bonucci, Giorgio Chiellini, og Andrea Barzagli er den mest sentrale trioen. Og bak dem står en ringrev i mål – Gianluigi Buffon. Alle disse spiller også for Italia.

– Forsvaret til Juventus har nesten gjort ligaen kjedelig, for de er så bunnsolide. Det er gutter som kjenner hverandre så godt at de vet hva de andre spiser til frokost. De har en dynamikk som man ikke ser andre steder i Europa, bortsett fra kanskje Chelsea, sier C Mores Serie A-kommentator Simen Stamsø Møller.

FBL-WC-2014-ITA-TRAINING

LANDSLAGSKAMERATER: Italias landslag nyter godt av Juventus-spillernes gode samarbeid. Her leder Andrea Barzagli an på en landslagstrening, med Leonardo Bonucci, Andrea Pirlo og Giorgio Chiellini hakk i hæl.

Foto: FILIPPO MONTEFORTE / Afp

Tøffere motstand

Det store spørsmålet er likevel om forsvaret virkelig er godt nok til å stanse Real Madrids stjernegalleri.

– Det er det veldig mange Juventus-supportere er spente på, sier Marius Hjelseth, pressetalsmann i Juventus Norge.

FBL-EUR-C1-JUVENTUS-TRAINING

GOD KEEPER: Gianluigi Buffon skal selvsagt også ha mye av æren for at det er blitt så få baklengsmål. 37-åringen har ikke lagt skjul på at han er svært lysten på en mesterligatriumf.

Foto: MARCO BERTORELLO / Afp

– Av semifinalelagene har nok Juventus hatt den letteste veien, selv om de har møtt noen gode lag også, legger han til.

Også Stamsø Møller sier dette er det store usikkerhetsmomentet.

– Siden de ikke har fått den motstanden før vet vi ikke hvordan det går når de møter farten og kraften i angrepet til Real Madrid. Jeg tror det blir ekstremt viktig for dem å holde nullen i den første omgangen, i alle fall, men det er klart at Real Madrid er nok favoritter i kveld, sier kommentatoren.

Hjelseth tror Real Madrid vil forsøke å bryte gjennom på kantene, som muligens er Juventus-forsvarets svakhet.

– Det er vanskelig å komme gjennom på midten, så hvis de klarer å få vingbackene ut av posisjon så tror jeg det er nøkkelen for Real Madrid. Men vi får håpe de ikke klarer det, sier han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset